Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
juliusq ty sem už nechodíš ? zase ma chytila nespavosť, nie a nie zaspať, už som 2 noci nespala, možno to má súvis aerobicom v pondelok som bola cvičiť a odvtedy nespím , bože čo mám robiť ?
oprava B-3 a B-4
Spomeniem tu aj prostriedok celkove na zvysovanie vyroby energie v tele, tj zvysovani ATP vo svaloch a mozgu,
NADH(Nicotinamide Adenine Dinucleotide hydride, kde nicotinamide je vitamin D-3, adenine je D-4)
Zvysenie ATP priaznivo ovlyvnuje vsetko svalstvo(viac energie) vcitane srdcoveho svalu(proti arytmii a slabosti srdca) a tiez zvysuje aktivitu mozgu(antidepresivum).
Davkovanie je 20 mg denne, v tabletke pod jazyk(sublingual )
Ketsut,
to je dobre,že si nezačala brať všetky lieky naraz,lebo ak by si brala ešte aj tie ATB na tvár to by už bolo moc aj na koňa!Ja beriem probiotiká každý deň,lekár mi povedal,že ak mám často tráviace problémy 1tabl.denne nikomu neublíži,bežne to berú aj lekári a ľudia čo užívajú viac liekov ako si sama napísala.A u ľudí čo trpia PP,alebo depresiou sú veľmi časté aj tráviace problémy a ja probiotiká považujem za super vec,nakoľko bez nich som sa vážne predtým nedokázala najesť a mala som neustále pálenie-žalud.kyselinu a aj hnačky po rokoch prestali.Zuzka má veľmi dobrý názor a postoj k životu,má 100% pravdu,že netreba tlačiť na pílu len u niektorých a medzi nich patrím aj ja treba čas pokiaľ si to urovnajú úplne v hlave.Čo sa týka pani "laičky" má na to výborný názor,ale všetko vidí len z jedného pohľadu a to zo strany zdravého človeka no ak chce pomôcť svojej dcére musí chápať obe strany mince!!!Musí pochopiť,že ak jej dcéra trpí PP je naozaj chorá a nielen nejaký simulant a potom sú na mieste aj tie rady čo dáva neuzatvárať sa,lebo to nás zabije úplne!!!Skoro sa uzdrav mojko!!!pa
dnes som mala den ti ivanka poviem, mala som dovolenku a po dlhšej dobe - cestovanie v autobuse - to bola kovbojka, som myslela, že vystúpim na prvej zastávke, ale sa podarilo docestovať, potom malá škôlka zmena všetko, v práci najskôr práca mimo zamestania- to panikári majú radi, také zaužívané vieš na čo si zvyknutý....to bol dnes pre mna šok.
potom som bola v meste po obede sama - tak prvé pocity zmiešané, ale po desiatich minútach som si v pohode chodila, som bola prekvapená ako to celkom zvládam. a nič sa mi nerobilo!
len z tých anitivirotík- mi je chvílu teplo, chvíľu zima, potím sa viac ako bežne, hlava ma bolí, žalúdok...necítim sa tak ako bežne....už počítam kedy tých sedem dní prejde!
zuzka mala vo všetkom čo písala pravdu, si to veľmi uvedomujem a som rada, že tu prispela fakt výbornými myšlienkami, ktoré mne pomohli a veľmi....hlavne tým nebojovať!
zmieriť sa so svojim stavom a žiť, fakt to pomáha teda aspon mne začalo, je zaujímavé, že sa cítim o čosi lepšie, ked nestresujem, nerobím všetko preto, aby som bola zdravá....jednoducho povedané žijem tak inak trochu, neviem to vysvetliť, ale cítim to aj sama na sebe.
prestala som uplne piť kávu a to ja mám kávu rada, nahradila som ju žihľavovým čajom kôli tvári. Ani na korčule som nebola dlho, ale namiesto toho si dám kilometer na autobus pešo, predýcham sa...ten ranný vzduch je fakt dobrý a hlavne idem v kľude aj s malou idem skôr aj o desať minúť a fakt si to vychutnám to ráno hlavne.
ivanka spýtam ti kolegu v práci napáliť to CD s tým Pilkom....budeš cvičiť....aj ja začnem ale až sa trošku podliečim.
ráno si dávam štvrtinu AD ale vysádzam každý piaty den a s tým vitamíny.
na obed antiviretiká.
večer probiotiká....ešte sa mi to aj rýmuje!
pijem čaj žihľavový, vraj je dobrý na prečistenie organizmu.
v lekárni začala robiť moja kamarátka a poradila mi, že je veľmi dobre užívať probiotiká, hlavne pre ľudí, ktorí pravidelne užívajú lieky.
ja som sa rozhodla, že ich budem užívať a až sa mi posilní imunita a hlavne trávenie s ktorým mám občas problémy.
ahoj ivanka, no mám sa čo ja viem nič moc.
Lekárka mi povedala, že môžem užívať, že to je bežné. A ja užívam malú dávku AD.
Pričom tieto antiviretika sa užívajú len sedem dní.
Majú však super vedľajšie účinky!
Ale to prežijem to nie je dlhá doba.
Najskôr si dám do poriadku ten chrbát, myslím herpes a potom tvár, hoci tvár sa mi začína zlepšovať, lebo som dva dni si ju potierala tými prípravkymi, ktoré mi kázala.
V lekárni som si dnes kúpila aj probiotiká, tie si dávam večer.
Nikdy som neužívala toľko liekov ako teraz.
Ahoj Ketsut,
už sa cítiš lepšie...,čo ti odporučila lekárka???
Laicka, velmi dobra teoria, dobre rady, len zial, asi si sama na vlastnej kozi nezazila panicky zachvat. V akutnom stave panikar nema ani pomyslenie na sport, sleduje sa a tym si este viac stupnuje paniku. Meria si tep aj 10 krat za den, boji sa ostat sam, co ak by sa pocas ataku udusil, lebo ma stiahnute hrdlo, atd. Vtedy ani nepomysli na to, aby sa zaujimal o problemy inych, taka je skutocnost.
Toto zrejme maju na mysli dievcata, co ta tu tak pekne sfukli. Lenze, baby, panicky atak netrva 24 hodin denne, preto pisem, ze Laicka, hoci zrejme nema PP, dava dobre rady. Treba to robit presne tak, ako ona pise. Toto je zase moj nazor a aj presvedcenie, mozete mi verit, lebo ja som paniku mala, nastastie uz nemam a ani neverim, ze je to choroba na cely zivot.
Este si dovolim hodit sem dalsi moj nazor. Laicka, si matka, ako je mozne, ze dovolis, aby sa tvoje dieta rok trapilo, ako svojej dcere vlastne pomahas? Kazdy den si volate, ok, to ste od seba tak daleko? Ak o tom nahodou este nevies, my , ako ty hovoris, na nervy, konkretne panikari, vyhladavame pri zachvatoch pomoc, ja konkretne som bola behom mesiaca asi 6 krat na pohotovosti a 3 krat u obvodneho, tam mi obycajne zachvat uz v cakarni presiel, my vyhladavame pocit bezpecia, vyhybame sa pre nas nebezpecnym miestam, ako su napr. obycajne obchody, supermarkety, dokonca sa bojime vyjst na ulicu, lebo tam nas to zvycajne chyti.
Mozno by tvojej dcere pomohla tvoja blizkost, dodalo by jej to pocit istoty. Myslis, ze ked si denne volate, ze jej to pomaha, ked berie rok lieky a ked sa stale stazuje, asi vemi jej to nepomaha. Co keby si si nieco viac o nasej chorobe nastudovala a vybrala sa za dcerou a osobne jej vysvetlila, ze jej to len v jej myslienkach, v jej hlave a moze sa z toho dostat vlastnymi silami a s tvojou pomocou. Viem, ze keby si bola pri nej, jej stav by sa v tom momente zlepsil. A tak by si jej podala dokaz, ze je to ozaj len psychika a nic fatalne jej nehrozi. Ak sa boji sama chodit von, co ti brani zobrat ju niekam, aby videla, ze sa jej nic nemoze stat. Panikari potrebuju zo zaciatku doprovod, to vsak nesmie trvat dlho, neskor musia chodit von sami, najprv len na kratsie a neskor aj na dlhsie vzialenosti, ale toto vsetko by si si mohla nastudovat sama, alebo poziadat o radu a pomoc psychologa. Tak, vela zdaru a dcere skore uzdravenie prajem.
Super napísané SUNIE!!!
Každý by mal hodnotiť to čo sám pozná na vlastnej koži,lebo z pohľadu zdravého človeka je to úplne o niečom inom!!!Nevravím,že teraz má s nami každý zdravý človek súcitiť,to nie!!!
CHORÝ ČLOVEK NEPOTREBUJE SÚCIT,ALE POCHOPENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Veď aj my,keď si tu píšeme a vzájomne si aspoň slovom pomáhame čo a ako robiť,dýchať....,keď nám je fajn sa nám to radí "ostošesto" a potom "BUB" odrazu to príde na nás samých a vtedy nám nie je všetko jedno,hoci vieme úplne presne čo treba robiť!!!Ale proste ľudia s PP sa vzájomne vedia pochopiť čo v tej chvíli panic.ataku prežívajú.
Ja nikdy nepôjdem diskutovať napr.na fórum "klaustrofóbia",keď pre mňa to je nepochopiteľné mať obavy a hrôzu nastúpiť do výťahu,nakoľko mne sa to zdá ako úplne normálna vec "nastúpim a frčím",ale vysvetli to tomu chorému človeku,ktorý by sa totálne zbláznil,keby sme ho tam zavreli!!!