Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ivana4837

Ahoj Zuzka,

ja sa chcem hlavne úplne zbaviť benzákov a potom postupne aj AD,ale ak sa mi to s AD nepodarí a nebudem to zvládať bez nich,tak ich budem "musieť" užívať.Veď u mňa po toľkých rokoch bude úspech,ak sa vôbec zbavím tých benzákov!!!

Samozrejme,že by som chcela žiť úplne bez liekov...VEĎ KTO BY NECHCEL...,ale ak to nepôjde,tak čo už...som si istá,že mne nie je tak zle z tých AD,ale z tej neustálej kombinácie liekov,ktoré sa nemajú brať súčasne a už vôbec nie toľko rokov.U mňa je to zložité po tak dlhej dobe a budem robiť maximum,aby som zostala úplne bez liekov,ale jednoducho som pripravená aj na to,že ak to inak nepôjde budem žiť s AD,ale nechcem určite žiť s benzákmi!!!pa

zuzanka65

Ivanka, ja sice nesuhlasim s branim Ad cely zivot, ani s tym, radsej byt v pohode s Ad, ako v nepohode bez nich, ale ano, mate pravo na svoj nazor, mate pravo brat lieky, je to vase rozhodnutie a ak aj Ketsut niekedy v buducnosti dopraje taketo pravo na vlastny nazor inym a nebude sa tu zbytocne vytacat, budes, mila Ketsut zase o krok blizsie k uplnemu uzdraveniu. Prajem vela uspechov na tejto nelahkej ceste vsetkym.
Ono je to podla mna tak, ze kazdy clovek ma po cely zivot rozne starosti a trapenia, rozdiel je len v tom, ako ich prezivame a zvladame. To je zivot... a tabletku na zivot este asi nik nevymyslel a ani nevymysli.

ivana4837

Ahoj ketsut,

súhlasím s každým slovom čo si napísala!!!Jedna vec je stále brať roky benzáky,alebo miesto inej pomoci neustále zvyšovať a zvyšovať dávkovanie liekov a tým riešiť situáciu a druhá vec je nebrať AD,keď to jednoducho potrebujeme na prežitie,aby sme tými "labkami nahor" neležali stále!!!Keď sme na tom fakt zle a je to akútne žiadne iba vitamíny a vyživové doplnky nás nepostavia na nohy!!!Aspoň ja tomu neverím a tým sa nikoho nechcem dotknúť,ale táto fáza pomoci má význam až vtedy,keď sme z najhoršieho vonku!!!

Ja sa budem zbavovať pomaličky benzákov,ale ak budem musieť žiť celý život s AD som s tým vysporiadaná a budem radšej fungovať s nimi ako ležať na posteli bez nich!!!

maj sa potvorka moja :-)

ivana4837

Ahoj sunie,

máš úplnú úpravdu,že lepšie je byť v pohode na AD ako v nepohode bez nich.Problém je však ak ti aj zmenia viackrát AD a pri každých máš nejaké vedl.nežiad.účinky,nehovoriac o tom ak ti lekár predpisuje vyše 8rokov AD spolu s benzákmi,ktoré sa spolu majú užívať iba prvé týždne pokým zaberú AD.Môj psychiater je vraj najlepší v našom okrese a naďalej mi tvrdí,že to je úplne bežné tieto lieky kombinovať a nemám ho ani za koho vymeniť,lebo máme ešte dvoch psychiatrov a to je úplná katastrofa.Preto som začala sama pomaličky znižovať dávku benzákov a budem šťastná,ak sa mi to podarí a ak budem musieť žiť hoci celý život "iba" s AD,tak určite mi nebude tak zle ako mi je z tejto kombinácie liekov.Nikdy som dávky liekov nemusela zvyšovať,ale keď som neustále pátrala prečo sa mi stav rokmi iba zhoršuje,lebo som tomu fakt nechápala a lekár mi to tiež nevedel vysvetliť,tak ľudia tu na diskusnom fóre boli vyvalení,že už toľké roky mi predpisuje tento úžasný mix.

Zaujalo ma,keď si písala o tom ako nikto o tvojej chorobe v práci nevie a dokážeš to zakryť,ak príde na teba tá naša "super" chvíľka.Ja som ako zamestnanec vlastne vo firme na najvyššej pozícii a neviem ako to zvládať.Keď sa rozprávam s majiteľmi,alebo zamestnancami často príde na mňa závrat,sucho v ústach,spraví sa mi akoby hrča v krku a zrazu neviem rozprávať,alebo mám pocit nedostatku vzduchu a podobne...vždy si musím začať vymýšlať,že mi je zle od žalúdka,alebo problém s tlakom...jednoducho bolo by mi milšie,ak by sa o tejto chorobe v našej spoločnosti začalo už konečne otvorene hovoriť,lebo ako to tak pozorujem je to poriadne rozšírená choroba,ale jednoducho máme všetci obavy sa k nej otvorene v práci priznať,pritom ňou trpí veľké množstvo ľudí na vysokých pracovných pozíciách a od nich sa predsa vyžaduje odolnosť voči stresu,nie???Je mi z toho smutno...ako môžeme byť v tejto uponáhlanej,chaotickej dobe odolní voči stresu...sme predsa ľudia nie stroje!!!Poraď mi prosím ako to lepšie zakrývať,keď mi príde blbo,kedže nemôžem povedať pravdu..."veď byť psychicky chorí to si nemôžme predsa v práci dovoliť"...budem ti vďačná za každú radu.

Držím palce s bábätkom a želám Vám obom hlavne veľa veľa veľa zdravia!!!pa

ketsut

dalšia vec, ktorú mi hned psychiatrička povedala, že nevie ako môj organizmus AD príjme to je jedná vec a druhá bola tá, že mi povedala, že tieto lieky budem musieť podľa mojho stavu možno užívať aj celý život, prípadne s prestávkami. Panická porucha a mierna depresia nie je chrípka z ktorej sa človek dostane za pár týždnov...Ja som bola hned informovaná aj o vedľajších účinkoch aj o všetkom....hoci by som mohla na tieto lieky nadávať aké mám závrate, tak to je len kvapka v mori oproti tomu aký bol môj stav na začiatku. Ked si na to spomeniem na začiatku tak mi je normálne zle. Dnes chodím sama, cestujem, pracujem a to je pre mna veľa.....veľmi veľa. Keby som lieky nebrala tak neviem či by som z postele dokázala vstať a ako by to vyzeralo...by bolo zaujímavé....

Ja beriem panickú chorobu tak, ako niekto iný svoje ochorenie, jednoducho som sa s tým zmierila...a nepíšem len tak zo srandy, niekedy mi je tak na nič, že sa čudujem, že ma ešte neprevrátilo hore labkami...a niektoré dni sú pekné....jednoduchu viem, že nie som zdravá ale dokážem s tým žiť.....

ketsut

ak mám povedať svoj názor, tak s casandrou nesúhlasím v istých veciach. Vieš ked je človek na dne a je mu stále zle a nemôže sa ani pohnúť, a AD mu pomôžu, tak mu asi ťažko pomôže si hovoriť, zvládnem to, ked to nejde, ja to skúšala na začiatku som si myslela, že lieky nepotrebujem a podobne. Len ked som nemohla výjsť z domu, nemohla som nič robiť, len som ležala a ani som nevládala vstať.....Lieky mi pomohli a veľmi a nejden krát, v mojom ťažkom a zložitom živote. AD sa dajú vysadiť a ľudia to zlvádnu, len je to ťažké a je to potrebné si to v hlave urovnať, vyhýbať sa stresu...ale ide to. A to že sa ľudia k AD vrátia je len to, že to nie sú schopní zvládnuť, a majú istú poruchu. Už nebaví tu čítať, ako tu píšete, že neviem čo lekári tu na vás skúšajú a aké sú tie AD svinstvá, ale nikto sa nezamyslí nad tým, že existujú ľudia, ktorí celý život užívajú lieky od srdca, na cukrovku...to majú tiež nadávať, že tie lieky sú návykové....už raz pochopte, že duševná choroba, alebo porucha je to isté ako problémy so srdcom, alebo iné a človek sa musí liečiť a to rôzne dlhú dobu alebo stále.
Normálne ma to tu vytáča čítať, čo tu niektorí niekedy píšu. A každý človek, ktorí užíva lieky ma nejaké obmedzenia nech je to akékoľvek ochorenie, tak s pozrite na to aj z tohto pohľadu.
Nehovorím, že nie je správne nevysádzať lieky...ale mi vlasy na hlave stoja, ked niekto ma fakt vážne problémy a nejaký amant mu tu začne písať nech neužíva lieky a niekto sa dostane až na dno, že už nevie čo so sebou. Každý z nás tu aj tak dobre vie, že lieky nám aj tak sami o sebe aj tak nepomožu....

sunie

lepsie byt v pohode na ADckach ako v uplnej nepohode bez nich, nie? ja som teda ziadne taketo neziaduce ucinky nemala, treba sa potom popytat na ine AD ktore vam budu viac vyhovovat.

ivana4837

Ahoj sabaf,

je to úplne bežné pri týchto liekoch,ja mám sucho v ústach neustále.To je dobre,že nemáš tie oveľa horšie vedľ.účinky ako závraty,pocit nedostatku vzduchu,búšenie srdca....

DRŽ SA!!!

ivana4837

Ahoj sabaf,

je to úplne bežné pri týchto liekoch,ja mám sucho v ústach neustále.To je dobre,že nemáš tie oveľa horšie vedľ.účinky ako závraty,pocit nedostatku vzduchu,búšenie srdca....

DRŽ SA!!!

Sabaf

Ahojte

Beriem frontin 0,5 mg denne a stale mam upchaty nos uz pol roka. Mate niekto take skusenosti? Akoby suchost v nose aj v ustach. Dakujem za odpoved.