Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
no ivanka ja neviem s tými liekmi u teba sa mi to zdá čudné, že osem rokov užívaš a necítiš zlepšenie....to by mne osobne asi vadilo, neviem ťažko povedať.
podľa mna ak lieky zaberajú tak človek má cítiť zlepšenie.
neviem aký je odborník tvoj lekár, ale ja mám lekárku super. a mne hned na začiatku povedala, že mám po dvoch týždnoch benzáky vysadiť, aj som tak urobila. Zo začiatku mi len so samými AD nebolo dobre, ale zvykol si organizmus a dosť dlho mi to trvalo, ale som rada, že tie džady benzáky neužívam!
ja som si v lekárni kúpila tieto Jamienson vitamíny, je to skupina B, vit. C, magnezium celkom dobrá kombinácia- to si dávam ráno. na noc probliotiká BION a z času na čas magnezko ked zle spím...ale teraz si nedávam.
ja som rada, že sa cítim dobre...a vieš čo robím ivanka, tie veci, ktoré mi robili problém hlavne cestovanie autobusom-ten vydýchaný vzduch, plno ľudí...si začínam vychutnávať, teším sa na tu cestu, sledujem ľudí...vôbec nemyslím na to, že mi je zle...a nie je mi. A ešte jedna vec začala som si uvedomovať, že ten vzduch nie je až taký hrozný, to bola len taká moja predstava....a očákavanie toho, že mi bude zle.
fakt sa začínam na veľa vecí pozerať úplne inak, nie tak ako bežne a hlavne neočakávam, že mi bude zle, práve opak. a hlavne hned ráno si poviem, ak sa mi kdekoľvek by niečo robilo sú okolo ľudia čo mi isto pomôžu....a to mi veľmi pomáha.
prajem ti ivanka aby si aj ty našla čo ti bude robiť dobre, ja postupne zistujem tak prirodzene sama, čo mi pomáha k zlepšeniu...ver mi prácu mám náročnú plus dieťa každé ráno zavčasu vstávame, obliekanie, chystanie, cestovanie, skôlka rýchlo do práce....práca....obed...pre malú do škôlky, domácnosť.....práca doma...a toto stále dookola každý deň...prv som nad tým stále rozmýšlala ako to zvládnem. Teraz to beriem tak, čo stihnem doma stihnem a čo nie, nechám si na druhý den prípadne víkend...nestresujem sa tak ako kedysi, už mi to tak netrhá žily mať všetko TIP-TOP na úkor zdravia.
Ahoj Ketsut,
povedal mi,že u mňa by nemenil AD,vraj tieto znášam dobre a benzáky mám,ak sa na to však cítim snažiť o niečo znížiť a vysvetlil mi podrobne ako...vraj nevidí žiadny problém pri dávkach ako mám ja,že s tou závislosťou to je tak,keď si telo žiada stále viac!!!Spýtala som sa ho,že keď sadnú AD benzáky sa postupne vysadzujú do cca.2-3týždňov a on,že to je vždy veľmi individuálne a ak je to potrebné tieto lieky sa vzájomne kombinujú naďalej,tak som chcela vedieť prečo síce viac liekov nepotrebujem,ale cítim sa stále zle-závraty,pocit nedostatku vzduchu atď. a vraj tam to treba poriešiť tou kombináciou s dobrou terapiou-KBT,lebo tie lieky samotné nestačia(to mi bolo jasné)...,že ja nie som bohužiaľ prípad krátkodobej depresie,ktorá nastane po smrti blízkeho človeka,alebo rozvode a pod.a vravel,že u mňa by počkal ako mi bude po tej skupinovej 6-týžd.psychoterapii a tiež,že pri týchto psych.chorobách vážne platí príslovie "pomaly ďalej zájdeš",(no ja už čakám na zlepšenie 8rokov,ale na druhej strane má on v tom pravdu,že som mala začať hneď aj s terapiou no ja koza sprostá som bola na prvej terapii pred rokom)
...mala som napísaný ten prípravok čo si mi poradila a chcela som počuť aj jeho názor,lebo on je typ čo si potrpí na tieto vitamínové doplnky a vraví,že sú často o značke-výrobcovi a nie o kvalite....,že ma nebude odhovárať,že sú to moje peniaze,ale on považuje za lepší a sám ho preventívne užíva MAGNÉ B6 Premium,v lekárni mi tá kočka vravela,že mám si dávať 1tabl.na noc,aby som sa necítila oťapená,lebo môže u niekoho znižovať tlak (ako si mi aj ty spomínala) a mám to doplňať probiotikami 1tabl.denne a omega 3 mastné kyseliny 2tabl.denne,tak som zvedavá.
ja odporucam NADH hlavne starym ludom co maju primalo energie a problemy s pohybovanim sa. Tak isto im odporucam 400 mg CoQ10. No a samozrejme kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika, lebo bez spravne chodiaceho traviaceho systemu ludom chybaju rozne latky, vcitane materialov na neurotansmitery, takze trpia depresiami.
Travenie treba napravit za kazdu cenu, lebo nasledky zleho travenia poskodzuju cele telo a ich dosledky su tisice zdravotnych problemov, vcitane dusevnych/nervovych
ahoj ivanka, nie som na PN, nechcela som ísť...antivirotika sú v pohode ich znášam nemám také extra problémy-len v noci trocha nespavosť inak uplne v pohode na moje prekvapenie.
kožná mi povedala, že ja mám minimálne AD, tak by som nemala mať problémy...že má aj horšie prípady s psychick.poruchami a to je potom zaberak stanoviť lieky.
ja sa mám uplne v pohode, neviem ani čím to je po obchodoch chodím v pohode, v práci tiež nič, ani závrate nič, aj cestovanie je už OK.....
prestala som uplne piť kávu to je nové u mna dva týždne a namiesto toho čaj pijem žihlavový...aj plet sa mi pekne upravuje.
večer si dávam tie probiotiká, robia mi dobre.
vitamíny ivanka môžeš užívať bez problémov, nič zlé neobsahujú. Sú to vačšinou vit. skupiny B, magnézium a vitamín C....a to môže s AD bez problémov.
napíš ako si dopadla u lekára.
maj sa pekne mojko môj, dúfam, že ti zmení tie lieky...lebo toľké roky brat AD a ešte aj s benzákmi to je hrozné, hlavne tie benzáky.
Ja som rada, že som ich užívala len dva týždne.
juliusq Zopiclon mi zaberá, ale nechcem ho brať veľmi často aj keď si dávam iba štvrťku, to len v krajných prípadoch ak nespím 4 noci, teraz mám Persen Forte... iné lieky neberiem.
juliusq Zopiclon mi zaberá, ale nechcem ho brať veľmi často aj keď si dávam iba štvrťku, to len v krajných prípadoch ak nespím 4 noci, teraz mám Persen Forte... iné lieky neberiem.
Ahoj Ketsut,
spomínala si,že už chodíš do práce...to ti dala lekárka iba 3dňovú PN-ku???Je ti aspoň troška lepšie?
Dúfam,že tie doplnkové vitamíny Jamieson Stressease sa môžu v pohode brať aj popri AD.pa
Lea:
Ten zopiklon ti prestal zaberat?
Alebo beries stvrtku? Lea, ake ine lieky este beries? Mozna, ze ta stimuluju.
RNG to NADH je predpokladám dostupné len v zahraničí...a kombinovať s AD sa smie?
ZUZKA, Zuzka ako som ja kedysi s tebou nesúhlasila v ničom, tak dnes ti musím len prikyvovať :)