Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ja si myslím, že fevarín nie je návykový. Citalek je lepší. Stačí jedna ráno. Ja to beriem skôr na upokojenie. Musíš sa snažiť aj sám. Viac športovať, smiať sa, viac sexovať (neviem, čo tu ešte robím), meditovať, veriť, že to bude lepšie.
Ahoj Malina chcem sa opytat aku terapiu myslis sedenia u psychologicky alebo nieco ine?
Ahojte ahojte vsetci ktorych sprevadza zivotom teta panika: tak ja sa citim tak vselijak bola som u psychiatricky sa poradit co so mnou vlastne jw aj ked viem ale necitim sa tak ako pred par mesiacmi to bolo uplne super.vravela mi ze este mam skusit vydrzat taky tyzden ze to co teraz prezivam su vlastne priznaky pp a ked to neprajde tak mi znova nasadi zyloram a budem ho brat dlhodobo.tak neviem jasne snazim sa pochopit pp ale neviem preco nejak mi to nejde do hlavy.vlastne som chcela povedat opytat ked mi diagnostikovali pp prezivala som ataky casto kazdy den az pomali mi vymyzli a bolo vsetko fajn ,teraz vlastne ataky nemam aspon si to myslim pretoze teraz citim to hnusne pichanie pri srdci,lavej lopatky,a za den aj desat krat mam pocit akoby mi cez srdce nieco preslo lepsie povedane nieco pretieklo az to citim v lopatke trva to chvilocku par sekund a znova je vsetko ok nepocitujem az taky velky strach ,strach je ale je znesitelnejsi ako na zaciatku pp.Tak ani neviem ci to su priznaky pp,atakov ked netrvaju tak dlho ako predtym.ja uz ani vlastne neviem ak by mi niekto na to nieco napisal co si o tom mysli tak napiste aj ked uz som nejake odpovede dostala budem vdacna za dalsie.Tak sa majte pekne a vela vela sil a peknych dni vam vsetkym prajem.:O))
Ahojte priatelia.
Panicku poruchu mi diagnostikovali pred 10 rokmi. Mavala som zachvaty tazke akoby uz pred smrtou - totalne dusenie, mdloby a busenie srdca. Za tie roky som skusala vsetko mozne. Okrem liekov rozneho druhu som skusala homeopatika a byliny. Stale som chcela uz byt zdrava a bez liekov. Ataky som nenavidela a chcela sa ich zbavit. Cim krvopotnejsie som to chcela mat vyriesene, tym to bolo horsie. Dnes sa na to pozeram inak. Nehovorim ze som ok... stale lieky beriem, no citim sa uzasne. Prestala som sa bat tych zachvatov. Ked pridu, objimem sa okolo pliec a odovzdam sa tomu. Prjijimam aj takyto zivot, pretoze teraz iny nemam. Uzivam si chvil, kedy mi je dobre a chodim do terapie, kde zistujem skutocne priciny tej choroby. Odporucam tento postoj ludia. JE to oslobodzujuce. Proste prijmite seba s laskou i v uzkosti a depresii. Dava to silu. Odporucam vam aj terapiu, lebo tie potlacene emocie zacnu liezt von a ataky sa zmiernia. niekedy nemozeme zmenit telo, ani psychiku - ale postoj ano - tato nasa cast je vzdy zdrava. prajem vam vela sily a lasky ludkovia.
Ahojte,
chcem sa opytat,ci tu niekto ma skusenosti liekom ELIFY XR ? Beriem ho druhy tyzen,ale nebadam ziadne znamky zlepsenia. vDAKA.
tak mne nerobi nic zo zaciatku ma bolela hlava ale ja necitim zebi mi bolo lepsie neviete ci toje navikovi liek ten fevarin
Ja som bral ten fevarin, ale ak mam byť úprimný, tak je to riadna pecka po každej stránke. Keď som ho vzal, tak ma ihneď ťahalo na spanie. Ráno keď som sa zobudil, som zažíval fakt divné stavy. Teraz spätne si to vysvetľujem tak, že fevarín v mojom prípade urýchľoval všetky negatívne veci v mojom podvedomí. Napr. som sa ráno zobudil a mal som pocit akoby mi padala celá tvár. Ak nezažívaš takéto stavy, tak nie si na tom až tak zle. Hej, aby som nezabudol, furt mi bolo od neho zle od žalúdka.
Môj mladší brat mi tak vravel: fevarín a spať!
jaj siisa to mi je velmi luto,ze sa mas az takto zle.a co dr.?aj mne je zle hlavne teraz vecer
MA NIEKTO SKUSENOSTI SLIEKOM FEVARIN MOZE SA PIT ALKOHOL KEDSA LIECIM TIMI LIEKMI.VPOSLEDNICH DNOCH MIJE TAK BLBO NEVIEM CIJETO TIM POCASIM
ahoj,ja som priserne chora,mama hovori,ze skoncim v nemocnici na infuziach,zda sa mi,ze umrem,stale som dopuchnuta,hlava ma tak boli,v usiach zalahnute mam,idem sa zblaznit od nervov,nemozem spat ani cez den ani v noci v klude stale ma sklbe a blbosti sa mi snivaju,uz mam toho dost,zda sa mi ze nevyzdraviem,kasel ma dusi uz totalne,mam fialove kruhy pod ocami,stale virazky zas nove,proste na zblaznenie
Ahoj úsmev,
vďaka za príspevok a podporu.
Teraz nedávno (8.mája) bolo presne 9rokov čo som mala prvý panický atak,takže sa s touto chorobou pasujem už poriadne dlho.Veľa rokov som trpela zbytočne a to zlou kombináciou liekou,nakoľko mi psychiater predpisoval neustále AD spolu s benzákmi,čo iba môj stav zhoršovalo.
Teraz už nemávam ataky ako na začiatku choroby,ale tie slabšie mám ako som už spomínala vždy v čase kľudu...napr.sa s niekym úplne uvoľnene rozprávam,srandujeme a odrazu z ničoho nič sa mi stiahne hrdlo,zahmlie pred očami a akoby sa mi ťažko dýchalo...normálne v tej chvíli neviem na určitý čas existovať.Ale treba bojovať a nepoddať sa tejto chorobe...ako sama píšeš po zlých dňoch prídu opäť tie dobré...
Maj sa pekne!!!