Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ketsut , mas pravdu a pekne si ma vystraisla...co mam ale robit? teraz?
dal som si vcera jeden xanax a skoro vobec som nespal..
Ahoj ivana4837
Odvtedy,co som si zacala znizovat xanax z 1mg denne na 0,75mg denne sa zatial drzim.Ale neviem po akej dobe si mam asi davku znizit zasa o 0,25mg.V utorok uz idem konecne k psychologicke,co teraz fakt asi velmi potrebujem,lebo mam problemov uz vyse hlavy.
Ak vies prosim ta,porad mi po akej dobe zasa znizit ten xanax o 0,25mg.
Dakujem
ako sledujem písaie nexusa, tak ty riadne hazarduješ s liekmi, to čo robíš tak z toho by sa dvíhali vlasy dupkom každému lekárovi, a aj mne laikovi je to dosť čudné čo skúšaš.
svojvoľne si meniť dávku namiesto obeda si dať večer dvojdávku, tak to potom vydržíš viac ako kôn, sorry za výraz.
tvrdil si, že ti je už od obeda zle, tak lekár ti už na obed a večer predpísal tie lieky až sa organizmus uvoľnuje postupne...ty robíš svojimi metodami, pre svoje telo šokovú terapiu.
telo si musí zvyknúť na lieky, na tú zmenu a ak všetci vieme nedostaví sa hned z hodiny na hodinu, človek musí byť trpezlivý...a to v tomto prípade platí stonásobne.
ja na tvojom mieste by som užívala lieky tak ako ti lekár určil plus večer pred spánkom by som doporučovala relaxačné techniky vyskúšať, uvoľnujúce, prechádzku tak hodinu....a pokojnú myseľ bez nátlaku a myslenia ako budem spať a či vôbec čím viac to riešiš je to horšie a tvoje telo spúšťa obvyklé mechanizmy ako nespať.
dalej okrem tej relaxácie ti radím kúpiť si zmes čajov a po cvičeniac vypiť..ale nečakaj, že po jednom raze bude spať ako mimino....na túto zmenu telo zareaguje možno až po dvoch týždnoch ale zareaguje
a moja rada stopmi experimentovanie, ktoré si začal s liekmi, lebo za chvíľu tvoje telo bude KO!
lieky na spanie môžeš vysadiť zo dňa na deň,ak to dokážeš a neberieš ich dlhodobo........
čo sa týka xanaxu je totálna hlúposť a nerozvážnosť vysadzovať ho po viac ako 1/4 dennej dávky...je to hazard,nezahrávaj sa takto...ak máš predpísanú dávku 1mg denne daj si max.o 0,25mg menej a takto to znižuj vždy po týždni,ty robíš úplné výkyvy a chaos pre organizmus,z tela to treba dostať von postupne,ty si môžeš ešte dovoliť znižovať dávku každý týždeň o 1/4,ale ľudia čo to berú dlhodobo doslova zoškrabujú z liekov...
zvykol som si davat vecer 1 mg. dve tabletky,dnes som sa rozhodoval, ci dat vobec, ale dal som jednu,to by bola asi silna kava, jeden vecer 1 mg a na druhy den nic, ale zajtra skusim nedat nic.. uvidim, ako dnes pochodim so spankom,
uz len to by ma psychicky zdvihlo, keby som to vysadil....
ty si zo dna na den prestala s tymi hypnotikami na spanie? neznizovala si to?
sumive magnezium som si dal vcera kupil, skusim dat pred spanim...
áno,ako mi zomrel brat som musela,ale potom mi povedali,že si nemám na to zvykať,tak som s tým po 2týždňoch sekla...na spanie to poriešiš aj prírodnou formou ako napr.čaje,alebo na noc magnézium...ja mám overené magneB6 premium,iným zase vyhovuje magnézko šumivé....
ivana...a so spankom to mas ako? nmas ci nemas poruchy? uzivala si niekedy aj tabletky na spanie?
nexus,
vidíš pre teba je to známa vec a aj mne sa to nezdalo a preto som sa od začiatku neustále pýtala psychiatra či je vhodné ďalej užívať benzáky a on mi na to povedal,že je to úplne bežná vec a keď je to potrebné a stav si to vyžaduje predpisujú sa dlhodobo,verila som mu slepo...nenapadlo by ma,že sa môžem stať závislá,lebo o závislosti na benzákoch mi to vysvetlil tak,že človek sa stáva na nich závislý,ak potrebuje dávky zvyšovať...čo je blbosť a ja som už dávno na nich závislá,ale pomaličky s tým bojujem a dúfam,že sa mi to aj podarí...
ivana...to je znama vec, ze benzaky sa maju po par tyzdnoch vysadzat po nasadeni AD...
...experimentoval som a teraz neviem, co mam urobit...
zrovna dnes..
nexus,
ja som mala smolu a dopadla som tak s tým xanaxom vďaka neschopnosti môjho psychiatra a až tu som sa dozvedela,že sa benzáky nemajú dlhodobo užívať s AD.
V čom robíš chybu ty,aspoň podľa môjho názoru,že dávka xanaxu SR by mala byť rovnomerne rozdelená,možno práve preto nespíš...skús brať rovnakú dávku ráno a rovnakú aj večer,aspoň to skús,tiež treba nejaké čaje na spanie.
Lepšie je však začať užívať AD,keď už treba lieky a nevieš to zvládnuť bez nich a zbav sa benzákov čím skôr,po 1mesiaci vravia,že začína už na nich závislosť a čo sa týka vysadzovania AD je to menšie zlo ako pri vysadzovaní benzákov,ale tiež sa vysadzujú dlhodobo a veľmi pomaly,to by ti tu vedeli mnohí písať hodiny,že to nie je otázka 1mesiaca,ahoj.