Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ivana...ty si brala xanax roky? to si neviem ani predstavit..
mne predpisal xanax SR 0,5 naobed a vecer...
ja som zvolil svojvolne radsej ze vecer dva a naobed nic..
beriem to asi dva tyzdne..
ale vcera, vobec som necitil nejake prijemne uvolnenie, ako to niekedy byva..
hoci som bol celkom uvolneny a v pohode, cakal som nejaku prijemnu malatnost, otapenost aby som zaspal, ale nic sa nedialo, uz mam toho pokrk, este sa hlbsie do toho ponorit....
a cez den ,,, to ani nehovorim..
v robote ma dnes islo od nervozity roztrhnut..
najskor zvolim co najskor..AD a s tymto prec...
AD mozes vysadit a nic sa nestane...
Ahoj zsofa,
čítala som tvoj príspevok zo 17.11,kde píšeš,že okrem xanaxu berieš AD-citalec,ja zas fevarin 100mg...vieš ja si myslím,že nám ten xanax pomáha iba preto,že sme si naň zvykli,ale mali by sme postupne užívať iba AD,lebo fakt dlhodobé užívanie benzákov je pohroma a to ti môžem potvrdiť z vlastnej dlhoročnej skúsenosti!!!
Ja som mala od začiatku predpísané AD+ xanax SR 1mg ráno aj večer,ale od začiatku som brala na moje šťastie večer "iba" 0,5mg a teraz postupne znižujem dávku na rovnakú ráno aj večer...neskôr chcem znižovať postupne POMALY ďalej a chcem sa benzákov zbaviť a brať iba AD ako to robia všetci ostatní,ktorí sú na AD.Neviem,ale asi sme jediné ktorým lekár predpisuje veselo viac ako mesiac AD a benzáky spolu a to aj mne chcel xanax zvýšiť,keď som povedala,že sa cítim blbo.NIKDY VIAC!!!
Snáď sa nám postupne obom podarí tých benzákov zbaviť!!!pa
zsofa... a ty okrem xanaxu nic neberies?
nexus,u mňa je to celkom fajn, aj keď mám aj lepšie a horšie dni.Týždenne raz chodím na masáže, a myslím si,že aj to mi veľmi pomáha. Budúci týždeň idem po prvý krát k psychologičke, odporučila mi ho jedna milá baba tú na fóre.
Mne robí problém hlavne byť sama doma, a cestovať autobusom.Pritom cestujem každý deň autobusom z práce,do práce chodím s manželom na aute.Ale snažím sa to nejako vydržať.
poobede mi byva najhorsie, ale na vecer sa ukludnim, pokial nehrozi, ze idem do postele...
teraz som celkom v pohode, a ty zsofa ako sa citis, momentalne?
nexus,tak si ho teda daj,ak sa nevies ukludnit.Len to s nim neprežen.
zsofa... nie na spanie, na ukludnenie.. na spanie mi dal ine..calmaben, ale bez kludu mi nepomoze ani nic na spanie.. lebo ked zaspim s nekludnou dusou, tak to dlho netrva...
ja asi cez den nebudem nic brat, vydrzim a len na noc si dam...
nexus,ja beriem xanax 1rok,a musi sa znizovat velmi pomaly,lebo pravdebodobne som od neho uz zavisla.Neviem ti povedat,za kolko sa clovek stane na nom zavisly.
Ten xanax ti predpisal lekar na spanie?Ak ano,tak ho teda ber,len s nim davaj pozor.
zsofa.. xanax sr ma praveze pomalsi nabeh a dlhsi ucinok...obycajny rychlo zaberie a rychlejsie sa ti "vypari"...ono zevraj sa ti udrzuje nejaka hladina...
boooze dobryyy...keby sa mne chcelo stale spat, co by som za to dal....
ja ho potrebujem vyslovene na skludnenie pred spanim, aby mi bolo vsetko jedno a nemyslel som pred spanim na blbosti...
ja zzaspim, ale predcasne sa budim...
a staci ze sa prevratim, co sa kazdy na chvilu preberie a je zle, obraz byvalej a pribehy su nazad pred ocami a je koniec so spanim...
cize ja potrebujem kludne zaspat..
inak vacsina tych liekov na spanie su startermi spanku... hypnotika t.j.
nastartuju spanok, ale ti ho nejak neudrzuju...
...ludkovia , myslite, ze ked si budem davat pred spanim, 1.0 mg.. aby som zahnal vsetky myslienky, tak mozem dostat za nejaky tyzden dva tri navyk? ja sa toho bojim...ale viem, ze ked sa dobre vyspim, stoji to a to a potom aj cez den mozem racionalnejsie rozmyslat, a to potrebujem,... u mna spanok teraz na prvom mieste...