Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

zsofa

Ahoj ivanka,
ja som si znizila zasa xanax o stvrtku,po siedmich tyzdnoch, zatial sa drzim.Ale potom si uz budem davku znizivat este pomalsie, teda nie o stvrtku, ale len o polovicu zo stvrtky.
Aj tebe drzim palce
Ahoj

ketsut

ahoj ivanka,
ja viem veľmi dobre ako to myslíš...
to som napísala obrazne, myslela som tým, až ich uspešne znižuješ a podarí sa ti raz byť bez nich....

je to kombinácia dvoch liekov, pričom jeden z nich povzbudzuje a druhý utlmuje. Infomovala som sa, že benzáky sa preto predpisujú, lebo ľudia pr našich problémoch zle spia, sú príliš nervozni, bez energie, napatí...a benzáky uvoľnujú telo, sposobujú, že po pár dnoch začnú ľudia lepšie spať...niektorí to tu aj opisujú....
je mi lúto, že tvoj lekár, ta tak dlho mučil touto kombináciou.

Drž sa moja...dúfam, že sa nám raz podarí zdolať tuto chorobu....

ivana4837

Ahoj ketsut,

ešte som nemohla hodiť benzáky do koša,veď ty sama najlepšie vieš,že lieky či už AD,alebo benzáky sa vysadzujú po dlhšom užívaní veľmi pomaly a ja som začala znižovať postupne dávku benzákov a nemôžem ich vysadiť po vyše 8rokoch veľmi rýchlo...to by bol môj koniec,musím to robiť veľmi pomaly,postupne a premyslene,inak budem na tom horšie ako predtým!!!Ak by som brala benzáky 2-3mesiace bolo by to oveľa ľahšie,ale po toľkých rokoch si organizmus na ne zvykol a podľa mňa si musí odvyknúť postupne...preto som aj zsofu,ktorá znižovala dávky upozorňovala,aby sa neunáhlila a robila to postupne,lebo človek ak sa cíti pár dní super nemá ešte vyhru vo vrecku...

Moc ťa pozdravujem a želám tebe a celej Tvojej rodine len to najlepšie!!!pa

noxik

hlavne odporucam nechlastat do benzakov ... zvysuje to ph v mozgu a uskostne centrum v starej mozgovej casti zopne paniku a uskost co raz castejsie ... alkohol s liekmi je najvacsia prekazka v liecbe pp ... drzim vam palce nech sa vam daro aspon tak uspesne ako mne ... ak by niekto nieco ...otazky : cupidupkobb@azet.sk :D

noxik

cawte dlho som tu nebol ... ale citim sa skvele uz ... skuste stranku ...centrumpristarejtrznici.sk odporucam aj navstivit ..

komy1

dobry den...pisem prvy krat na toto forom vlastne som ho len nedavno objavyl...aj ked mam strasne vela skusenosti,teras mam vicitky,mozem vela poradit,lebo ja mam pp us od sestnastix a teras mam 25,a us som toho skusil strasne vela...no aj ja stym sale bojujem...ja som sa celkom tyx silnyx navalou zbavil...aj ked ma stale tlaci,niekedy bije srdce...len mne sa to us prehuplo as do depresi a takeho apatije a nezajmu k zivotu...xcel som sa opitat ci aj stymto ma niekto skusenosti a vie poradit...rad zotpoviem na rozne otasky...dakujem

mrkvicka

este nieco tiaa.pises ,ze nechapes preco ti doktor nepovedal,ze trpis pp.to neviem ani ja,vlastne tym cgcem povedat,ze ani mne ziaden doktor to nepovedal oni skor dedukovali,ze tie priznaky su z krcnej chrptice.no chrpticu som uz mala v poriadku a stale zle.tak a teraz samozrejme vsetci vravia to je pp.nie taky su super.inac som mala riadne nervy na vsetkych doktorov.ale co uz.

mrkvicka

Ahojky tiaaa.vies co vlastne mne ,ked to zacalo tak som si myslela,ze mi je nieco vazne,ved uz som o tom pisala.ono to vlastne neprechadzalo.bola som na vsetkych moznych vysetreniach a podla lekarov som bola zdrava,no stale mi bolo zle.az jedneho dna ked som mala strasny den ,ked som si myslela,ze sa zblaznim som sa sama od seba a za pomoci svokry rozhodla,ze pojdem ku psychiatricke.tam som jej porozpravala vsetko od a po z a ona mi po prvom vysetreni vlastne povedala,ze ide o pp.aj ja som mala take pocity ako ty aj ked som sa isla sprchovat bolo to hrozne tiez som sa bala,ze s tej sprchy uz nevindem,ze zomriem.tak som sa sprchovala dost dlho sup sup a von.priznam sa je to dost blbe ale je to tak.niekedy som sa nesprchovala aj 3 dni co inac sa sprchujem kazdy den.aj teraz mi obcas pride ako keby samo od seba na rozum,ze co ked ...no jasne nie je to uz take hrozne ako zo zaciatku.drzim ti velmi palce,aby si sa aj ty citila lepsie.urcite to pride.je to tazke ,ale musime byt silne a prekonat tu pani poruchu.verim,ze vsetci co sme na tomto fore to zvladneme!!!!:)

mrkvicka

Ahojky tiaaa.vies co vlastne mne ,ked to zacalo tak som si myslela,ze mi je nieco vazne,ved uz som o tom pisala.ono to vlastne neprechadzalo.bola som na vsetkych moznych vysetreniach a podla lekarov som bola zdrava,no stale mi bolo zle.az jedneho dna ked som mala strasny den ,ked som si myslela,ze sa zblaznim som sa sama od seba a za pomoci svokry rozhodla,ze pojdem ku psychiatricke.tam som jej porozpravala vsetko od a po z a ona mi po prvom vysetreni vlastne povedala,ze ide o pp.aj ja som mala take pocity ako ty aj ked som sa isla sprchovat bolo to hrozne tiez som sa bala,ze s tej sprchy uz nevindem,ze zomriem.tak som sa sprchovala dost dlho sup sup a von.priznam sa je to dost blbe ale je to tak.niekedy som sa nesprchovala aj 3 dni co inac sa sprchujem kazdy den.aj teraz mi obcas pride ako keby samo od seba na rozum,ze co ked ...no jasne nie je to uz take hrozne ako zo zaciatku.drzim ti velmi palce,aby si sa aj ty citila lepsie.urcite to pride.je to tazke ,ale musime byt silne a prekonat tu pani poruchu.verim,ze vsetci co sme na tomto fore to zvladneme!!!!:)

tiaaa

ahoj mrkvicka..no ja uz tym trpim dost dlho..teda podla toho co som sa docitala, ake su priznaky a tak, tak potom mam tu panicku poruchu. mavala som take divne stavy uz par rokov dozadu, no vtedy som to nejak neriesila, preslo to nejak..no posledny rok bol hrozny pre mna...a v jeseni sa mi to zacalo vsetko zhorsovat, uzkost, zavraty, busenie srdca v autobuse, v skole na hodine , strach ze odpadnem ( mam nenormalny strach ked sa idem sprchovat, to je nieco otrasne) ..bola som u lekara, dal mi najprv lieky na uzkost, antidpresiva, no bolo mi z nich zle tak mi zvolil ine..bola som u kardiologa, ten mi dal zase na to busenie srdca, uz som z toho uplne blba:( ...len nechapem preco lekar vobec mi ani nepovedal, ze by som mohla mat tu panicku poruchu a povedala som mu vsetky tie priznaky ake mam:( ..tie lieky co beriem mi nejak nezaberaju, necitim sa lepsie, skor horsie..