Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

krut.-jana

Ahojte, MyškaD1 ako si zvládla zápis s malou? dúfam, že dobre.Mne včera bolo tak zle že už som bola vstrachu že je to znovu späť znovu sa točilo, len som ležala celý deň doma a ešte k tomu ma bolel aj žalúdok poriadne von som nebola 5dní tak neviem čo zase prečo?!!Nechto ide zase preč ako bolo dobre pred týždňom a pol fúúj nechcem to zase... zase sa budem báť ísť von atď... Hm skúsim poobede aspoň pred v chod, teraz menší zaspal tak nejdeme von počkáme zbitok rodinky. Tak sa držte.

siisa 25

no mohli by sme take nieco skusit, s tou kavou ja ju pijem,aj sladkosti na ne som ako na droge,len horsie je ze mam este dalsie zdravotne problemy mam silne alergie na potraviny,mimochodom aj kava,cokolada, v zime chladovu z coho mam same akne a ver mi ze aj z toho mam strasnu depku nemozem sa uz na seba pozriet,no ale moze to byt aj z tych antidepresiv co uzivam,dnes mi prislo zle z tej tvare az som sa rozplakala,zjedla som lexaurin a zaspala som,no a v lete mam zas pelovu alergiu tak ze tak je to so mnou,asi budem musiet navstivit aj psychologa lebo vidim ze to ide z kopca,mam myslienky na samovrazdu v poslednej dobe vies

zanulaz

cauuu siisa25,keby som vedela vcera vecer,ze si tu,tak nevypnem net.mne osobne kava este zhorsovala veci,ja som denne vypila 5 kav,pravda je mliecne.naposledy som pila kavu na silvestra,lebo som musela ist do roboty,tak som mala nervy.pred obedom som si dala jednu brutal silnu kavu,no nepytaj sa.skoro ma to hodilo o zem.mam velmi vybusnu povahu,som nervacka,a vten den som prisla na to,ze kava mi vobec neprispieva,brnka mi na nervovom systeme a prispieva mi k panike.od kavy som mala tlak pri cele,potom mi zacali slabnut nohy.mavam to aj teraz,ale len ked som velmi nervozna.skus par dni pit len praskove cappuccino.nic moc,ale lepsie ako bez kavy.ja to pijem od noveho roka.len skus,mozno to zaberie aj tebe.a niekedy si dam rano len relaxacny bylinny caj s harmancekom,nechuti mi,ale citim,ako by sa mi ulavilo v celom tele,a ked mi pride vecer velmi zle,tak si ho rychlo urobim a zapijem s nim lexaurin.niekedy mi ozaj zaberie.skus prosim ta.inac dnes som stravila s mamou a s priatelom doobedie,potom som spala doteraz koli chripke,hodila som sprchu,teraz som tu.dnes ma to este nechytilo,mozno ze preto,ze tolko kycham haha.pijem vacsie mnozstvo bylinneho caju a zaspavala som na rozpravky na minimaxe.tebe ako sa darilo dnesny den?inac po tom co som ti rozpravala,aj mne bolo dlho na...nic ma nebavilo,nevedela som,co je usmev,nechcem na to ani mysliet.ty to mas nekonecne tazke,neviem si ani predstavit,ja by som to ako zvladla.ako sa to hovori?cas hoji rany?len problem je,ze roum vymenit sa neda.hod mi prosim ta gumu na gumovanie,a potom ti ju vratim.skusme to.ja som si vtedy nahovarala,ze to je kolobeh zivota,t.j normalka,narodime sa,umrieme.to mi pomahalo,kym stav mojej mami visel na vlasku.a ked uz bolo dobre jej,vtedy to zacalo vychadzat na mne,ten stres ma zacal opustat,uvolnovalo sa mi telo,ale z tela sa mi to posunulo na moju ejfelovku.musime s tym nieco urobit,skusime to gumovanie nejak???za pokus to stoji

icka

Janulla:na fóre som spoznala dievča čo bolo tehotné.Dnes má ročného Miška.Zvládala to ok.I keď to na ňu občas prišlo nevzdávala to...a teraz nemá čas na pp ano pomyslieť.Držím ti palce

icka

ahojte všetci čo sa trápite s pp.Mám 48 rokov.ličim sa na pp presne dva roky.Beriem seroat 1/2 tab.Tiež som bola totálne na dne.Nevládala som prejisť ani dva schody....totálne som bola vyčerpaná.Schudla som nejakých desať kíl,točenie hlavy,bolesti crbtice ,hlavy atd.yslela som si že už ma nikto z toho nedostane.Chodila som po doktoroch ako sprostá.Až sa ma ujal neurológ a ten ma dal komplet vyšetriť a stanovil mi diagnózu Tetánia s prechodom do pp.Nasadil lieky.Tie zaberali pomaličky.Najprv mi bolo horšie,myslela som si že to vzdám.Len mi oivedal doktor že lieky začnú zaberať až po 6 týždňoch.Ja som čakala zázrak...že hneď budem fit.No nebolo to tak.Táto liečba si vyžaduje čas.Postupne zbadáte že viacej vládzete ,viac môžete chodiť po obchodoch....Ja som aj napriek nevládnosti každý deň vošla do Tesca,i keď to bolo nad moje sily.A dnes sa len tomu smejem.I keď počas menzesu asi dva dni v mesiaci mi je kúsok horšie/to ani neregistrujem/,fungujem na plné obrátky.Držím vám palce.Mne manžel hovorí že som teraz ako divá....nestíha za mnou.

Janulla

Ma niekto osobne skusenosti s panickou poruchou a otehotnel?Zlepšuje ,alebo zhoršuje uzkostné stavy.Poradi mi niekto...

myska1D

Ahojte.Tak sa pomali psychycky pripravujem pomali na zápis bojím sa ako to všetko zvládnem ale hádsam tio nejak zvládnem.Malá ma chápe velmi je šikovnáý je to dievča ked nevládzem dá my pokoj ešte ma aj pozakrýva ked ju otec volá vonku nechce moc chodiť či zato že mna vidí doma neviem ale vždy mu povie nie lebo musím ostať pri maminke je to také pekné ked to dieťa tak vníma od malička.tento týžden aspon nemusím chodiť snou do škôlky pani riaditelka sa obetovala že ju bude brávať tentotýžden chodí na 7hod tak ju vonku vyvediem a preberie ju riaditelka je velmi milá a dobrá zdetmi to velmi dobre ovláda je tam jedna čo ma akurát malú na starosrti ale je taká nezáživná vidno že nemá energiu v sebe ako keby spala.Ved my nechcela chodiť do škôlkky ale teraz musí lebo má predškolskú tak uvidíme ako to všetko dopadne.Chidíka ešte nepočúvam neprišlo my ešte CD čakám ho a bola by som rada keby to bolo čím najskôr aby som sa kus odreagovala.Tak zatial papa

krut.-jana

Ahojte, čítam tu ako je každému na figu, ale musím priznať aj mne druhý deň, ale prepáčte že to napíšem som rada že niesom sama, ale verím že nám bude zase dobre za pár dní alebo už aj dnes!!!!
MyškaD1 úplne ťa chápem o čom píšeš vieš ani ja som nechodila s deťmi poriadne von, a vždy som si do vankúša doma odrevala , alebo s kamarátkou cez telefón(s tou čo jediná ostala, môžem jej aj o polnoci zavolať zodvihne a môžeme spolu revať!!), strašne ma to trápilo aj ešte trápi niekedY že som im s touto mojov"pliagou-chorobou" pokazila dva rokoky života- nevenovala som sa im ako som sa mala a tak... Možno aj preto ma nechce rešpektovať ten starší 8,5ročný a ked mu niečo kážem má len zlosť že zase má niečo spraviť ale tak nejak, potom si to vyčítam, kde som spravila chybu, ved ten menší3ročný je v pohode chápe to aspoň si to myslím aj sa tak správa že je to ok nejde sa von tak sa nejde príde tatinko tak sa pôjde všade aj na výlet a je v pohode, mňa to potom trápi stresujem sa , utápam sa vžiali a nemôže prejsť potom to krútenia, ale ako jem ten xanax je to ovela lepšie, nevravím že úplne , ale už tak neplačem, dokážem odísť, ked sa staarší jedeju a nerozhádže ma to , ked sa nechce učiť- nech sa neučí a je pohoda, podarilo sa mi my už aj ísť asi 4krát sama von aj obehnúť úrady čo som si predtým zďaleka ani netrúfla pomyslieť, aj do obchodu síce len pri nás cez ulicu , aj do lekárne kde som vtedy mala triašku len vstúpiť a nie to vydržať pri okienku kým mi dá lieky a nie to ešte čakať kým zaplatím už som šla dostať infarkt a odpadnúť od strachu, a cítila som ako sa mi točia tý ludia okolo mňa a čúmia a smejú sa mi, ale to je už preč!!!! Dúfam,že sa to nikdy nevráti! Tak sa držte aj ja budem aj ked dnes sa mi trošku marí ale idem dačo porobiť doma a aj odychovať. A Ovšem Myška už počúvaš Chudíka relaxačné cd? ja hej nielen tú relaxáciu ale aj tú hudbu, a hlavne ked som tu na pc. je to fajn.

siisa 25

mne nic moc,Uz 3 krat na cipralexe,triaska ako zimnica skoro kazdy den,pomoze lexaurin alebo neurol,skus neurol ak Ti lekar da,ten xanax podla mna nic moc,nepomohol mi ale niekomu moze niekomu nie,ty sa mozes aspon tou cigou ukludnit,ale ja ani nefajcim,jedine kopec kavy,zaciatky tejto choroby su najhorsie to mi ver potom ked sa zisti presna diagnoza a nastavi sa liecba o mesiac a pol bude dobre,len sa musi lekar trafit do liekov, psychika je pomaly najhorsie svinstvo na svete