Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

casandra

Ivana

Velmi dobre pokracujes a bojuj s tym svinstvom dalej az do uplneho zbavenia sa liekov.To je spravna cesta k uspechu.Este nikomu dlhodoba liecba nepomohla k uzdraveniu ale postupnym znizovanim az zbavenim AD a benzodiazepinov - to je spravna cesta!! Drzim vam palce je to boj na dlhe trate ale vsetko sa da len treba silnu volu. Apropo nevsimli ste si, ze ludia po vysadeni AD sa casom musia k nim vratit. Dovod je prozaicky su navykove ale prave v tedy treba zabojovat a nedat si ich!!!

casandra

Neberte
lieky teraz mate iba uzkost ,ale potom budete mat sto inych problemov.Psych. liecba vam vymaze pametove stopy jednoducho si nebudete pametat to co bolo vcera.Dlhodoba pamet vam ostane, ale vy sa zmenite na ludsku trosku a rano ked sa pozriete do zrkadla zlaknete sa sama ako to vyzeram. Vacky pod ocami strhana tvar atd. Nevedia to liecit a ten kto sa s toho dostane moze dakovat bohu a svojmu organizmu ze sa s tym vysporiadal.Su to nebezpecne lieky a vysoko navykove.Aj antidepresiva !!!!! Clovek po liecbe nimi je iny ako pred liecbou celove sa zmeni je smutny bez energie nic ho poriadne nezaujima. Ked citam tieto prispevky tak mi naskakuje husia koza co dokazu lekary urobit s cloveka. Hroza ludia neberte to sami viete ze Vas to nici dusevne aj psychicky,ale teraz to uz je dosledok liekov. Su robene a vyrabane tak aby ich pacient musel brat do svojho konca predcastnej .....

cinema

Tiež mám problém = depresia = dostala som nejaké lieky, ale nie som si istá, či to nie je iba moja vlastná neschopnosť fungovať v dnešnom dravom svete...

ivana4837

Ahoj myska1D,

neviem či si spomínaš,ale my sme si už spolu písali.Veľmi mi je ľúto ako sa trápiš,ale ver mi ty potrebuješ nielen lieky,ale hlavne dobrú psychoterapiu,poriadne sa naučiť uvoľniť,dychové relaxačné cvičenia a za pomoci terapeuta sa postupne naučiť odbúrávať situácie-stavy,ktoré v tebe vyvolávajú najväčšie obavy a strach.Ústavná liečba ti ako píšeš pomohla na pár mesiacov,ale pravidelná psychoterapia by ti zaručene pomohla...samozrejme za predpokladu,že by si naozaj spolupracovala s terapeutom.Začni na sebe pracovať,čítaj o tejto chorobe-Zuzka tu odporučila úžasnú literatúru,cvič...lebo naozaj sa ti bude stav iba zhoršovať!!!

Zvyšovanie dávok liekov považujem za to najhoršie čo si mohla urobiť,to nie je URČITE tá správna cesta,iba ťa viac oblbnú-utlmia a postupne z teba spravia otupeného človeka bez duše a o dva roky budeš na tom horšie ako dnes!!!Iba lieky Tvoj problém nevyriešia!!!

ZÁZRAK SA URČITE IBA POMOCOU LIEKOV NEDOSTAVÍ A UŽ VOBEC NIE ZVYŠOVANÍM DÁVOK,VER MI!!!

Už som ti písala,že som papkala lieky vyše 8rokov,ale stav sa mi nelepšil vôbec,práve naopak...posledné dva roky to bola hotová katastrofa,začala som sa báť ako ty chodiť sama von,neustále závraty,skrátka stavy ako sama opisuješ.Začala som však hľadať iné spôsoby riešenia môjho problému...hoci naďalej lieky užívam zvolila som si opačnú cestu ako ty a to tak,že postupne dávkovanie liekov znižujem a zameriavam sa hlavne na zmenu myslenia,relaxáciu atď.,nie je to ľahká cesta,ale určite jediná správna.

DRŽ SA A DAJ VEDIEŤ ČI SI ZAČALA S PRAVIDELNOU TERAPIOU!!!pa

Emiliana

Milá Ivana,
ďakujem za pozdrav. Keď čítam niektoré príspevky, akoby som videla seba. Tiež som nemohla sama chodiť nikde, stále bol so mnou manžel. Snažil sa mi pomôcť. Lieky beriem stále, pretože je to vraj recidivujúca depresia s PP. Myslím, že to nie je také ako na začiatku, keď sa zavreli dvere na autobuse MHD, stála som pri šoférovi a triasla som sa, chcela som aby hneď otvoril, lebo mi je zle. Keď som vystúpila, panika ustúpila. Od úľavy som sa väčšinou rozplakala a tak som šla do práce. Lekárka nechcela ani počuť o invalidnom " vraj ma to zabije".
Dotiahla som to v práci a išla riadne do dôchodku, ale... Môj život sa skrátil na opateru chorej matky, čo ma totálne deprimuje, keď je manžel v nočnej celú noc nespím. Bohužiaľ nebaví ma nič.
Môj príspevok je príliš depresívny, a zbytočné sú aj lieky, ktoré som už za tie mnohé roky pobrala.
Pozdravujem spolutrpiacich /všetkých/.

P.s. Dúfam, že z tých zlých myšlienok neostanem ležať pod Ic-čkom.
Emiliana

myska1D

Lekára už mám hádam 4 čo som ich vymenila teraz mám doktorku.Teraz som na INvalidnej ale na polovičnej akurát včera som bola na kontrole tak chcem si vybaviť celú nie som súca do práce všade potrebujem doprovod.lieky beriem bola som 3x už na liečení raz my pomohli velmi dobre ale trvalo to velmi krátko asi iba 3mesiace.Potom my bolo zle ale nie až tak ako teraz zhoršilo sa to také 3roky že vôbec von nevychádzam predtím som aspon vonku išla do obchodu ale teraz ani do obchodu neprejdem je my stále nanič slabota.Som zvedavá lekárka my zvýšila lieky tak uvidíme ja len dúfam že sa to zlepší.Keby som nemala rodičov tak neviem čo by bolo dalej mozno že byx som tu už nebola oni my vela pomáhajú a najmä ked mám malú dcéru.Manžel je zdravý on to ťažko pochopí zdravý človek ťa nikdy nevie pochopiť lebo to nikdy nezažil.A čo sa týka brata to radšej otom nevravím oni vidia peniaze a kariera prenich som ničím lebo nezarabam a nechodím do poráce ja by som rada chodila nech si to každý vyskúša byť doma a zavretý či by to človeku prospelo asi nie a ludia my závidia to že som doma u mna to nieje normálne ale ked sa namna pozrieš tak vôbec nevypadám ako chorá ale čo človek pociťuje dnu no musím sa nejak stím zmieriť.

RNG

po tehotenstve sa zhorsi depresia pre to, ze je telo vycerpane od roznych zivin, potrebnych na funkciu mozgu, od mineralov az cez rozne neurotransmitery. To vsetko sa ale samozrejme da bez problemov dodat vo forme potravina alebo potravinovych doplnkov.

sunie

myska: sa mi zda az neuveritelne ze za 20 rokov liecby sa ti vobec nepolepsilo. zmenila si lekara, lieky, bola si v nemocnici, chodila na terapie, rodina ta podporuje, popozerala sa po vhodnejsej praci ktoru by si mohla zvladnut alebo robit z domu - teda vyskusala si vsetko mozne aby sa to upravilo/zlepsilo??? lebo to ta inak obdivujem ze si to taku dlhu dobu v takomto stave vobec vydrzala :(

sunie

ivana - uplne suhlasim
ketsut - ja som teraz akurat tehotna. hned ako som otehotnela som vysadila AD takze vplyv na babo by to nemalo mat ziadny. cele tehotenstvo som bez liekov a netvrdim ze to bolo uplne do pohody,ale zase ani som nemala neviem ake zle stavy co by sa nedali prezit. ako prebehne porod a co bude po nom uvdime, netvrdim ze nemam z toho obavy. vraj sa choroba zvykne zhorsit a mala by sa hned zastavit aj laktacia. napriek tomu chcem skusit kojit lebo nemozem dopredu vediet ako to na mna bude vplyvat a az keby sa mi moc pohorsilo uvidim ako dalej.
na jednej strane to moze povazovat niekto za nezodpovedne pri takejto dg. si trufut este aj na dieta ked ma clovek niekedy co robit sam so sebou, ale na druhej strane zeny co nikdy depresie nemali prave po porode k nim prisli, takze nikdy neviete ako sa vam zivot otoci a bude vyvijat vas zdrav.stav. je to cele loteria ale kazdopadne treba mysliet pozitivne, vsetko sa da predsa zvladnut minimalne s podporou rodiny.