Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

Potkan

Tak nie ja som sa pýtal preto že či každý kto má PP alebo inú podobnú diagnózu musí zle spať, lebo mne ju chú hodiť na krk a ja spím ako zabitý. Preto sa pýtam.

ivana4837

Ahoj zsofa,

nebol to práve ten istý psychiater čo ti dával rady,že môžeš bez problémov roky užívať benzáky s AD dokopy???

myslím,že ÁNO,tak by som už "definitívne" brala jeho rady s rezervou,aspoň ja to už tak robím,lebo mi lekár spravil to čo tebe,nechal ma drtiť sa touto kombináciou vyše 8rokov a ty by si možno dopadla rovnako,keby ťa na tomto fóre na to neupozornili...preto ja si už dávam iba predpísať lieky,nepýtam si žiadne rady a pre mňa ako radca skončil,na rady tu mám ľudí na tomto fóre Zuzku,Ketsut,Juliusa..a pod.,ktorí zmenili môj pohľad na problém,kočky si tým prešli na vlastnej koži a Juliusq mal priateľa čo trpel ako pes aj keď užíval lieky a môžem povedať,že názory týchto ľudí vychádzali z reality,naši lekári to sami neprežili a iba do človeka džgať lieky to by som vedela aj ja bez vzdelania psychiatra...áno má psychiater predpisovať lieky,ale nie za každú cenu a dokonca ich kombinovať tak ako by to ani laik nespravil!!!

Lieky ako som už písala majú byť pomocnou barličkou,hlavne na začiatku,ale nie jedinou formou našej liečby,lebo riešia príznaky nie príčinu nášho problému!!!(opýtaj sa p.Mgr.Vojvodinskej na najbližšom sedení...to sú aj jej slová,ktoré mám na pamäti stále)

...UŽ SOM TI NAPÍSALA,ŽE IBA TY SAMA VIEŠ,ČO SI MOŽEŠ DOVOLIŤ K SVOJMU TELU!!!

takže buď začneš znižovať opäť,teda už druhý raz a to hneď po týždni či 10dňoch...pritom ešte nevieš čo telo povie na predošlé zníženie,lebo efekt sa dostavuje neskôr a ty budeš o pár týždňov možno písať,že si úplne na pôvodnej dávke....,alebo budeš troška trpezlivejšia,vyčkáš tie aspoň dva mesiace a zistíš či sa organizmus vysporiadal s prvým znížením a potom začneš znova znižovať.

Ja už reagujem na tvoje znižovanie benzákov posledný raz a nebudem ťa už presviedčať,že znižovať tento typ liekov chce svoj čas a buď vôbec šťastná,že sa ti na prvý raz podarilo znížiť po roku stáleho užívania dávku o 1/4,ale výsledky sa nedostavia po 10dňoch...a znižovať znova...rob ako myslíš....

Skús sa nad tým všetkým troška zamyslieť!!!

nexus

zsofa, skusit to mozes, ked sa nieco udeje, tak zasa zvysis, ale zalezi na tom , ake mas myslienky, ked si v pohode, podla mna to ani nepocitis...

zsofa

Ahojte
Dnes som bola u psychiatra, a spýtala som sa ho na to znižovanie xanax-u.Povedal,že po 0,25mg si to týždenne kľudne môžem znižovať.Ale to by bol asi pre to telo šok.Čo Vy na to?

ivana4837

shosa,

mala by to vedieť každá dobrá psychologička a o tej čo sa zaoberá psychoterapiou-KBT nehovoriac,postup ako robiť relax.dychové cvičenie som ti poslala na e-mail,pa!!!

shosa

zsofa- chcem sa ta opytat ci to vie kazda psychologicka, zda sa mi to super taktika vyvolat paniku a spolu to prekonat. Nevies mi to dychanie opisat tu alebo do mailu? prosim . deni.cerv@gmail.com

shosa

zsofa- chcem sa ta opytat ci to vie kazda psychologicka, zda sa mi to super taktika vyvolat paniku a spolu to prekonat. Nevies mi to dychanie opisat tu alebo do mailu? prosim . deni.cerv@gmail.com