Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

sunie

zufala: presne viem ako sa citis, tiez som mala niekedy v praci na male s vypovedou. som na vyssej pozicii v jednej zahranicnej firme co znamena sice slusnejsi prijem ale aj väcsiu zodpovednost stres a zataz, co samozrejme k diagnoze PP a depresie neprispieva. liecim sa uz dost dlho AD /s prestavkami/ tiez som sa bala ze to nezvladnem, ci neskoncim v nemocnici, alebo ako uplne neschopna doma na podpore atd. ale vzdy sa mi podarilo nejako pozbierat, predychat ataky, nikto vlastne v praci ani nevie ze mi nieco je. dost mi pomohlo ked som sa s touto chorobou akosi vnutorne zmierila /ak sa to vobec da/ a povedala som si ze su predsa aj dobre dni, atak pride ale aj odide, len to treba jednoducho vydrzat. viem su to hnusne stavy, ale nic mimo zmeny myslenia /s podporou liekov/ nam asi nepomoze. hlavne si treba najst nejaku cinnost a nepozorovat sa ale mat stale zamestnany mozog niecim :)))

zuzanka65

Ahoj Ketsut, ja sa mam fajn, dakujem za opytanie. K tvojim zhorsujucim sa zavratom mozem povedat len tolko, skus zistit dovod, preco sa ti to zhorsuje. Co sa zmenilo, ked sa ti to zacalo. Ak to zistis pracuj na tomto. Mozno mas nizky tlak, ak to zistis, pracuj na tomto. Najpravdepodobnejsie vsak bude, ze si vycerpana, treba si oddychnut, relaxovat. Relaxaciou myslim tu svalovu relaxaciu a autogenny trening, co ucia psychologovia a mozno paradoxne ti v tom vsetkom zhone chyba pohyb, sport, ved ked si chodila na korcule, zavrate si nemavala. Cauko, drz sa.

myska1D

Moja depka vypukla že som stále doma a nemôžem sa nikam sama pohnúť závidím lludom že idú vonku kedy chcú a ja nemôžem some len domas vo vlastnom väzení je to určite horšie ako basa.Chcem sa zaradiť medzi ostatných robiť pracovať ale organizmus my to vôbec nedovolí nevládzem nič.

ivana4837

Tie Arnoštove príspevky si kde môžem prosím Vás prečítať???

Čítala som dávnejšie od človeka pod touto prezývkou pár rád,že sa treba strániť spoločnosti a radšej zostávať doma,vyhýbať sa stresovým situáciám a podobne,tak s tým rozumný človek určite nebude súhlasiť,lebo to znamená žiť vo svojom umelo vytvorenom nereálnom svete a to vravím z vlastnej skúsenosti,lebo trpím PP 8,5 roka a zo strachu som posledné dva roky takto žila...začala som sa uzatvárať postupne do seba,vyhýbať sa spoločnosti,cestovaniu,prestala som chodiť sama von...uvedomila som si však,že toto nie je normálne a týmto spôsobom života sa onedlho nepohnem z domu von ani za doprovodu inej osoby,potom možno sa zatvorím pred ostatnými v jednej izby a ako by to pokračovalo ďalej???

Kto má aspoň troška naštudované niečo o psychoterapii-KBT,ktorá je pre panikárov ako stvorená,tak tá úplne jasne hovorí o potrebe-NUTNOSTI postupného potláčania strachu z vecí a situácií,ktoré v nás vyvolávajú nepríjemný pocit a to tým,že sa budeme až dovtedy úmyselne vystavovať takýmto situáciám pokým nám nebudú spôsobovať dané stavy úzkosti a strachu.

Vyhýbanie sa týmto pre nás nepríjemným situáciám tzv.vyhýbavé správanie je pre nás KONEČNOU a náš stav a strach by sa postupne iba stupňoval!!!

ketsut

ahoj zuzka, ako sa máš?
prosím ťa, čo by si mi poradila v poslednej dobe sa mi závrate zhoršujú, chodím ako opitá...

zuzanka65

Ja odporucam citat Arnostove prispevky tym, ktori nie su v akutnej faze ochorenia, v opacnom pripade sa im stav moze este zhorsit. Nie vsetky jeho prispevky su nanic, vidno ze ma nieco o tejto chorobe nastudovane, no niektore su uplne od veci, resp. pise upne opacne o niecom, co mam odskusane, preto s nim nemozem suhlasit. Tym, ktori vedia o co ide, odporucam citat to iba pre pobavenie.

papaja

myska

skus najskor riesit ten zdrav.problem,potom aj psychika pojde pomaly hore kopcom,v com presne je tv.depresia?

MIA23

ahojte baby..... no ja sa mam celkom fajn uz som nastupila do prace....niekedy mi je lepsie niekedy horsie ale uz to nejako zvladam.... dlho som tu nebola lebo od kedy chodim do prace mam toho vela....no duam ze to bude stale lepsie....majte sa pekne baby