Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Pre ivana 4837: Ivanka dajte si predpisat samozrejme podla toho ako sa citite bud O,5 alebo 1mg Xanax sr. Musite dosiahnut stabilnu hladinu.Ja by som vyskusal O,5 mg rano a to iste vecer. Mozna aj preto sa horsie citite ze si davate 1mg rano a o,5 vecer.Xanax sr je specialne vyrobeny na postupne uvolnovanie a u vas dochadzalo stale stale k velkym rozdielom hlavne tym delenim tabliet.To Vas ale lekar mal upozornit!Pomali sa ich zbavite ale musite mat spravne AD.
Drzim palce a prajem prijemny vecer.
zuzka prečítala som si to čo si odporučila ivanke....má to niečo do seba...kde chodíš na také super články a príspevky?
zuzka ja bojujem s nepríjemnými stavmi...a na panickú som si už zvykla, možno mi robí spoločnosť, ked muža nemám.
v posledných dnoch si uplne uvedomujem, že je lepšie nebojovať..len žiť a veriť, že niekedy sa možno vyliečim, to je všetko.
ahoj ivanka...si to dobre napísala, s tými AD....hehehhe a praštiť ich do koša, ti verím....
podľa mna nemáš vhodné AD, ked beriež benzáky a ešte ti je na nič, lebo obvykle sa benzáky vysádzajú po dvoch až troch týždňoch.
ja som ich brala dva týždne....frotin a už dva roky oddychujú v koši, som ich hned potom vyhodila, čo mi ostalo...fuuuuj, ble, džady jedne!
benzaky sú fakt dobré návykače.
v pondelok sa v práci spýtam, kto by mi to CD prepálil a je jasné, že mi tu adresu písať nebudeš, dám ti mail a tam mi napíšeš...ty príšerka moja....
je mi lúto, že ti brat zomrel....stáva sa v živote všeličo.
ten odborný článok od juliusq neviem čo si ty o tom myslíš, daj svoj názor!
Ivanka, odporúčam prečítať si toto:
pokus.blog.sme.sk
a k tomu diskusiu na prvej strane, píše tam jeden skvelý človek
( rannysmiech), ako sa dá zvládnuť každá choroba, nemyslím teraz rakovinu, ale ten večný boj je niekedy na škodu veci. Myslím na to vždy, keď čítam príspevky od Ketsut, ako ona bojuje, ale aj iní, no niekedy možno stačí zbaviť sa tlaku a stresu z toho boja. Nie vzdať sa, len prijať veci také, aké sú.
JULIUSQ,
ďakujem za Vaše rady a ochotu pomôcť,pokúsim sa zmeniť AD,...to som aj od lekára chcela,ale on sa bál,nakoľko som mala veľmi zlú reakciu pri ich zmenách,...dúfam,že neskončím opäť v nemocnici,ale ako vravia ostatní,keď "sadnú" človeku AD,tak by nemal potrebovať po 2-3týžd.benzáky vôbec a nie ako ja napriek tomu,že ich beriem sa cítim zle (unavená,stále pocit nedostatku vzduchu,závrate...) a dodnes som nepochopila z čoho mi je horšie či z tých AD,alebo benzákov či ich vzájomnej kombinácie..keby som mohla trafím ich do koša hneď teraz,ale som si vedomá,že za chvíľu by ma naťahovalo.
Zdá sa mi,že som už stratený prípad,ale aj tak treba ísť ďalej a dúfať...síce neviem v čo...možno v zázrak?!?
S pozdravom
Ivana
(ešte som sa zabudla spýtať ako ste mysleli..nesmú sa lámať,...ak som to dobre pochopila nemala by som večernú dávku deliť na dve,ale dať si predpísať zvlášť xanax SR 0,5)
Pre Ketsut: Doporucujem velmi poucne pre ludi ktory chcu skoncit.Odborny clanok.
C E S T A S P A T:
all cigarety s tym nemaju podla mna nic spolocne ... akurat alkohol pri poziti s adčkami ... ti znižuju ucinok adepresiv .. neverim ze cigarety ti skodia ... akurat viem ze po cigarete prvej mozno nejak tak sa ti zvysuje krvny tlak to je cele ... mopj nazor.. nepocul som od nikoho nic take
Neviem ci som v spravnej teme, snad ano. Chcem sa opytat. Casto mavam busenie srdca. Velakrat som nervozna, precitlivela, ale predovsetkym to mavam zo stresu, ktoreho mam az az. Stalo sa na to sustredim a bojim sa, ze takymto stylom si skracujem zivot. Hrozi mi infarkt?
a priberá sa od antidepresív ?