Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

juliusq

Pre ivana4837:

Ivanka a skusali ste opisat Vase problemy svojmu lekarovi, tak ako mne? nepomohlo to?
Vas stav moze byt sposobeny kombinaciou AD (tie stimuluju vo vacsine pripadov) a benzakov (tie naopak inhibuju, tlmia Vas).
Poradim Vam, clovek je v strese, ak absolvuje tu pravidelnu potrebnu prehliadku, preto si vsetko napiste, co mu chcete povedat, hlavne pocity.
Viete, u kazdeho lekara, co je smutne, vznika dlhodobou praxou stereotyp, pracuje ako rutiner.

Ak uz mate generaliz.uzkostnu poruchu, co sa necudujem po tolkych rokoch zlej liecby, je potrebne Vas stabilizovat, co sa tyka liecby benzakov. Nerovnomernym davkovanim vznikaju nepomery v hladinach pocas dna.
Budem sa opakovat, ale potrebujete nasadit spravne AD a tym postupne vylucit benzo. Da sa to aj naopak, mozno by Vam stacili iba benzo-nemali by ste tolko nez.ucinkov. Je to na rozhodnuti Vas a Vasho lekara.
Po zmene a stabilizacii vasho stavu mozete zacat uvazovat o znizovani jedneho alebo druheho, ale zatial to ma este cas. Neponahlajte sa, Pri tomto ochoreni plati pravidlo: pomaly dalej zajdes.
Prajem prijemnu nedelu.
S pozdravom juliusq

ivana4837

JULIUSQ,

viete čo ma prekvapilo,mám po celý čas-vyše 8rokov toho istého psychiatra a je ako odborník veľmi uznávaný,aspoň v našom okrese je vraj najlepší...,ale nechápem prečo mi nepovedal,že nesmiem brať tak dlhodobo Xanax SR a ešte aj to dávkovanie ráno iné ako večer...prečo,keď som sa pýtala či nebudem na tých benzákoch závislá...povedal,že dávky nezvyšujem tak nie a "vraj nemám" tak vysokú dennú dávku...ja som mala stále pocit,že ak človeku AD "sadnú" tak človeku by nemalo byť neustále zle bez benzákov a nie ešte aj s nimi.Stále mi niečo vravelo "zmeň AD,bude to ťažké,ale skús"...,tak som mu to navrhla,...prečo to považoval za nevhodné?!?Stále sa mi vnára do hlavy to slovo PREČO???

AKO MOŽE UZNÁVANÝ ODBORNÍK TAKTO POCHYBIŤ???

Prišla som k nemu s PP a teraz síce je pravda,že nemám panic.ataky,ale mám sa neustále zle,pocit na odpadnutie,hrozná slabosť-únava atď.,...pridružila sa mi časom general.úzkostná porucha a môj názor je,že aj sociálna fóbia...,takže z toho vyplýva iba jedno:

SOM NA TOM HORŠIE AKO PRED ZAČATÍM LIEČBY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(t.j.pred vyše 8rokmi)

ketsut

pre juliusq:

ja beriem najnižšiu dávku AD len štvrtinu už nižšia dávka neexistuje!
okrem toho neužívam žiadne benzáky.

ešte raz ako to u mna je:
rok a pol som brala cipralex a dva týždne zo začiatku liečby frontin. po roku a pol som vydržala bez AD štyri mesiace...ale náhle mi prišlo akosi zle, tak som si dala štrtinu AD s ktorou momentálne fungujem a k tomu užívam vitamíny B a C. Na noc si z času na čas dám šumivé magnezko.

preto som sa pýtala, či z mimima AD môžem prejst na deprim...či pri mojej diagnoze je to možné a v akej miere ich mám užívať....či si ich dať len v prípade, že mi bude zle a podobne.

takže neviem ako by som ešte mala štvrtinu AD znižovať z minimálne dávky..akurát tak, že nedať si tak ako ma poučila lekárka- každý piaty den istú dobu, potom každý štvrtý až do vysadenia...a potom vydržať a ak by to pomohlo dať si deprim....

ak teda dobre tomu chápem a má to tak byť.

čo sa týka stravovania a toho čo sa tam píše:

nepijem alkohol, nefajčím. pijem každý den kávu rano ale veľmi slabú.
je možné, že lieky na lačno lepšie zaberajú ako po jedle....

tomu odbornému článku nerozumiem! ked sa mám priznať!

na jednej strane sa píše, čo človek má jesť, ktoré potraviny obsahujú potrebné živiny /vit. B a iné/ a na druhej strane, že nie, že sú vyvolávajú paniku.

každý podľa mna je individuálny a každému pomáha niečo iné....a to sa netýka len jedla, pohybu..skrátka všetkého.

inak ja sa budem riadiť tým, že AD budem si dávať štvrtinu a postupne si ich dávať tak ako mi lekárka povedala-vynechávať postupné dni.....a užívam minimum takže určite nie som na tom tak zle ako niekto, kto užíva vysoké dávky a ešte mu nezaberajú.

dalej si v hlave urovnávam a aj nadalej budem svoj život, a tak ako hovorí zuzka nebudem tlačiť napílu-nič tým nedokážem, len samu seba by som ubíjala....ak mi bude fajn budem rada, ak nie som už teraz s tým zmierená žiť dalej a plniť si v živote po tom po čom túžim.

juliusq

Ketsut: Treba si precitat vsetky kapitoly. Vybrat si to, co sa z toho hodi k vasej diagnoze. Napr. stravovacie navyky pocas odstupenia od AD atd.

Nesuhlasim so vsetkym ,co tam je napisane, ale niektore veci ma tam zaskocili, nevedel som o nich. Tak napr.Vapnik kapitola 6. Ludia bezne beru rozne multivitaminy , ale vapnik vyslovene aktivizuje panicke poruchy o niektorych ludi. Nerozumiem Vasej otazke:Co mam vzdavat?
Tak znizujete AD alebo nie?
Prijemny den

ketsut

pre juliusq:

čo mám vzdávať? pre mna sa zatiaľ nič nezmenilo, žijem ako doteraz....prečítala som si to čo ste poskytli, ale veľmi tomu nerozumiem.

možte podať mi výklad zromumiteľný v skratke z toho článku?

za ochotu veľmi pekne dakujem