Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ja som zo začiatku nevedela čo sa so mnou deje...3mesiace ma rozháňali po vyšetreniach,potom po stanovení diagnózy PP som už panic.ataky absolvovala tak,že som odišla do izby,kde som bola sama...snažila som sa nikoho nezaťažovať,decká to už vôbec nie a ani manžela a to bola chyba,lebo teraz o tom všetci otvorene hovoríme a za to vďačím tomuto fóru,lebo ja som si myslela,že to len ja som taká "divná",dokonca teraz už o tom hovorím aj s dievčatami,veď budú mať o chvíľu jedna 19 a druhá 17rokov,takže dosť bolo tajností...teraz chápu veľa vecí prečo som bola často z ničoho nič smutná,uzatvorená...,každému je lepšie ak dá zo seba von to čo ho trápi,mne sa nenormálne uľavilo,...predtým o všetkom vedel iba jeden môj kolega,nemohla som to pred ním utajiť,lebo mi prišlo v kancelárii pred ním často zle,takže musela som povedať čo mi je,lebo chcel volať sanitku.
Pekný večer!!!
juliusq veľmi pekne ďakujem, pokúsim sa dať si doniesť ten liek.
milá Ivana 4837
v tom r.1974 mi to diagnostikovali na klinike ako anxiózny depresívny stav. Deti boli malé, mala som babičku. Len tie ataky strachu, úzkosti, potom nezáujem o nič, no bolo to hrozné. Stále som na liekoch /udržiavacia dávka/, vieš si predstaviť asi moje hepatálne testy. Ale chcem žiť normálne a nie,tak že idem MHD a začnem sa dusiť, trasiem sa a srdce beží o závod. Akonáhle vystúpim, pomaly záchvat ustupuje. Nie, ja ťa nechcem strašiť, ale u mňa je to chronické a v mojom veku bez liekov žiť nejde. Ty si mladá a dostaneš sa z toho. V tých 70-rokoch boli lieky podľa mojej mienky na slabej úrovni. Pred detičkami snaž sa držať, psychiater mi vtedy dávno povedal, že keď ma takú uvidia, tú úzkosť prenesiem na ne. Držím palce!!!
pre Zuzanamu: bohužiaľ ja som do tej sály späť nemohla, lebo úľavou, že som preč som spustila neskutočný plač /ako na pohrebe/, to som ale neplakala kvôli vstupnému. To už ale asi vieš!
Ahojko!
Emiliana
Ahoj Klára,
babulka som rada,že sa máš dobre a hlavne nech ti to vydrží!!!Máš 14rokov tak žiadne cigaretky a ani prípytky!!!SLUBUJEŠ??? To by tvojmu veku a stavu vôbec neprospelo!!!
DRŽ SA BÁBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ketsutka,
mojko ako sa máš???Určite upratuješ a dohánaš zameškané!!!To čo si napísala,že ak nebolo všetko doma super upratané mala si zlý pocit...ja som si na materskej zvykla takto stále "pulírovať" a kým nebolo všetko hotové,tak ma nedostali z domu.Mňa zachránil nástup do zamestnania,lebo som potom robila to čo bolo naozaj potrebné,aby bolo doma "normálne čisto" nie "sterilne čisto",...inak by som mala teraz okrem PP,GUP,agorafóbie ešte aj OKP.To by už bola sila :-)
Neútočte prosím,teraz troška čierneho humoru: "Tak by som s tými dvoma VŠ v najhoršom prípade,keby mi už nebolo pomoci upratovala na psychiatrii,aspoň by som mala pocit,že mám po ruke stále odbornú pomoc!!!"
(viem,že z chorých ľudí si netreba robiť žarty,ale treba si občas zo seba vedieť vystreliť,to je zdravé)
Ketsutka ozvi sa,keď poupratuješ a urob to poriadne,žiadne flákanie...(cha-cha)!!! pa
Emiliana,
zaujal ma tvoj príbeh,napíš mi niečo o sebe ak chceš,ja trpím PP od mojich 29rokov,vtedy boli moje dievčatá dosť malé a boli úplne vyplašené pri mojich panic.atakoch.Teraz mám 37,tak si "užívam" PP vyše osem rokov,nikdy nezabudnem na 08.05.2001-môj prvý panický atak,bola som presvedčená,že určite umriem!!!Som na liekoch od augusta 2001 celý čas,ale ísť sama von to mi za posledné 4roky nehrozí,(nechcem sa opakovať,ak chceš prečítaj si moje posledné príspevky,tam som to bližšie popísala),takže aj ja sa trápim a pomaly prežívam,ale od života to má veeeéľmi ďaleko!!!Moja maminka má 60,takže je takmer tvoja rovesníčka,ak ti vadí tykanie,napíš!!!ahoj
(neviem,ale my si tu všetci tykáme,iba s Júliusomq nie,keďže začal on všetkým od začiatku vykať je normálne,že mu nebudeme tykať,slušnosť je slušnosť!!!)
Etel,
nesúhlasím s tebou,že všetci psychiatri sú závislí na predpisovaní benzo,môj teda ich veľmi rád "rozdáva",ale tu ti to môže potvrdiť veľmi veľa ľudí,že im lekár nechcel predpisovať benzáky dlhšie ako 2-3týždne t.j.,pokým im zaberú AD.
NIKDY NETREBA DÁVAŤ ĽUDÍ DO JEDNÉHO VRECA!!!
"Najväčším problémom drogovej závislosti-na svete nezahŕňa heroín, kokaín či marihuana. V skutočnosti, to neznamená nelegálne drogy vôbec. Najväčších svetových drogovej závislosti-problém predstavuje skupinu liekov, benzodiazepíny, ktoré sú široko predpísané lekármi a prijaté nespočetné milióny úplne obyčajných ľudí po celom svete ... Drogová závislosť-experti tvrdia, že dostať ľudí z benzodiazepínov je ťažšie ako sa dostať preč narkomani heroínu ... Už niekoľko rokov tlak -skupín, ktoré boli závislé na pomoc boju proti jednotlivcom vymaniť z ich farmakologického reťazcov. Ale boj bol zúfalý a neuspesny.Som presvedčena, že hlavným dôvodom je to, že lekári sú závislé na predpisovaní benzodiazepínov rovnako ako pacienti sú závislé na ich prijatie.
Zbavit sa týchto liekov a vyhnúť sa im ako čert krížu.
zla gramatika ale dat sa rozumiet!!!
Lea :
Zopiklon je jeden s najsilnejsich liekov na spanie. Je silnejsi ako stilnox a zolpidem. Patri do skupiny Z drog. Obsadzuje tie iste gaba receptory ako benzodiazepiny, ale ma tu vyhodu, ze neskracuju rem spanok a clovek na druhy den nie je z neho ospaly. Dlho sa drzala teoria, ze nie je navykovy, co nie je pravda. Nesmie sa pouzivat viac ako 4 tyzdne. Rychlo vznika tolerancia a zvysovanie davok. Ked ho neuzivas pravidelne nehrozi problem. Ked prestane ucinkovat nasadzuju sa benzodiazepiny. Ucinky zopiklonu a vsetkych liekov -Z- na spanie su 5-6 hodin. To je polcas eliminacie lieku. U mnohych vsak polcas je podstatne kratsi 2-3 hodiny, preto sa ludia budia okolo 3 hodiny v noci. Vsetko zavisi od metabolizmu. Najnovsi liek na spanie R A M E L T E O N sa predava v USA a Anglicku. Nie je navykovy, ale je drahy a preto sa nedovaza. Nechcu ho preplacat poistovne. Mnoho ludi pouzivaju antihistaminika na spanie pre ich sedativny ucinok, je to dobre vtedy, ked clovek zaroven riesi aj alergiu. Neuzivat dlhodobo! Najlepsi je melatonin, ma aj imunomodulacny ucinok, antioxidacny, ale 60% ludom nezabera.Posledne studie poukazuju , ze je teratogenny ?. Moze to byt tah nadnarodnych farmac.spolocnosti. Cas ukaze.
Prijemny den.
Ahojte baby,mam na vás otázku.v poslednej dobe(musim poklopat) mi je fakt dobre.zacala som chodit do skoly,som stastna,usmievava,ataky uz nemam,iba obcas taky jemny divny pocit na hodinach.....mam pocit ze sa mi to zlepsuje....myslite ze hej????dufam ze sa mi to uz nevrati tak ako to bolo