Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ahojte , dlho som tu nebola, teraz sa citim už troška lepšie, beriem triciko ktore som znižila na 1 tabl. večer a citaalopram z jednej som ho znižila na polku.., chcem všetkým odkázať že lieky pomožu len tím že ukludnia, ja ked to na mna príde si snažim vždy poovedať že to je len blbá myšlienka nič viac..aj ked v tej chvili je to hrozné..nosím stale pri sebe neurolkeby čosi.. a dokonca som zvladla 4 hod. cestu vlakom čo mi robilo predtím problém ísť do dediny...všetko sa dá len trebaq vela sili.. napr. dnes som išla na nakup a ostalo mi uplne hrozne akoby som to nebola ja , chytala ma panika a myslela som že sa na polke otočím..aLE VEDELA SOM žE LIEK MáM V TAšKšE, žE KEBY čOSI.. POTOM SOM ROZMYšLALA NAD INíMI VECAMI A AKOSI FAJN V POHODE BEZ POMOCI LIEKOU SOM DOšLA DO OBCHODU A J DOMOV, ROZHODLA SOM sa že každy den zajdem kusok dalej a budem trenovať premáhť TEN STRACH..lebo v podstate je to len myšlienka a tej sa treba zbaviť som normálna a nič mi nieje ...je to len blbý pocit nič viac...ale občas mám hrozné stavy to ozaj bojím sa ked som vonku že čo ak vyvediem nejakú blbost ked idem niekam sa mi uplne podlamuju nohy a mám pocit že si sadnem a dalej nepojdem, ale nevzdavam to skušam dalej a dufam že sa mu í to postupne podarí uplne bez liekov..a držím všetkým paLCE, ABY TO ZVLADALI..NIE SU V TOM SAMI..
Ahoj zsofa,
ja to prežívam presne ako ty,začnem niečo rýchlo robiť napr.upratovať,ale nie je to vždy jednoduché a tiež si myslím,že už je niekedy asi koniec.S tou psychologičkou budeš spokojná,povie ti aj ona,že správnou psychoterapiou môžeš zostať bez liekov,ktoré ti majú na začiatku pomôcť,ale nebudú tvoj problém riešiť,ten si musíš vyriešiť v hlave........
Jojko 123
Ano,momentalne pracujem.U mna je to asi o to lepsie,ze mam 7-rocneho syna, a o neho sa treba starat,cize sa musim nejako vzchopit.Ale niekedy to fakt neide.Ked na mna pride panika,tak mi moze rozpravat kto co chce,ja sa aj tak neviem ukludnit.
Teraz mam momentalne nie velmi dobre obdobie, a hlavne by som vedela prespat aj cele dni a noci.Som stale strasne unavena.
A kvoli kocke sa netrap,na svete je predsa tolko peknych dievcat.A mozno ta prava, ktora ta bude chapat este na teba len niekde caka.
Ked som doma a citim,ze na mna ide panika,musim zacat nieco robit,napr.upratovat.
Inak som si kupila aj bylinkovy caj,ktory pijem od zaciatku, je dobry na ukludnenie - medovka lekarska.
Awojky Zsofa,
No a momentalne pracujes?lebo ja nemam vobec ziadne sily na pracu a to ma zdeptava este viacej.Mam aj byt ako som uz spominal a byvam u nasich.No byt momentalne dawam do podnajmu, ale riesi to za mna mama.Mam niekedy take stavy ze zabudam a pletu sa mi slova.Ked idem sam niekde tak sa citim strasne a sa citim ako keby som bol iny ako vsetci na okoli a pri tom som uplne normalny.Kokos a to busenie srdca a tocenie hlavy je strasne.No ale niekedy sa citim fakt supis a to mi dodawa energiu.Haluzim sa aj nad tym co si o mne mysli rodina atd..Lebo sa stale pytaju.Nechala ma kocka a powedala mi ze trapim ju a trapim aj kazdeho okolo seba a to ma dorazilo a pri tom som ju milowal najviac a este aj milujem a pre to to je pre mna este horsie.Kurnik sopa som byval stale uplne fit a ted sa na mna vsecko zosypalo.A na co si sa zamerala ked si bola doma?Lebo aj ked som vonku tak sa citim ako niekde inde,,nevnimam a len idem..ach joo,,,je mi staoho nanic ale bojujem ako kazdy co tu pise..
dik za rady..
nelly71
Ak sa ti podari najst dobreho psychiatra, tak mi urcite daj vediet.
Ja teraz zacnem chodit k tej psychologicke,co si mi doporucila.Dufam,ze mi to pomoze.Ja sa totiz potrebujem aj niekomu vyrozpravat,mam totiz strasne vela problemov, a psychiater len predpisuje lieky a to je vsetko.
A ty ako zvladas situaciu, ked na teba pride PP?Ja si vzdy myslim, ze uz odbila moja posledna hodina, a ze uz zomriem.Nedokazem to proste predychat.
Ahoj zsofa,
nevravím,že ho nemáš brať,to ti ja nemôžem nakazovať,ale ak si pozrieš dozadu reakcie ľudí aj v tejto téme,alebo si vyhľadaj tému závislosť na benzodiazepínoch,čo je už aj tvoj prípad,tak sa dozvieš,že sa dlhodobo nemajú užívať benzo a už spolu s AD vôbec nie!!!!!!!Ak sa sama rozhodneš vysadzovať xanax musíš to robiť veľmi pomaly,doslova zoškrabovaním ako som ti už písala.Ja beriem sama xanax a pomaly sa ho zbavujem,ale nekombinujem ho s AD,mne z AD bolo zle,skúšali mi veľa-veľa druhov,tak beriem iba xanax,hoci lepšie by bolo užívať iba AD,ale určite nekombinovať tieto dva typy liekov!!!!!!!V galante je aj doktor Solan a Gonusová.Ak nenájdem niekoho schopného v Trnave budem hľadať hoci v Nitre,alebo aj v Blave,ale nechcem sa dať zničiť nesprávnou liečbou.
Ahoj nelly71
Ja beriem citalec a xanax uz rok.To vravíš teda, že by som xanax už ani nemala brať?
Ale iného schopného psychiatra ani nepoznám.Ty chodíš ku komu, a kam?Mne to vyhovuje v Galante, lebo tu pracujem a bývam neďaleko Galanty.
ahoj zsofa,
ja som k nemu (Strakovi) chcela začať chodiť,ale potom mi povedali,že je náladový,nemá na pacienta už teda vôbec čas(ordinuje vraj 3-4hod.denne aj to má vraj skoro stále dovolenku) a čo je najhoršie vraj predpisuje dlhodobo AD a benzáky dokopy.Ostatní psychiatri aj ľudia na tomto fóre upozorňujú,že sa benzáky majú brať max.2-4týždne,pokým zaberú AD,inak sa stávaš totálne závislá a môžeš sa aj preto cítiť zle,lebo berieš rok xanax=benzáky s AD a to ti môže spôsobovať tie stavy.Kamarát k nemu chodí a cíti sa stále zle a on mu vraví,že sa bežne môže xanax dlhodobo brať (on ho už berie celé roky spolu s AD),každý lekár aj laik tvrdí pravý opak,takže asi tak.Ja ešte chcem zistiť ako je to s psychiatrami v Trnave,lebo niekedy ti aj nevhodný lekár môže zničiť život...........................
Aho Jojko 123
U mňa sa to začalo pred rokom, išla som si po meste, a zrazu mi začalo nenormálne búšiť srdce, a mala som pocit na odpadnutie.Bolo to niečo hrozné.Myslela som si,že zomriem.Asi tak 2 mesiace som bola dosť mimo, veľa som aj chýbala z práce, ale snažila som sa tam chodiť čo najviac, aby som bola medzi ľuďmi.Ale ešte aj teraz po roku mám problém cestovať autobusom, a ísť niekam sama.
Zo začiatku som ani ja nevedela pozerať žiadny film, ani si prečítať čokoľvek.Jediné čo som vedela pozerať boli rozprávky. Ale ono sa to zlepší, neboj sa.
Cawes Zsofa,
No som rad ze sa mozem s niekym o svojich problemoch porozprawat.Mozem sa porozprawat s kamosom, s rodicmi sestrou,,ale oni to neprezili a tak sa niekedy s nimi rozprawa tazko.No a ako to zacalo u teba??Pracujes?lebo ja som uz skoro 3 mesiace na PN a do prace sa vobec necitim,,bohuzial,,Liecim sa na depresiu a pan poruchu cca 1 mesiac,,snazim sa zvladat situacie ale nie je to lahke.Aj ty sa citis medzi ludmi zle??No snazim sa chodit aj von, len nekedy je tto strasne tazke..inokedy je lepsie,,dnes som siel sam do mesta do obchodu,,ale mal som taky pocit ako keby mam kazdu chvilku odpadnut.No a ked stretnem neakeho znameho tak by som sa mu radsil vyhol,..a neviem preco.Mam miliardu kamosov a nedokazem ist snimi von max.len jednu zapalit si.Mam byt na hyp.uver a nevladzem riesit co snim bude.Akurat mama a sestra to riesia za mna a ja sa dost hambim ze si to newiem porisiet sam.Ale co uz.A Vies sa sustredit?napr.pozriet si nerusene neaky film??
Dakujem za odpowete