Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
to upozornenie riadne trapne....!!!
Ketsut, písala som o svojich stavoch a pocitoch po vysadení AD pred pár dňami, nechcem to popisovať znovu, ak si to nečítala, tak som ti to prekopírovala, aby si nemusela listovať dozadu.
zuzanama
23.08.2009 21:10
S tými troma mesiacmi sa to nezdá ani mne. Tiež som mala absťáky po seroxate, to šumenie v ušiach bolo na zbláznenie, tiež som mala pocit, akoby som mala zvýšený tlak, aj som si ho merala, bol zvýšený, ale nie veľmi, čiastočne to ustúpilo, keď sa mi pustila krv z nosa. Začalo to do dvoch týždňov po vysadení seroxatu, lenže ja som si to spôsobila sama, vysadila som ho sama, bez lekára, myslela som, že keď znížim dávku na pol tabl. denne ( 5 mg) na 2 mesiace, tal sa tomu vyhnem, ale nestalo sa, hoci to bol už druhý pokus, ale prešlo to asi po mesiaci. Tu na fóre mi radili, keď som mala tie abstin. príznaky , piť veľa vody a vysoké dávky vitamínu c, už presne neviem koľkokrát denne 500mg, ale nebrala som to. Celkom fit som sa začala cítiť asi až po štyroch-piatich mesiacoch. To šumenie v ušiach prešlo, ale cítila som sa aj tak zle, bola som nervózna, roztržitá, precitlivená a depresívna. Ja som nechcela znovu nabehnúť na AD v žiadnom prípade, tak som sa to rozhodla nejako prežiť, zvolila som zmenu prostredia a celkove som urobila vo svojom živote veľkú zmenu. Bolo tam toho viac, nechcem o tom písať, ale medzi tým som dosť vážne ochorela, bola som vyše mesiaca PN a keď som už mala odísť, päť dní pred odletom som sa dala vypísať, hoci výsledky krvi neboli dobré. Rozhodla som sa, že stačilo choroby a odcestovala som. Ja sa takto liečim, užívam lieky, keď treba, ale ak to trvá pridlho, tak sa voľáko psychicky pozbieram a prestanem na chorobu myslieť a je mi dobre. K doktorom radšej nechodím, lebo by mi určite niečo našli. :-)
inak nechápem o čo tu niektorým ľuďom na tomto fore ide?
ako mi poradili moje kamarátky - prehliadam, čo tu píšete. Nepodarí sa vám zabrániť mi tu chodiť a komunikovať tu s nimi. blbými oznamamy nič nedosiahnete!!!!!
a napriek tomu si tu budem s mojimi kámoškami vymienať informácie!
pekný den
Ty si poriadna klamarka !!!
Upozornenie!
ketsut tu komunikuje sama so sebou, má všetky prezývky!!!!!
hahahahahahahahahahah
Pre Lea 02:
Ahoj, ta tvoja nespavost musi mat vzdy jednu a tu istu pricinu. Ak pises, ze sa ti vracia v pravidelnych intervaloch...Zvycajne ked uz raz pride, trva dlhodobo, nezmizne len tak a rovnako sa len tak nevrati.
Rozhodne by som odmietol AD, na trhu je velmi vela preparatov, ktore by si mohla vyskusat ako alternativnu liecbu. Neviem, pretoze to si nespomenula, ci si uz nieco skusala. Z prirodnych lieciv, ktore maju sedativny ucinok na centralny nervovy system su to: valeriana, chmel, medovka, mučenkova vňať (ta sa dokonca podava aj malym detom pri poruchach spanku).
A tiez vylucit kavu, caj(s vynimkou bieleho a cerveneho caju Roiboos), guaranu a vsetko, co organizmus nabudi.
juliusq mňa trápi nespavosť, nie vždy ale objavuje sa po intervaloch 2 mesiace, potom nespím aj týždeň, bolasom u lekára,predpísal mi antidepresíva, ale jato nechcem takto riešiť, myslím si, že depresiu nemám, som veselá baba, a nechcem pribrať od nejakých liekov čo by mi boli zbytočné
Ahojte, neviete mi niekto poradit dobrého psychiatra a psychologa zo Žiliny.