Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Upozornenie !
Bruniak ,Bzuciak = Ketsut !!!!
zuzka ja viem, že máš pravdu....len som chcela vedieť ako to bolo s juliusovym známym...aké mal ťažkosti, ako to zvládal, ked sa mu to podarilo.
zuzka a u teba to bolo ako? cítila si po vysadení sa ako? mala si nejaké stavy, ktoré ti boli nepríjemné? ako si to vlastne zvládla...o tom si mi ešte nepovedala....
ja viem, že sme všetci individuálni ale ma zaujímajú ľudské osudy, ako sa to daným ľudom podarilo, a viem aj to že každému možno niečo iné zaberá....
len ak chceš tak povedz.
Lea
Antidepresiva maju ine priority. Nepoznam Vas stav a lieky sa nedaju vyberat podla, toho ci sa z nich chudne a ci sa pribera. Doporucujem Vam, aby ste sa poradili s osetr.lekarom.
Zelam pekny vecer.
Ketsut:
Uprimne Vam odpoviem. Ten postup pri vysadzovani cipralexu je zauzivany a dobry. Su aj ine, ale to nie je teraz dolezite.
Davate mi tazku otazku a Vy to sama dobre viete. Je pravda ze poznam cloveka ktoremu deprim pomohol a dnes nepotrebuje AD ,on to mal este komplikovanejsie pretoze lekar mu pisal pol roka Frontin. Mal problem prave s frontinom, ktory vysadzal presne 7.mesiacov. Potom zacal znizovat AD ktore mu podla jeho vyjadrenia nerobili az take problemy ako frontin. Po vysadeni AD
sa citil velmi slaby podotykam, ze to vsetko absolvoval v domacom prostredi a vedel si to zariadit aj v praci- nepracoval a tvrdi ze by ani nemohol. Ked si uz nemal co dat, teraz myslim AD, konecne sa ho zbavil, prislo este horsie obdobie. Nastupili neziaduce ucinky mozno ser.syndrom. Ako tvrdil, kazdy den som sa pozeral na AD: dam si ho a budem mat pokoj. Velmi ho to pokusalo. Nechodil vobec von medzi ludi. Mal ataky a rozmyslal co dalej. Bol totalne na dne a cakal kazdy den zmenu. Lekara v duchu nenavidel za utrpenie ktore mu sposobil. Bol dezorientovany a cakal na zazrak ktory stale neprichadzal. Ako tvrdil: POTREBOVAL SOM NIECO, NIE CHEMIU, ABY SOM DOSTAL SEROTONIN DO ORGANIZMU, ALE NEMAL SOM PREDSTAVU, CO BY TO ASI MALO BYT.
Dlho hladal na internete a nakoniec sa rozhodol pre Deprim. Podla pribaloveho letaku mu sedel najviac. Veril ze mu pomoze, hovorieval- veril som tym zelenym tabletkam. Mal este problemy asi mesiac pocas uzivania len deprimu ale urobil velmi dobre ze zotrval.
Teraz uz neberie nic a citi sa dobre.
To je vsetko, Ketsut- viera ho zachranila.
juliusq ďakujem ... a aké sú tie od ktorých sa chudne ?
Ketsut, určite sa z toho dostaneš, keď budeš sama chcieť. Sama veľakrát píšeš, že každý sme iný a všetko je teda individuálne, ak aj Julius pozná podoný prípad ako si ty, čo ti to pomôže, ty si jedinečná, no možno sa mýlim, môže ti to pomôcť, povzbudí ťa to. Len žiadny strach, drž sa.
pre juliusq:
chcem sa vás opýtať na váš osobný názor. Napísali ste mi, že cipralex, je omnoho silnejší ako jeho brat citalec. Ak ja už užívam len štvrtinu cipralexu a postupne by som ho znižovala takým spôsobom ako som písala-každý piaty den si nedať, potom každý štvrtý ....až postupne do vysadenia....potom vydržať bez AD. V súvislosti s tým článkom nemám nič v svojom životnom štýle nič meniť 45dní...t.j. jesť ako obvykle, nedržať žiadnu diétu, nemeniť pohyb.....
potom by som teda prešla na deprim a užívať ho tak, ako je uvedené na pribalovom letáku...
len sa zamýšlam nad tým, či deprim mi pomôže ak mi nebude dobre....
poznáte nejaký prípad ako som ja, ktorý by sa z toho dostal?
Dakujem za odpoved
Dávka benzodiazepinov, ktora priblizne zodpoveda 10 mg diazepamu.
1mg xanax = l0mg Diazepamu !
Clonazepam (Rivotril) 1mg = 10 mg !Diazepamu atd.
Prim. MUDr. Karel Nešpor, CSc
Ivana toto je tzv. tech.prepocet ,ale naznacuje ze xanax je jeden z najsilnejsich benzodiazepinov. Su aj dalsie rozdiely ako napriklad polcas rozpadu lieciva v organizme adt. Xanax nema aktivne metabolity oproti diazepamu. Pisem Vam to preto aby ste vedeli ze Xanax je skutocne silny liek a vnika na neho tolerancia.Pravdepodobne u Vas uz vznikla. Moze to byt jedna z pricin preco sa Vam stav zhorsil. Nic nie je stratene cital som clanky kde pacienti brali 20 rokov benzo a postupnym znizovanim po dobu 12 mesiacov sa ich zbavili. Nie je to lahka cesta ale pri pevnej voli sa to da. Viete drzim sa zasady ze clovek musi najprv spoznat nepriatela aby sa mu s nim lepsie bojovalo preto Vam to tu vsetko pisem. U nas to tak bolo a vlastne este aj je.
Pre bruniak:
Ja to sice nepovazujem za dolezite, ale ak Vas to zaujima, beriem to.
Pracujem v diametralne odlisnej oblasti, ale v rodine sa vyskytol takyto pripad ochorenia, odvtedy sa tomu venujem vzdy, ked mam cas.
Je to uz 15 rokov, studujem odbornu literaturu, rozne clanky aj v inych jazykoch. Zistil som, ze pre vacsinu lekarov je dolezitejsi biznis ako zdravie pacienta. Trapi ma, ak citam tieto fora, ako si ludia nevedia pomoct a ziadaju o akukolvek radu. Snazim sa pomoct aspon takto.
kto je ten juliusq, čo robíte?