Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

depresia_

boze ked to tu toto vsetko citam to trapenie az ma uzkost premaha najlepsie je tu asi fakt nechodit teda aspon mne to neprospieva a skusit fungovat a opat sa nastartovat sama :-(

ivana4837

pre manžel?:

Čo prežívaš som zažila aj ja,ale nie ako manželka,ale ako dcéra psychicky a fyzicky týranej matky.Moja mama sa rozviedla s otcom po vyše 6rokoch a potom ju ešte veľa rokov napádal slovne aj fyzicky ďalej...dnes mamina ľutuje,že to s ním neskončila oveľa skôr,predovšetkým kvôli nám deťom...veľa ľudí si myslí,že rodinu treba zachrániť za každú cenu,ale ak niečo nefunguje a deti sa musia pozerať na neustále hádky trpia tým a poznačí ich to na celý život.Prečo tento vzťah vlastne ešte udržuješ ďalej,nie je lepšie to ukončiť a ísť svojou cestou???

ivana4837

Ahoj leaaa,

pravdepodobne to bude depka...skús si cez google zadať slovný výraz príznaky depresie a potom klikni na tému Čo je to depresia.

leaaa

Ahoj ľudkovia, chcem sa vás spýtať, tí čo máte skúsenosti s depresiami, či vás neustále napadaju nejaké myšlienky a potom výčitky za všetko možné, lebo ja som v poslednej dobe na tom takto a neviem či to je depka. alebo čo je so mnou.

manžel?

Ešte nikdy som nepísala na internet až včera prvý krát. Neviem, či som správne, ale potrebujem si s niekym písať, rozprávať sa. Každý má niejaký problém a potrebuje pomoc tak to skúšam aj ja. Už nevládzem takto ďalej fungovať. Moje manželstvo je katastrofa. Už nechcem žiť s človekom ktorý vie nielen udrieť ženu, ale najhoršie je to psychické udupávanie sebavedomia. Som psychicky chorá chudera, čo za každý problém môže sama a on mi chce len pomôcť sa dať liečiť a to tým, nech navštívim psychiatra a on mi povie, že problém je vo mne. Ja som ho navštívila a nielen raz, ale ani lekár nemôže posúdiť problém ak má možnosť vypočuť len jednu stranu. Nemá objektívnosť a tým to nemá zmysel. On nikdy nepôjde k psychológovi, však on je policajt a úplne normálny tak sa nebude ponižovať. Týchto pár viet neobjasní celých 11 rokov manželstva a 16 rokov spoločného života, ale nedá sa všetko napísať hneď.
Ak má niekto podobný problém alebo vie poradiť napíšte mi niečo veľmi to poteší.

myska1D

aHOJ.TO MAS PRAVDU AK SI NEPOMôZES SAMA DOKTOR TI VTOM NEPOMOZE ON TA AJ TAK NEVIE POCHOPIT A VZIT SA DO TVOJEJ SITUACIE AKO SA CITS TY ON TA MOZE LEN VYPOCUT A NIC VIAC NIEKEDY SOM BRALA 15LIEKOV ZA DEN TERAZ BERIEM DVE A NIC MY NEPOMAHA MNE PRIPADA U TYCH LEKAROV AKO KEBY SME BOLI POKUSNE KRALIKY KTORE LIEKY TI ZABERU.JA SOM SI MYSLELA ZE KED POJDEM K DOKTOROVI ZE MY POMOZE ZE JE TO AKO CHRIPKA NASADIA TI LIEKY A BUDE TI LEPSIE LEN SOM SA SKLAMALA BERIES LIEKY A JE TI NA NIC AKO JE TO MOZNE PREDSA OD LIEKOV TI MUSI BYT LEPSIE.DNES SA ASI POJDEM Z MALOU BICYKLOVAT POJDE AJ OTEC NASADNEME DO AUTA A ONA NECH SA BICYKLUJE NA PARKOVISKU KOLKO CHCE.ZADOVAZILI SME SI AJ VEVERICKU TROSKA ZIVE MAT V BYTE MALA SOM AJ PSA ALE TEN UZ BOL STARY VTEDY SOM ESTE NEJAK VONKU SNIM ISLA DALO SA MY KEBY SOM BOLA ASPON VTAKO STAVE AKO PREDTIM.NECHUTI MY JEST LEBO ZVRACIAM MAM HROZNU TAZOBU NA ZALUDKU A ESTE KED SA MY KRUTI HLAVA TAK SI MUSIM POSPAT ONO TO PREJDE.PRETO AJ JA HLADAM POMOC VTOMTO ABY MA NIEKTO VEDEL POCHOPIT A POMOCT LEBO SAMA SI VTOM NEVIEM POMOCT A UZ SOM HLADALA NIEKOHO ZE CI NEMA NIEKTO PODOBNU CHOROBU AKO JA.MOJA DIAGNOZA CISLA SU F36 A F30.uZ SOM AJ JA VYSADILA LIEKY KED MY VOBEC NEPOMAHALI ALE TERAZ SOM ICH ZACALA BRAT NO MARNE KUPILA SOM SI AJ CD Z MEDITACIOU TAK KED JE MALA V SKOLKE TAK MEDITUJEM ALE NIEKEDY SA NEVIEM ANI NA TO SUSTREDIT A BOHVIE CI MY TO POMAHA NECITIM ANI PRITOM ZLEPSENIE.TY SI BOLA AJ V NEMOCNICI.

ivana4837

Ahoj marianna,

toto čo si sem napísala skopíruj a otvor to ako novú tému,podľa mňa mohlo by to pomôcť nielen Tebe ale aj iným s podobným problémom,lebo ak ide aj o sebapoškodzovanie je to fakt vážna forma depresie a budú tak priamo na to reagovať ľudia čo ti môžu pomôcť,poradiť...toto je diskusia na tému depresia a PP....Tvoja téma=silná depresia a sebapoškodzovanie...alebo niečo podobné čo sa ti bude zdať,že to priamo vystihuje problém tvojej dcéry.Sama mám dve baby vo veku 19 a 17rokov a neviem si predstaviť mať takýto problém,musí to byť pre teba nesmierne ťažké,ale ak to celá rodina nevzdáte určite dcérke dokážete pomôcť...budem ti držať veľmi palce!!!

mariana6j2

Ahojte všetci...Dúfam,že som našla tú správnu stránku na ktorej mi budete vedieť poradiť.Neviem nakoľko tu riešite depresie,ale skúsim..Som matka 18ročnej dcéry,ktorá sa už 8mes.lieči na depresiu.Len ten,čo to pozná,vie o čom hovorím..Za tú dobu sme vymenili lieky,lekárov,terapeutov a výsledkom sú samovražedné myšlienky a sebapoškodzovanie.O nič lepšie na tom nie sme ani s náladami.Strieda sa apatia s eufóriou,agresivita s plačlivosťou...Nepomáha presviedčanie,že bude lepšie,život vie byť aj krásny,máš pred sebou toľko pekných vecí...Depresívneho človeka to nezaujíma,má pred sebou len víziu nezmyselnosti žitia.Zúfalstvo je slabé slovo,už nie som zúfalá,ale beznádejná.Neviem sa už ani smiať,po každom lepšom dni čakám,že príde zas depka.A možno zasa horšia..Nie je nič horšie ako pohľad matky na schovávané dorezané ruky a nohy vlastného dieťaťa.Snaží sa nám pomôcť veľa ľudí,no zatiaľ bezvýznamne.Potrebovala by som poradiť,ako zistím,že je potrebná hospitalizácia? Mala som aj takých radcov,ktorý to považovali za bezpodmienečné.Niekto radí hypnózu,iný zas zmenu liekov.Prosím,ak máte skúsenosti,poradte nám.Ďakujeme

ivana4837

myska1D,

ja mám prácu,ale na šťastie chodím do nej s kolegami na aute,lebo autobus mi nehrozí a ak sa necítim dobre môžem prácu dorobiť aj doma,nemám stanovenú pevnú pracovnú dobu,ja som z toho neni vôbec vonku,začala iba na začiatku,jednoducho som si povedala,že buď začnem niečo so sebou robiť,alebo sa zavrem doma a budem prežívať ako živá mŕtvola.Hľadala som informácie o takýchto chorobách na nete a našla som toto diskusné fórumom....jednoducho som potrebovala pomoc,radu,povzbudenie od ľudí čo prežívajú rovnaké problémy ako ja....je ťažko vysvetľovať niekomu veci,ak ten dotyčný vôbec nechápe čo prežívam a mala som rovnaký problém s lekárom ako ty,môj je uznávaný,ale mne nepomohol vôbec a ostatní sú ešte horší...,ked som tu čítala príspevky videla som,že ľudia sa cítia po liekoch na chvíľu dobre a potom im robia ešte väčšie problémy ako mali na začiatku,tak sa snažia lieky vysadiť,ak nemôžeš AD,tak treba vysadiť určite postupne benzáky...ako som už vravela neviem či ten druhý liek čo uvádzaš je zo skupiny benzákov,ale asi áno..pán Júliusq chodí tiež aj na toto disk.fórum,tak ako píšeš mne,tak sem napíš aj jemu...stačí hore uviesť meno,aby vedel,že otázku adresuješ jemu,netreba mu popisovať znova aké lieky berieš on si prečíta tvoje príspevky a poradí ti.Mne tiež bývaločasto na vracanie a mávala som hnačky,kúp si v lekárni probiotiká-POMOŽU!!!Aj závraty mávam,aj sa rýchlo unavím,ale treba začať trocha cvičiť,nepiť kávu,alebo ju aspoň obmedziť na jednu,prípadne dve veľmi slabé,nefajčiť to náš stav zhoršuje,ja síce fajčím,ale max.3cigarety denne a to som pred rokmi stiahla krabičku za deň,piť treba veľa tekutín a hlavne relaxačné dychové cvičenia rob niekoľkokrát za deň,určite si ich v nemocnici robila v rámci terapie,aby sa telo dokázalo úplne uvoľniť...začala som veľa čítať a začínam pomaličky po krôčkoch chodiť sama von síce iba pred činžiak so psom,ale sama som predtým ani smeti nevyniesla..skrátka po troške začni na sebe pracovať,DRŽÍM PALCE!!!pa

myska1D

aHOJ.tO Máš úPLNú PRAVDU MáM PREKOHO žIť PRE DCéRU KTORú MILUJEM Má IBA 5ROKOV A PRAVE KED SOM CHPRA POTREBUJEM SA JEJ NAJVIAC VENOVAT.tY TERAZ UZ NEMAS TAKE PROBLEMY ALEBO AKO SI SA DOSTALA STOHO JA BY SOM TIEZ POTREBOVALA SA DOSTAT STOHO ASPON NA KUS ZE VONKU KUS VINDEM JA HOVORIM DOKTORKE ZE MY JE ZLE ALE ONA MY VOBEC NEMENI LIEKY BUD MY DAVKU ZVYSI ALEBO ZNIZI JE TO HROZNE PRESLA SOM AJ VELA VYSETRENI LEBO SA MY AJ HLAVA KRUTI ESTE KTOMU AJ ZVRACIAM A KED SA VYZVRACIAM TAK SA MY NA KUS UVOLNI UZ SO CHCELA ZMENIT DOKTORA ALE TEN SA MY ZDAL ESTE HORSI AKO KU KTOREJ CHODIM SI AJ NA INVALIDNEJ JA SOM NA CIASTOCNEJ ALE CHCELA BY SOM SI VYBAVIT CELU UVIDIME AKO TO POJDE.PORAD MY TY TAM MY SPOMINAS NIEKOHO NAPIS MY ONOM BLIZSIE LEBO JA NIE SOM AZ TAKA SKUSENA.a NEVLADZEM ANI DLHO STAT HNED MY SLABNE CELE TELO BOLA SOM CELKOM DOBRE NA TOM A CO SA MOHLO STAT TAK TO TEDA NEVIEM AJ KED MY BOLO ZLE ALE DALO SA NO JE TO TERAZ HORSIE.a TY MAS AKE PROBLEMY TAKE AKO JA ANI VONKU VôBEC NECHODIS AKO JE TO STEBOU NAPIS MY O SEBE VIAC A SKADE SI.tAK SA ZATIAL MAJ PAPA