Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

franta

Dakujem pekne za odpoved toto asi nemam teda mi odlahlo asi uz sa stavam aj hypochondrom:)
Ale je to hrozne kolko chorob vselijakych normalne ma z toho chyta panika,ale opis mi pripomina uplne epylepsiu uz je toho tolko ...ale ok radsej uz sa nebudem rozpisovat.

Denz

Vitamín B12 ovplyvňuje úspech liečby depresií!!

Liečba depresie môže byť ovplyvnené aj takým faktorom, ako je množstvo vitamínu v tele liečenej osoby. Vo Fínsku pri liečbe niekoľkých pacientov nedávno zistili, že úspech liečby antidepresívami je závislý na výške hladiny vitamínu B12 v tele depresiami trpiaceho pacienta.

Denz

franta-

Tetánia je súbor príznakov zvýšenej dráždivosti nervového systému, ktorý vzniká zmenami koncentrácie minerálov v medzibunkovej tekutine. Najdôležitejšou zo zmien je zníženie hladiny vápnika, zapríčinené napr. jeho nedostatkom v potrave alebo stratami pri hnačkách. Koncentrácia ionizovaného vápnika sa znižuje aj pri hysterických záchvatoch a psychických poruchách, keď dochádza k zrýchleniu a prehĺbeniu dýchania (hyperventilácia).

Tetánia môže sprevádzať aj závažné chronické choroby obličiek, prištítnych teliesok, niektoré kritické choroby (napr. sepsu), ale býva tiež pri nedostatku horčíka či niektorých mozgových a psychických chorobách. Tetánia sa prejavuje kŕčovými stavmi, ktoré najčastejšie postihujú prsty rúk a nôh. Napnutím svalov sa zápästie a záprstie bolestivo ohne, pričom palec smeruje do dlane a ostatné prsty sa kŕčovito vystrú. Spazmy sú mimoriadne bolestivé a sprevádza ich brnenie alebo aj čiastočná necitlivosť rúk a nôh.

Menej často sa objavuje forma charakterizovaná opakovaným kŕčovitým napnutím viacerých svalov, ktoré sa začína na končekoch prstov a šíri sa nahor. Zriedkavé je aj izolované postihnutie svaloviny hrtana, keď záchvat pripomína dusenie pri nedostatku vzduchu. Okrem týchto foriem sa tetánia častejšie vyskytuje vo svojej latentnej forme, ktorá sa označuje ako spazmofília. Prejavuje sa zvýšenou pohotovosťou ku kŕčom menších svalov pri nedokrvení alebo elektrickom či mechanickom dráždení. Okamžitý liečebný účinok pri tetánii z hyperventilácie možno dosiahnuť dýchaním postihnutého do plastového vrecúška, čo zvýši tlak oxidu uhličitého a tým aj prenikanie ionizovaného vápnika do medzibunkových priestorov.

franta

Prosim Vas co to je ta tetania doslo mi teraz uplne zle asi ma chytila panika ze to mam alebo co,lebo som dlho nebol ockovany na tetanus a este ma maj psychicke problemy.Nieco som cital ze zle dychanie,trasenie ,potenie a to ma mvsetko.

Denz

Vitamín B12 ovplyvňuje úspech liečby depresií
Liečba depresie môže byť ovplyvnené aj takým faktorom, ako je množstvo vitamínu v tele liečenej osoby. Vo Fínsku pri liečbe niekoľkých pacientov nedávno zistili, že úspech liečby antidepresívami je závislý na výške hladiny vitamínu B12 v tele depresiami trpiaceho pacienta.

zuzanama

Kika 75, ak ta povzbudia niekoho male uspechy, tak ja ta potesim este viac. Som jedna z tych, co sa z tej pliagy paniky dostali. Obcas to tu citam a je mi to velmi luto, ked sa niekto trapi s touto poruchou aj niekolko rokov. Liecba sice trva trochu dlhsie, nie je to ziadna chripka ani fraktura, ale da sa z toho dostat. Kika, ty uz beries lieky, to je zaciatok, verim, ze sa z toho dostanes, ale musis chodit von, najprv kusok po kusku a potom pridavat. Hlavne nesed doma. Ako dlho si uz na PN? Najlepsie by ti to vysvetlil psycholog, ako spravne dychat, ako predychat atak, preco nesediet doma a neutekat domov, ked ti pride zle, je to dolezite, cim skor zacnes, tym lepsie.
Myska, urcite vyhladaj nejakeho psychologa, aj svojho psychiatra sa mozes opytat, ci by ti niekoho neodporucil, on mozno psychotrapiu nerobi, ked ma na pacienta 10minut, to je len predpisovanie liekov, to ti nepomoze. potrbujes viac, presne ako sama pises, porozpravat sa s niekym a mozno ukazat v com je vlastne problem a riesit to. Necakaj, uz si trpela dost dlho, predstav si, ze by si mohla viest iny zivot...
Kruticka, ty si super baba, tebe sa to urcite podari, neboj sa , strach je len emocia, ktora v nasom pripade prerastla do niecoho, co nam uz sposobuje problem a brani nam normalne fungovat. Mas pravdu, maleho daj do skolky, ak by si aj nezohnala pracu hned, bola by to pre teba zmena a mohla by si sa trochu venovat sama sebe,
Drzte sa a vete, da sa z toho dostat.

myska1D

ahoj KIKA.Ja som to tiež dostala jedného dna ked som mala 17 rokov a trpím už na to 20rokov poviem ti pravdu že za ten čas som si chcela už niekolko krát vziať život ale furt ma niečo zastavilo že som to neurobila teraz som aj rada ôebo mám zdravé 5ročné devčatko ktoré som zmojm zdravím čakala kedy bude už po všetkom ale som rada že je zdravá manžela mám ktorý ma ve pochopť dnes je takích ludí velmi málo ked si chorá hned ťa odpíšu mala som vela kamošiek a ako som ochorela tak nemám nkoho nečakala by som to od nich ale vtedy spoznáš kto ti je vlastne priatel ked máš ťažké chvíle mám síce jednu tá my ostala ale ako sa vydala má rodinu a nechcem hju velmi zaťažovať má tiež dosť starostí aqrodilo sa jej druhé dieťa tak má toho dosť.Tak si aj ja hladám kamoški na dopisovanie prostredníctvom internetu lebo tu nájdeš moc zaujímavých ludí a môžeš nabrať aj skúsenosti od iných môžu ti aj pomôcť.Tak sa zatial maj poekne papa

kika75

Ahojte, MyskaD1 aj kruticka,ak dovolite rada by som sa zapojila do vasej debaty. Mam skoro rovnake problemy, zacalo sa to jedneho pekneho rana ked som isla busom do práce tocenie hlavy, busenie srdca a strasna slabost v nohach myslela som ze uz tam ani neprídem, nakoniec v ten den prisiel pre mna manzel a od vtedy som PN,sama nejdem ani do obchodu, s detmi von ani nehovorim tazko sa to niekomu vysvetluje, zacal sa kolotoc vysetreni nasli mi nejake výrastky na krchej chrbtici s kontaktom na duralny vak, tak som si myslela ze je to z toho, ale MRI mozgu ukazala nejake vrod.cievne zmeny a este nieco nakoniec som si dala urobit testy na tetaniu samozrejme boli pozit. Teraz beriem lexaurin, timonil aj cipralex. Som rada ze som tu nasla prispevky kociek co maju rovnake problemy,je povzbudive citat aspon o vasich malych pokrokoch.