Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

zúfalá1969

Chcela som sa Vás spýtať či bol niekomu z Vás priznaný invalidný dôchodok pri PP,mám tak vážny stav,momentálne som 2mesiace na PN,ale aj keď chodím do práce neviem to zvládnuť,ešte tie 3-4hodiny,ale potom len odpadnúť a odpadnúť,aj v autobuse to nezvládam,doma mi je zle,ak som tam sama.Nemám odvahu sa na to spýtať psychiatra,lebo sa bojím,že bude mať pocit,že som lenivá a nechcem už pracovať,ale ešte som nebola nikdy nezamestnaná a to mám 40rokov,PP trpím 3roky a stále sa necítim lepšie.Užívam AD aj chodím na terapiu.Nechodiť už viac do práce si neviem ani predstaviť,lebo mám dobrú robotu aj kolegov,ale čo mám robiť,keď to nezvládam???Choroba ma veľmi obmedzuje a je to jednoducho vidieť aj na pracovných výsledkoch a tiež aj doma neporobím za posledné dva roky to čo som bez problémov zvládala predtým........

Vďaka za každú odpoveď!

ivana4837

Milá Emiliana,

u Teba to s vysadzovaním liekov po 35rokoch nevravím,že je nemožné...ale chcem byť uprimná...je to boj na ešte veľmi dlhé trate,skôr dobrá psychoterapia,ktorá by ti mala podstatne skvalitniť život...aspoň to skúsiť...nie je všetko len o vysadzovaní liekov aj ja ich budem vysadzovať roky,ak sa mi to vôbec podarí,ale treba robiť čokoľvek len,aby sa ti stav zlepšil,nájsť si aktivity,ktoré ťa tešia,snažiť sa chodiť na prechádzky do prírody,ak sa bojíš sama,tak choď s doprovodom...hlavne nezostaň doma otrhnutá od sveta a reality.Držím ti palce a ozvi sa!!!

Prajem ti krásny večer!

Ivana

RNG

dama-drama
jedna so o napatie(dusevne)
Pesimisticke=depresivne nalady
a nasledujuce vycerpanie(z napatia)
Tj vsetko suvisi s vnutornym stresom.
Odporucam najma jogu, thai chi a dlhe prechadzky v tichom lesnom prostredi. Destresujuce doplnky su napr Stress B plus C(zmes vitaminov B a C vo vyssich davkach, lebo v strese=napatie je zvysena potreba tychto) tiez mineraly(napr Bone Essentials ,zmes , vyrobca Swansonvitamins.com) a rozne ine, ako 5-HTP, St Johns Wort, SAM-e, L-dopa, GABA...
Komu co zaberie, dal som to v poradi pravdepodobnosti.

zuzanama

Ivanka, výborne, len choď s tým psíkom, ale skús aj sama. Ten basket s rodinou je super, skoro ti závidím, ale ide o to aby si chodila hlavne SAMA.

ivana4837

zuzka,

benzáky pomaličky znižujem a chodím za bytovku hrávať basket s celou rodinou..."ešte aj náš havo nám pomáha" a začala som pomaličky chodiť na 5-10minút sama von so psom,kým čakám na manžela z práce...zatiaľ nič moc,ale pre mňa aj toto málo znamená veľa!!!pa

zuzanama

Ivanka, ako sa máš ináč? Už vysadzuješ pomalyčky tie benzáky? Neboj sa, bude to dobré, začni každý deň malou prechádzkou po troške okolo domu. Hlavne nezabudni, že sa ti nič nemôže stať, ak ti aj príde zle, predýchaj a na druhý deň skús znovu, keď to zvládneš, daj si o kúsok dlhšiu trasu. Držím ti palce.

ivana4837

Ahoj Zuzka,

ja som veľmi rada,keď si nájdeš čas a prispeješ svojou radou,lebo vieš o čom táto choroba je a si pre mňa a určite aj veľa iných ľudí veľkým príkladom...dokázala si hlavne sebe aj ostatným,že sa dá z tejto choroby dostať!!!

Aj ja som bola najprv presvedčená,že je mi dobre chodiť na tieto stránky,iba ak tu ľudia píšu ako sa cítia fajn...ako sa z toho už dostali,ale pochopila som,že ani v reálnom živote neprichádzam do styku len s pozitívnymi správami a práve preto je potrebné PRÁVE PRE NÁS PANIKÁROV vedieť spracovať aj tie negatívne správy a situácie...keď sa budem tomu vyhýbať,tak nebudem žiť v realite,ale v umelo mnou vytvorenom svete a pri každej horšej situácii sa zrútim.Ja sa bojím chodiť sama von,ale ak sa nezačnem tomuto strachu úmyselne vystavovať a po troške sa zbavovať tej obavy,tak potom by som mala zostať doma a nikdy nikam sama nechodiť...čo je totálna kravina!!!Aspoň ja som presvedčená,že konám správne,nikomu to nechcem vnucovať,že sa má takým veciam vystavovať naschvál,každá bytosť si musí nájsť svoju cestu.Nikdy nebudem súhlasiť s názorom psychoanalyta...čím menej viete o tejto chorobe tým lepšie...,keby som začala hneď čo najviac študovať o tejto chorobe,tak by som už dávno bola bez liekov a nie poctivo džgať do seba chemikálie a čakať na zázrak,SOMARINA!!!

Ďakujem,že na nás myslíš a stále nás povzbudzuješ,prajem pekný večer!!!