Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

zuzanama

Ahoj Ivanka, musím ťa pochváliť, ideš správnou cestou. To, že sa stále necítiš úplne fit nevadí, robíš dobre , že chodíš na tieto stránky a nevyhýbaš sa im. Chce to čas, dôležité je, že už vieš ako na to, teóriu máš zvládnutú, teraz už len uviesť ju naplno do praxtického života. Priznám sa, že aj mne zo začiatku nerobilo dobre, keď som si to tu čítala, bolo mi horšie, ale teraz mi to už nič nerobí, naopak, ak len nie som závislá na nete a tejto stránke, potom mi dokonca robí dobre, ak si tu niečo prečítam a môžem pomôcť radou. Keď čítam, ako ľudia bojujú s touto chorobou, môžem si to porovnať so sebou a obyčajne prídem k tomu, že ja som vlastne v pohode a že som to zvládla. Najviac ma mrzí, keď čítam, že niekto bojuje dlhé roky, ako napríklad aj ty, vtedy som rada, keď môžem napísať, " aha ľudia, tu som, dá sa z toho dostať, nezúfajte, je to možné". Som bez Ad druhý rok, o necelé dva mesiace to budú plné dva roky, nemám už žiadne panické ataky, chodím môžem všade aj sama, aj v noci, aj do obchodov, môžem aj cestovať akým koľvek dopravným prostriedkom. Keď príde niečo zlé, veľký stres, alebo trápenie, viem, že žiadny život nie je bez problémov, prečo by mal byť práve ten môj výnimkou. Predtým som tiež mávala veľký strach zo smrti, dnes viem, nech sa stane čokoľvek, smrť je súčasťou života a to mi pomáha. Nemyslím si, že som nejaká necitlivá, aj si poplačem, keď sa dozviem smutnú správu, ale už mi to nesôsobuje ten obrovský strach, alebo nespavosť. Preto vám chcem všetkým panikárom odkázať, nebojte sa dá sa z toho vyliečiť, každý človek má svoj život vo vlastných rukách a záleží len na ňom, čo s ním urobí. Prajem veľa zdravia a pekný deň.

dama-drama

Vedel by mi to niekto prelozit do ludskej reci?
- vysoka tenzia
- subdepresivne ladenie
- vyrazne exhauscie.

Vdaka!

Somka

Ahojte panici,
aj ja už sedem rokov bojujem s týmto problémom. Keď sa už zdalo, že "som za vodou" a začala som vysádzať antidepresíva panický atak udrel v plnej sile, takže začínam od začiatku. bez chémie to už asi nejde. Som z východu, tak by sa mi mohla nejaká spriaznená duša ozvať, možme si poradiť, možno aj pomôcť.

zdravieee

Ja mam tiež úzkostne stavy a depresie, pochadza niekto trpiaci na depresie z vychodneho slovenska, tiet mam strach chodit von, ale mozno vo dvojici by to slo skôr.

ivana4837

pre psychoanalytik:

súhlasím s Tebou,že komu to škodí nech sem nechodí a zbytočne sa netýra,ale sú aj ľudia ktorí to potrebujú...,tým myslím porozprávať sa s niekym kto prežíva presne to isté,lebo iní ľudia to ťažko vedia pochopiť,ak tým sami neprešli.Máš pravdu aj mne zo začiatku bolo ťažko,ak niekto napísal cítim sa zle,ide na mňa panic.atak,zle sa mi dýcha a podobne,ale potom som sa naučila aj na psychoterapii-KBT,že netreba sa tomu čo nám robí zle vyhýbať,to je to čo nám škodí tzv."vyhýbavé správanie",ale práve naopak naučiť sa ten zlý pocit spracovať,ovládať a znižovať tak prah citlivosti,aby nám veci ktoré nás najviac rozrušovali prestali vadiť,alebo aspoň vadili oveľa menej.Ja som mala uviesť na psychoterapii príklad-určitú vec čo mi nerobí dobre,keď si na to spomeniem,alebo na to myslím...jednou z nich je pocit,keď som sama doma...psychologička mi povedala,že si mám stále opakovať "no a čo som doma sama,ale nič sa mi nemôže stať a ak sa aj stane rýchlo behnem k susedom,ale nezomriem",alebo ak som myslela na brata,ktorý zomrel...hneď ma oblieval pot,zle sa mi dýchalo...a naučila ma na neho myslieť bez toho,aby mi to spôsobovalo až také nepríjemné situácie.

Tým chcem povedať,že je to všetko individuálne,aj ja som panikárka,ale vyhýbaním sa veciam čo mi nerobia dobre si určite nepomôžem a myslela som si aj ja,že je to blbosť naschvál sa tomu vystavovať,ale môžem potvrdiť,že psychologička mala pravdu!!!Všetko som v sebe dusila o chorobe som s nikým nechcela hovoriť a tá úľava,keď sa o tom dokážem bez problémov rozprávať....

Psychoanalyt

. Panikari necitajte to, Vas stav sa tym iba komplikuje, ked citate problemy inych. Verte mi viem o com hovorim. Je to dokazane ze negativne myslenie komplikuje Vas stav. Urcite ste na to prisli aj sami, ked niekomu je zle a popisuje svoje problemy byva vam este horsie. Strante sa takych stranok lebo vsetko sa automaticky lepi aj na Vas. Cim menej viete o tejto chorobe tym lepsie pre vas --- myslim to uprimne!!!! Prispevok Depresie to len dokazuje. Chrante sa!!

Emiliana

pre Ivanu 4837:

22.9.si sa pýtala, ako sa mám. Lieky beriem bez prestávky, lekár mi nedoporučuje vysadiť, lebo ide jeseň. V zime mi zas povie ide jar. Už neverím liekom. Plazím sa životom ako zbytočná existencia. Bojím sa len toho, aby to nezdedili moje deti. Čítam si priebežne príspevky, no deprimuje ma to ,koľko ľudí trpí a to zlo sa vracia späť, keď to človek najmenej čaká.
Pozdravuje Emiliana