Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

POMOZTE MI

ahojte, nevedel by mi niekto poradit, ako mozem pomoct cloveku, u ktoreho je diagnostikovana atypicka depresia? ako mu pomoct prekonat to?

Dakujem vsetkym za odpoved.

Danka

zsofa

Ahoj jojko 123
Beriem citalec 20,a ten xanax.Ale xanax som si pred mesiacom zacala znizovat,o stvrtku tablety,zatial sa drzim.Len ked je ta zmena pocasia,to na mna neposobi prilis dobre, a hlavne vtedy,ked prichadza oteplenie.

Jojko 123

Cafko,

Tatianka myslim ze je to dost dobra sanca, lebo depresiu a pan.poruchu som nemal pokial sa my nestavalo to ze som mimo atd...vsak sama poznas ten prasivy stav.No Nasiel som aj stranky o tom a jedna pani Svetlana tym presla a ted adi ludom.Je to dost velka podpora.Takze pozajtra pride sestra a ona je osoba ktorrej som vzdy najviac veril a aj verim tak prebereme vsetky moznosti, lebo nie je mozne ze zdravy cielavedomy clowek, ktory vsetko poriesi co chce zrazu ostane takto.Bude ta liecba trvat sice dlhsie a bude stat dost penazi, ale aj keby mam predat svoj byt tak sa dam na tuto cestu.Myslim ze rodina ma podrzi a sranda je ze nic netusia co sa so mnou deje.Dawam dobru pretvarku, ale vnutorne som skoro stale mimo.Snazim sa ignorowat stavy a mat to na salame.No a myslis ze to je ta cesta?Aj ty mas tolko plomb?
Hej Tatianka sme na to sami, ale rodina a znamy nas podrzia a pre to treba bojovat.Chodim kazdy den von min. na 5 hodin, do mesta, do krcmy a aj ked mam tento stav, tak si ho uz nevsimam a smejem sa ako keby nic nebolo.Mohli by sme si vymienat infosky,,a ty ako detoxikujes??

Zsofa aj mne byva dost divno ked sa meni pocasie, treba to len vydrzat.A inak ako pokracujes vo svojej liecbe?Ake tabletky este beries?

Vsetkym na tomto fore zelam krasne vianoce, plno darcekov {urcite by sme si vsetci priali zdravie a to by bol naj.dar}, rodinnej pohody , lasky atd atd..Drzte sa..pa

zsofa

Ahoj vsetci,
od vcera sa citim dost nedobre,dnes na mna uz prichadzali panicke stavy,takze som si musela dat plus jednu tabletku xanax-u.Dufam,ze to zajtra uz bude lepsie.Ale v poslednom case som si vsimla,ze to na mna prichadza hlavne vtedy,ked je vonku zmena pocasia.
Inak Vam vsetkym prajem stastne a vesele Vianoce.

tatiana26

Jojko oni totiž psychiatri vôbec nevedia, čo s tou derealizáciou robiť, tiež mám takú skúsenosť, že to prechádzajú mlčaním...neostáva nám nič, len si poradiť sami...ja myslím, že si našiel dobrú cestu, tiež ňou idem...

Jojko 123

Cawte ALL,

No moj zivot je da sa povedat ze uz troska kludnejsi a vela veci som postihal, na to v akom som stave :D.Zaoberal som sa teraz dost derealizaciou a nasiel som par vybornych clankov o tom.Za moj zdrav. stav moze byt zodpovedny amalgan.A preto sa citim ako sa citim, samozrejme ze sa potom k tomu pridala aj depresia a PP.Ale uz snou bojujem a chodim castejsie von ako pred tym.Bol som aj na kontrole u psychyatra a ten my ponechal liecbu coaxilom a na noc atarax.Pytal som sa ho aj na ten stav ze som mimo a vravel ze su to symptomy derealizacie a viac sa k tomu nevyadroval.Ma to dost sklamalo, ale co uz.Samozrejme niekedy mam horsie dni a inokedy zas tie lepsie.Zacnem asi s detoxikaciou tela a budem si postupne menit aj plomby za biele.No a vy co??pochvalte sa ako sa mate :D..
Pozdravujem vsetkych

ivana4837

Ahoj zsofa,

iba preto,že som si to musela platiť sama,lebo jedine s mojou ZP nemala zmluvu a ja som si myslela,že to poriešim skôr so zmenou ZP...ak si to platíš sama nie je to lacná záležitosť.Viem,že peniaze investované do zdravia netreba nikdy považovať za vyhodené,ale mali sme dosť náročné obdobie,čo sa týka financií (pôžičky,náklady na školy pre baby-sú obe na strednej...),tak každý cent bol dobrý.

A tiež som si koza sprostá myslela,že to už zvládnem sama...mám naštudované veľa teórie a tiež zopár skúšok na VŠ z klinickej psychológie,ale nie je to ono!!!Skrátka ak ťa niekto "vedie" je to úplne iné...a tá úľava,keď sa vykecáš úplne cudziemu človeku...veď to poznáš,keď ideš odtiaľ-totálne uvoľnenie!!!

Je super vec,ak máš rodinu,kamarátov ktorým môžeš vyrozprávať všetko čo ťa trápi,ale sú isté veci o ktorých sa naozaj oveľa ľahšie hovorí s nezaujatým cudzím človekom,aspoň ja to tak cítim!!!pa

zsofa

Ahoj ivana4837,

ja sa na jej sedenia vzdy fakt tesim,pretoze jej mozem porozpravat uplne vsetko.Je to fakt mila osoba.A preco si k nej prestala chodit?

ivana4837

Ahoj zsofa,

chodila som k nej tiež a chcem začať znova,lebo je to fakt super osoba a chýbajú mi jej sedenia...mne tiež by nikto neveril aké veci mi robia problémy,bola som niekedy veľmi silná osobnosť,ale ako teba zlomila smrť najlepšej kamošky mňa odrovnala smrť brata (jediného súrodenca) a potom sa to už spustilo....