Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte - nexus beriem uz len zyloram jednu tabletku rano teraz vysadzovat budem desat dni jednu rano,desat dni polku rano,a desat dni stvrtku rano a koniec...od zaciatku liecby som brala len zyloram tie mi robili dobre a brala som aj xanax ale tie sme vysadili uz davno.Ahoj keksa to som rada,ze sa citis aj ty celkom fajn :O) ten koenzym je vitamin?a ta zumba je vlastne co ?to som este nepocula.ja tiez by som chcela chodit na nieco rozmyslam nad yogou.
Ja si myslím, že s tými liekmi je to ako so závislosťou. Nejaký serotonín, totálna koko.... . Potom puchnete ako alkáči lebo vám to pomaly, ale isto ničí pečeň. Super liečba, fakt. Všetko raz prejde, len sa netreba ľutovať. Vedľajším účinkom antidepresív môže byť depresia, ha, ha. To sú mi lieky.
este ma ta chripka uplne nepresla,ale je to uz lepsie.ja som brala cilest,tie mi vyhovovali hned na prvy krat,ani krce som od nich nemala,chodili mi pravidelne,ale uz ich neberiem,ked by som ostala tehotna,urcite by som si nechala baby
keksa, ja netvrdim, ze mam panicku poruchu, ale preco by som ju nemohol mat? :)
mavinka, tak ak dovolíš dám ti svoje vysvetenie....nedovolím si spochybnovať tvoje vedomosti, ktoré máš....ale si na začiatku liečby tak sa ani nečuduje čo píšeš a ako reaguješ.
to že ľuďom trpiacim PP a depresiou, prípadne sociálnou fobiou, generálnou-uzkostnou poruchou je narušená hladina serotonínu, lekári to riešia predpisom AD a v úvode liečby anxiolitikami v kombinácii..účinok nastupuje do mesiaca, pričom bežná dávka je 2Omg, tá sa pri vážnejších stavoch zvyšuje, ale zlatá moja 4Omg, je pre ťažšie stavy, tak sa neuspokojuj, že dávky 2Omg je OK. To že ti lieky zabrali to je dobré, to cítiš teraz...aj to čo píšeš je pravda, že minimálna doba užívani AD je pol roka, ale žiaden lekár ti ich nenechá len na pol roka, lebo sa užívajú aj nadalej,aj ked človek sa cíti dobre istú dobu. Dalej je dôležitá skutočnosť, ked vysadíš AD ako to s tebou bude, verím tomu, že taký mesiac super, lebo budeš mať v tele ešte zásobu serotonínu, ale potom sa uvidí...dalej som zvedavá, ked sa dostaneš do štádia znižovania, tak ako budeš reagovať hlavne tvoje telo, lebo prísun serotáku sa bud znižovať postupne....potom je fajn si popísať, ked prejdeš takou dlhou cestou...teraz si len na začiatku takej zložitej cesty, ale odpich máš zatiaľ dobrý, len moja to ešte nič neznamená....nechcem ťa nijako zarmucovať, ale sama to uvidí....to striedanie lepších a horších dní....
inak ja som bola chorá od roku 2006 a je rok 2010 keby AD som opustila, a poviem ti býva mi všelijako, ale moje myslenie je uplne iné, hodnoty iné...skrátka som uplne iná ako predtým.
zaciatok cety= zaciatok cesty :-))
Mavika, gratulujem ti, ze sa teraz citis tak dobre. Len neviem, ci tvoj prispevok nepomoze najviac vyrobcom antidepresiv na baze spatneho vychytavania serotoninu. :-))Stotoznujem sa s nazorom Keksy, viem o co jej ide. Ona sa totiz snazi zdolat PP bez liekov, lebo jej nerobia dobre. Myslim si, ze to vidis velmi jednoducho: Chyba mi serotonim, sup ho tam, dodame ho tabletkou. Nie kazdemu taketo riesenie vyhovuje. Ja tiez radim ludom, ked su na zaciatku choroby, nevedia o co ide, aby zasli najprv za odbornikom, psychiatrom, nech si daju predpisat lieky a mozu zacat s liecbou, ktora podla mojho nazoru, nepozostava len z papkania tabletiek, psychoterapia je jej neoddelitelnou sucastou, je to len zaciatok cety... Ja som ochorela tiez v roku 2006 (jul), lieky som vysadila v novembri 2007, odvtedy som bez liekov. Nechcem sa k nim uz vratit, preto robim vsetko pre to, aby sa to nestalo. Na prvom mieste je zmena myslenia, nie nejake bezhlave pozitivne myslenie. Pomoze racionalna sebaanalyza, zmena stareho hlboko zakorneneho iracionalneho myslenia, zmena rebricka hodnot aj zivotneho stylu. Zatial sa mi nedari akutar viac sa hybat, ale ostatne je OK. (Tiez rozmyslam o zumbe)
Mavika, si na zaciatku liecby AD-ckami, je ti fajn, zabrali ti , mozno aj preto, ze presne vies ako to funguje, to je tiez pozitivne myslenie, drzim ti palce, nech ti ten optimizmus co najdlhsie vydrzi. Ked budes o par mesiacov seroxat vysadzat, verim, ze uz budes dalej v mysleni a uz nikdy nebudes ziadne SRRI potrebovat, ze zistis, preco sa ti to teraz vratilo, kde si urobila chybu a viac ju nezopakujes. Alebo si myslis, ze sa ten serotonin z teba len tak vyparil bez priciny? :-)) Nic v zlom, drz sa.
no ja nic nove nemam,teraz zas problemy s kramami,nemozem to dostat a pritom furt ma brucho boli ja uz neviem,neboj tehotna nie som ,ale odvtedy ako mi dali antiku qlaira som to nemala a teraz mam chloe hlavne kvoli akne a zas som to nedostala,uz sa az obavam ci mi nieco nie je,to som rada,ze sa uz tvoje problemy zacinaju hybat a otec sa celkom drzi,ale az to nezakriknem zas,vsak este daj vediet ako to pokracuje,a uz Ti ta hnusna chripka presla uplne?
nexus - len mi nevrav, ze mas panicku poruchu :) nie Koenzym Q 10 nie je rybaci tuk, organizmus ho sam vytvara, podporuje cinnost srdca a zvysuje energiu ;)
..keksa,konezym, to je ten rybaci tuk?