Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
A to je to že ja som ako dieťa žiadne traumy nemal tak to môže byť z tej psycho alebo nie. Proste Vážne nemá to byť z čoho a nemôže sa to spustiť len tak z ničoho.
Potkan,
ja som zažila stres a traumy ako dieťa a roky som to v sebe potláčala,ale po rokoch to bohužiaľ vyšlo na povrch a v práci som to myslela tak,že som sa nedokázala jednoducho nudiť,začala som popri rodine,práci študovať na druhej VŠ,ale tá ma nezaťažovala vôbec,lebo ako konateľka firmy som mala všetku teóriu už dávno zmáknutú z praxe.
To ako môžeš vedieť akými chorobami trpeli tvoji praprarodičia,keď o PP a depresii(myslím tým ľahšiu formu,nie stavy úplne mimo) sa pred mnohými rokmi ani nevedelo,resp.ich neboli schopní pomenovať.
Ani ja netvrdím,že máš psychickú chorobu,ale chcem týmto len povedať,že ju dostali aj ľudia bez vážnych problémov!!!
Ahoj zsofa,
nemáš za čo ďakovať,som rada ak môžem pomôcť radou,nakoľko veľmi dobre viem ako to mne osobne pomohlo,keď mi kočky na tomto fóre dávali rady,lebo som bola tu úplný novačik a mala som naštudovanú iba odbornú literatúru,ale reálne príbehy ľudí mi dali oveľa viac...som si istá,že nikto nás nepochopí lepšie ako človek,ktorý si prežíva rovnaké peklo.Dnes už z mojich dobrých anjelov-radcov=Zuzka je úplne bez liekov,ketsut na minimálnej dávke AD a znižuje ďalej a priateľ Juliusa tiež úplne v pohode,takže aj ak by sa mi nemalo podariť žiť úplne bez liekov,tak chcem ísť cestou znižovania liekov na najnižšiu možnú hranicu a hľadať iné vhodné cesty ako psychoterapia,relaxačné dychové cvičenia,pozitívne myslenie(aj keď sa to ľahko hovorí),šport,prechádzky-pobyt v prírode a pod.
Ja viem,že si zostala nadšená,keď sa ti rýchlo podarilo znížiť dávku a hneď by si bola najradšej zostala bez xanaxu okamžite,ale už mesiace nazerám aj do fóra závislosť na benzákoch a vidím ako dopadli ľudia,čo to veľmi uponáhľali,takže buď trpezlivá a uvidíš výsledky sa dostavia,maj sa pekne a držím ti palce!!!
k psychiatrom chodia aj starsi ,ale nie len preto,ze maju depku......
je demencia,schizofrenia....je kopec mentalnych inych chorob.
Potkan- ale ja ani netvrdim,ze ty ju mas....ved ta ani nepoznam a ani nic.....
len tvrdim,ze vela ludi ju ma a nevie o tom.....
najskor si to vsimne okolie .....
lebo to,ze niekto sa pomali vytraca od priatelov....a inych veci...cloveku netuknr,ze je on chory....skratka nema chut...a to je ten problem.
Nikto z rodiny nieje liečený a ani babka prababka dedko pradedko atď. t.j. geneticky nemožná záležitosť! V živote nebolo nič takého aspoň čo si spomínam (alebo mi chcete nahovoriť že podvedomie si lepšie pamätá ako ja) čo by ma ohrozilo zdeptalo atď. PP??? Si prečítajte definíciu mne to určila nejaká prašivá internistka, ktorá vyšla minulý rok zo školy a každý sa tejto diagnózy drží.
Ivanka chceš mi tiež nahovoriť, že ti to došlo len tak??? Keď si stres vyhladávala a máš to z toho ani sa nečudujem ja som stres nevyhladával v robotke pekne novinky horúca čokoláda resp. čajík sem tam niečo porobil atď. to je 100 a 1! Doma žiadne problémy.
Denz - bodaj by urobili štatistiku by som sa potešil. Keď prídeš doktorke obvodnej si spočítaj kolko je tam pacientov minimálne nad 50rokov!!!
Toď vše. Cipralex som už hodil dávno do koša a žiadna zmena žiadna absolútne nič!
potkan nad 60 rokov????
tak to si uplne mimo reality....
a ivana ti to pekne napisala.....
a este....aj mániodepresia je dedicna a kopec toho......
Potkan,
začať trpieť PP nie je pravda,že je možné iba,ak si prežil v poslednom období nejaký stres,úmrtie...môže to byť niečo čo si prežil ešte v detstve,resp.pred mnohými rokmi tzv.posttraumatická stresová porucha-PTSP(viď.cez google),alebo dokonca nemusíš prežiť žiadny stres,traumu,ale máš to dané geneticky.
Jasné,že každý má stres,ale každý ho aj inak zvláda!!!Dokonca aj ten istý jednotlivec ho môže v každom životnom období zvládať inak!!!
Ja som pred 9rokmi doslova vyhľadávala stres,lebo ma vedel nabudiť k lepším výsledkom a musela som byť stále v neustálom fyzickom aj duševnom pohybe,ale raz si telo povie DOSŤ a človek môže odrazu zvládať s problémom malé záťažové situácie.
Preto sa treba pozerať na tieto veci a "listovať" nielen v krátkej minulosti,ale aj veľmi veľa rokov dozadu,alebo to človeku ako som už spomínala dala do výbavy genetika....
zsofa len tak ti to prišlo?
Psychika hrá veľkú rolu u človeka a je dokázané nejaké výrazné percento čo chodí doktorom a nič mu neni je to len psycho a dovolím si tvrdiť 99% nad 60rokov.
Neverím tomu že si to len tak dostala musela si niečo zažiť (rozvod, strata blízkeho atď.).
Denz - neverím tomu že to mám lebo to nemám mať z čoho!! Nemám to mať z čoho!!
Nebojím sa ísť v autobuse nebojím sa zostať sám toto sú psycho poruchy!! O PP som toho počítal dosť a v žiadnej som sa nenašiel!
potkan- to ze si to clovek neprizna...neznamena,ze to tak nieje...
ak sa citis byt odbornikom sameho seba...fajn.
Ale ani psycholog sam seba nedokaze liecit...
totiz nevnima vtedy vlastne priznaky choroby ktore su specificke....