Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte ja som tu nova a tiez mam pp trva mi to uz 6 rokov .Ak sa chce niekto na nieco opytat sem s tym som rada ze nie som sama a vidim ze nie som blazon ako som si to tiez niekedy hovorila.
ahojte ludkovia..to som zase ja..poradte mi prosim, co je lepsie..ci chodit medzi ludi, aj ked riskujem ze mi dojde zle..alebo radsej byt doma a vyhybat sa tomu?...alebo s tym kupanim..mam sa radsej kupat viac krat na den, aby si nejak telo zvyklo na tu vodu a nebala som sa?..uz som chora z toho...dnes som mala fuuj hnusne myslienky, ze ma to nikdy neprejde..a ze co bude dalej:( ved mam len 22...no potom som si dalej citala ucivo..aspon som prestala s tymi hlupostami na chvilku...ufff ..hej a este mrkvicka dakujem za odpovede aj za to drzanie palcov:)
mrkvicka: aj ja viem, že je to všetko psychické. tiež som mal rôzne fyzické príznaky, od búšenia srdca, cez bolesti hlavy, tlaku na hrudi, bolesti nôh a tŕpnutie rúk i nôh, závraty...asi všetko...absolvoval som toľko vyšetrení, že moja zdravotná dokumentácia je hrubšia ako zdr.dokumentácia niektorých dôchodcov, ale vždy ma to aspoň na chvíľu upokojilo, keď som napr. odišiel z CT mozgu a vedel som, že je to OK, tak som bol kľudnejší, ale o pár dní sa ohlásilo zase niečo nové...a išlo to tak stále, až kým som neprišiel k psychiatričke, ktorá mi dala antidepresíva a Rudotel na upokojenie..asi mesiac mi teraz bolo veľmi dobre, vôbec som nemyslel na choroby, nemal som strach, ale ako som začal znižovať dávku Rudotelu, tak sa mi po pár dňoch pohoršilo...
Ahojte
Chcem sa len spytat,ci mate niekto skusenosti s branim liekov pocas tehotenstva.Nie, ze by som bola tehotna, ale uvazujem nad tym.
mišakk: prepáč, nejako neskoro odpisujem, nebol som tu. Ja beriem Corvitol 50mg, polovičku každé ráno a zvládam to s ním, vtedy mávam pulz približne 80, k večeru, keď v pokoji sedím pred telkou alebo si čítam, tak aj 67. Podľa mňa je to normálne v našich stavoch, psychika robí strašne moc!
kamea: bol by som rád, keby sme mali viac dobrého spoločného. Neviem, či som sa Ťa pýtal dávnejšie, ale bola si u psychiatra? Berieš niečo? Je ti už po mesiaci, čo sme si nepísali, lepšie?
KAMEA: Prepáč, že sa ozývam po tak dlhej dobe! Samozrejme, že Ti odpisujem a reagujem: mávam pocit, že mi napína svaly v nohách a mávam to nielen keď stojím, ale aj v polohe ležiacej. Niekedy sa mi to stane v noci, že sa prebudím na to, že mi ich napína, snažím sa predýchať to a upokojiť sa, lebo si myslím, že je to nervami. Ja idem na MR mozgu bud. týždeň, inak to EMG bolo našťastie v poriadku a priznám sa Ti, že celý december som bol OK. Úplne dobre sa mi žilo, tešil som sa na sviatky, na to, že budem chvíľu s blízkymi, pobehám v prírode, aj sane som si užil .-), pritom pripomínam, že beriem AD 1 ráno a Rudotel, ktorý mi odporučila po poslednej návšteve znížiť cez sviatky na polovičnú dávku a ja som sa pokúsil zase podľa seba znižovať, tak, že ráno som bral celú a na obed iba polovičku, keď mi bolo 5 dní dobre, tak som si nedal vôbec na obed a po troch dňoch AD-čka ráno a 1 Rudotelu ráno som sa cítil a cítim opäť horšie. Prečítal som si v príbalovom letáku, že to môžu byť abstinenčné príznaky. myslím, že môj hlavný problém v tomto je, že som si to znížil príliš rýchlo. mal som asi brať tú polku 2 týždne a potom ubrať celú - možno. Prosím, poraďte mi v tomto niekto. Dnes opäť prechádzam na polovičnú cez obed, lebo mi je špatne a chcem byť zase ako celý december - v pohode. Kamea - odpíš. Bola si u PS??
):
kamoska 6 rad si s tebou o tom popisem napis mi na cupidupkobb@azet.sk
Mam 23 rokov.Ja by som si chcela pisat a spoznat niekoho anonymne s niekym kto ma PP.Ale pisat o problemoch a pocitoch s tym spojenych lebo si myslim ze by mi to pomohlo.Nie o liecbe a liekoch.Lebo niekedy sa citim zufalo,bohuzial nemam nikoho s kym by som sa o tom porozpravala.Vlastne sa citim celkovo sama a osamela.Lebo vlastne vdaka tej PP nemozem ani nikoho najst.Je to taka PP ku vztahu k ludom.Neznasam niektorych ludi,je ich dost ,preto ako sa spravaju,bojim sa ze mi chcu ublizit a vlastne to aj robia a tak.Neviem to vysvetlit presne slovami,je to velmi zlozite.Trva to asi 3 roky.