Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

------------

L A I Č K A,

ja ľutujem tvoju dcéru,že má takú mamu ako si ty.Veď ty by si jej mala byť psychickou oporou a pokúsiť sa vžiť do jej problémov a chápať ju!!!Ak má tvoja dcéra naozaj diagnózu PP,tak si o tom najprv naštuduj aj niečo odborné a potom dávaj rady!!!

Predstav si,že sa nevieš nadýchnuť a máš pocit na odpadnutie a niekto ťa bude posielať do kostola,upratovať,alebo rehotať sa s kamošmi..jediné čo urobíš v tom momente,tak ho pošleš do.....,ak tvoja dcéra nemá práve panický atak,tak ho určite po tvojich telefonických radách dostane!!!

No ak netrpí dcéra PP iba si choroby namýšľa,tak nepíš do tejto témy,ale do témy simulantov a keď pôjdeš do kostola pros všetkých svätých,aby si nikdy túto chorobu nedostala,.....sú ľudia čo majú okrem PP aj rakovinu,ale mnohí z nich tvrdia,že z rakoviny sa buď dostaneš,alebo máš bohužiaľ smolu a zomrieš,ale žiť s touto chorobou je väčšinou (na 99,9%) veľmi nepríjemný boj do konca života!!!

Zuzina 1

Laicka.

To sa Ti hodnoti a poucuje ked nevies o nasej chorobe nic. Toto co si tam napisala moze povedat jedine clovek zdravy a clovek ktory, nerozumie ani vlastnej dcere. Telefonicky jej nemozes pomoct a uz nie takymito recami. Vies si vobec predstavit ,ze sa ti toci hlava a nie si schopna urobit krok alebo tak zoslabnes ze nie si shopna udrzat pohar vody!Ze sa bojis telefonu, ked zazvoni! A to je len jedna patina priznakov. Lepsie by bolo keby si neprispievala do tohoto fora.Je vidiet ze si si nieco precitala o nasej chorobe, ale nerozumies jej ani za zrnko maku.

ivana4837

Milá laička,

máš pravdu vo veľa veciach a myslíš to dobre...,no keby si zažila zopár panic.atakov mala by si na to pohľad aj z tej druhej strany...iba vtedy človek môže naozaj hodnotiť,napr.ja osobne sa starám o rodinu,športujem,pracujem,veľa čítam,snažím sa nekontrolovať svoj stav,ale keď to na mňa príde nabehne obranný mechanizmus a človek má strach,...začnem si hovoriť "to nič,to prejde",hneď začnem čokoľvek robiť,správne dýchať atď.,ale keď to nepomôže človek musí atak nejako prekonať.Hoci som panic.atakov zažila milión a viem,že pri nich nezomriem v tom okamihu strach je úplne prirodzený pre každého!!!

Každý psychiater či psychológ povie návod ako to možno liečiť a zvládať,ale naše pocity nepozná,tým treba prejsť osobne!!!

Určite s Tebou súhlasím,že sa stále treba niečim zaoberať,ale atakov či úzkosti nás to úplne bohužiaľ nezbaví!!!

sunnysweetie

laicka, pekny prispevok.. ako keby som citala svoju maminu.. drzi ma to asi 5rokov, stale mi nieco je, hned bezim k Dr. bolest v hrudi a strach zo smrti je u mna normalny..
aj teraz som chora a hned som si stanovila tu najhorsiu diagnozu-prasacia chripka..
najradsej by som hned utekala k Dr.
ale uz sa hanbim.
vsetci su zo mna na nervy, volaju ma hypo-hypo:hypochonder :(
som chora sama zo seba..
obtazujem zivot mamine a priatelovi.. uz aj kamoskam.. babke..
su zo mna zufali :( a mna to stve.

mam strasny strach zo smrti, chcem sa dozit svadby a deticiek.. milujem zivot..

laička

Milé kočky,
keď si prečítam celú diskusiu, naskakuje mi z toho husia koža,je Vás "na nervy"
spústa a čím ďalej tým viac mladých.
Príčnu treba hľadať hlavne v sebe. Zaoberáte sa veľmi často sebou, sledujete sa, dávate pozor, na každé zachvenie, na každú úplne najmalinkatejšiu zmenu.N E S P R Á V N E.
Venujte sa športu, upratovanie, zahĺbte sa do riešenie sudoku, pomáhajte druhým, riešte ich prípady. Starajte sa viac o rodičov, súrodencov, chodte do kostola, Proste nesedte a nečakajte na príznaky, ale žite, smejte sa budte s tým, kto vás najviac rozveselý. Neuzatvárajte sa, OŽITE!!!!!!!!!!!!!
Viem o čom hovorím, už viac ako rok to prežívam s dcérou, denne si voláme, denne sa vysťažuje stokrát, bere lieky, ale búšenie srdca a zrýchlený tep má 24 hodín denne mínus spánok.
Robte hocičo, len sa nesledujte. Každému človiečikovi na svete je zle aspoň každú druhú hodinu a 90 % ľudí sa vôbec nesleduje, ale odignoruje ten stav a tak ho po čase ani nevníma.

RNG

ketsut, "pocit na vracanie, nechuti mi jest" mozu byt z nedostastku kyselin a z toho zlej absorbcie mineralov z jedla=tetania.Nedostatok absorbovanych latok na neurotransmitery=depresia.

Naprav si travenie(kyseliny, enzymi, vlakniny probiotika). To ti zlepsi aj imunitu.

ketsut

no presne mi je tak na nič ako tej tvojej netery. presne tie isté stavy - nechutí mi jesť, slabo mi je, na vracanie, srdce mi bilo v noci, nemohla som spať- no uplne presne opísaný môj stav.

ivana4837

Ketsut,

moja neter mala pred rokom po nejakom vraj vnútornom zápale vyhádzanú celú tvár,(vyzeralo to ako silné akné),tak jej kožná po čase predpísala na to ATB.Viem iba to,že ju upozornila,že sú dosť silné a nesmie užívať HAK a nech sa nezľakne,že jej môže byť blbo...a jej aj bolo naprd po celý čas čo ich užívala-nechuť do jedla,pocit na zvracanie,sucho v ústach,nespavosť a najviac sa bála,že srdce jej bilo ako zvon.

Uvidíš čo ti povie lekárka,ale určite je vhodnejšie,že najskôr vyberieš tie antivirotiká na herpes a potom budeš dávať do parády tvár formou ATB,nie všetko naraz!!!