Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Milá zuzka (zuzanama),
chcela by ťa poprosiť o tvoj názor...nechápem prečo na mňa prichádzajú už teraz nie ani tak panic.ataky,ale už "len" pocity úzkosti-nevoľnosti (taký slabší odvar pan.ataku) práve vždy v momentoch,keď som úplne v kľude...celkom v pohode!!!
Keď mám stres,problémy,napríklad dva dni po pohrebe mojej 32ročnej kamarátky(bola mi ako sestra) môj manžel v januári v práci skolaboval a bol následne operovaný a ja som v tých chvíľach dokázala aj nemožné,akoby som vtedy celkom zabudla,že mám nejakú chorobu,nezáležalo mi na mne-na ničom,len nech on sa vyzdravie,deti nech sú v poriadku a stretneme sa všetci opäť v zdraví doma.Dva týždne na to ako sa vrátil manžel z nemocnice domov som sa začala uvoľňovať z toho akoby vnútorného napätia a už to išlo...
Jednoducho prišla som na to,že mne je vždy zle v momentoch,keď to najmenej čakám,je to vôbec normálne???
Viem,že sa bežne u ľudí dostaví atak,keď sú práve v nejakom psych.vypätí,alebo v kombinácii raz stres,potom ho dostanú zas v čase kľudu,ale u mňa je to skrátka VŽDY,VŽDY keď nemám žiadne starosti.
Nie je možné,že u mňa sa to najprv všetko nahromadí,poriadne nakopí a potom ako nastane moment uvoľnenia "BUM" príde atak,alebo jeho slabšia podoba.Inak si to už neviem vysvetliť.
Zdravím ťa a vďaka vopred za odpoveď,tvoj názor!!!
Taktiež moc pozdravujem Ketsut,Zsofu,Tatianu,Miu...
Este som nebola u psychiatra,ale pojdem k nemu tento stvrtok,len dufam,ze mi lieky zaberu.Je dobre vediet ze mam PP,ake su priznaky PP,proste mat informacie o tom,uz aj to mi pomohlo.Je to dobre vediet,co mi zapricinuje PP,aspon to tak zacinam chapat tie svoje pocity strachu,aj vdaka tomu ze citam na internete
podobne problemy s pan. poruchou,ze maju takmer uplne rovnake pocity,
zacinam si uvedomovat,ze tie strasne pocity su iba choroba,to mi trocha pomaha.Ale mam naopak mam pocit,ze s mojimi nervami je to horsie,som cim dalej viac znicena a unavena.
Ja obycajne tiez nepijem,lebo som z toho este viac znicena,aj teraz.Ale na chvilku mi to pomohlo,trocha som sa odreagovala zacala som viac rozmyslat:-).
Zacinam niektorych ludi nenavidiet cim dalej tym viac,ked vidim ako sa spravaju
no tak to hej aby som pri panickomzachvate este aj pila :-) ja mam problem zit v tej chvili :-( no ale k veci fakt psychiater a to co najskor lieky ,lieky alieky bez nich to nejde mam odskusane na sebe bude to len cim horsie az fakt na zblaznenie :-(
Amia, tak teda na tvoje zdravie. Chod za psychiatrom, tomu nemusis vela vysvetlovat, nechod len tak niekde k doktorovi, ako tu pises. Psychiater ta urcite pochopi. A nepi, nic s tym nevyriesis, iba problem odlozis na zajtra a este k tomu ti mozno zajtra bude zle. To ze vies, ktore situacie ti sposobuju problem, je len dobre, mozes to zacat riesit, ked vytriezvies.:-) Vies ty vobec, kolko ludi dostane panicky zachvat z nicoho nic, neviaze sa na ziadnu situaciu, alebo si to aspon myslia a nevedia... ty vies, tak s tym nieco rob, ale az zajtra. Drz sa.
... hore hlavu AMIA, bude lepsie, co povies,...
Myslim to vazne,fakt mi niekto robi naprovinen aby ma zmanipuloval k niecomu,ze som z toho na zblaznenie.Lebo si mysli ze mi tak pomoze...
Mam problem s pan.poruchou,uz som tu pisala.Momentalne mam panicky zachvat,mam pocit ze sa zblaznim,mam ho v urcitych situaciach,viem v ktorych,v tejto,teraz.Ked nad tym nerozmyslam je to dobre,ale to sa neda stale nerozmyslat.Aj som chcela ist na pohotovost nech mi daju nieco na ukludnenie,ale kupila som si flasu sampanskeho a som dost na mol,ale citim sa uz lepsie /psychicky/ takze neviem ako by mma prijali.Nerobim to obycajne,ze sa ozerem,ak to bude pokracovat takto dalej,tak budem asi alkac,co bude este horsie. Jednoducho som si uvedomila,ze ked pridem niekde ku doktorovi a zacnem vysvetlovat,co ma trapi,tak je to take zlozite,ze kym to vysvetlim,tak ma ani nepochopi co ma trapi radsej tam ani nejdem,lebo ked rozmyslam,co vlastne poviem tak ani neviem co mam povedat,aby to pochopili.Najviac potrebujem niekoho,komu by som sa mohla zdoverit,mam 24 rokov.
tu ma prsat do konca tyzdna,dnes bolo tak vseliako,dnes som zas vela sladkeho pojedla tak ma rozbolela hlava,hlavne,ze za cely den som zjedla len omacku zo zemiakmi,ale jogurt,nanuk,zele piskoty joj teraz mi je z toho zle,chcem trosku schudnut,som mala 50 kg na vysku 170,ale potom som z liekov pribrala,uz som schudla,ale aj tak uz niesom tak krasne stihla a do leta to uz asi nestihnem,sice rozky som prestala jest,ale tie sladkosti a ani lieky z ktorych som pribrala uz neuzivam,ale viac ma stve ta plet mam teraz same drobne virazky a cervene flaky po akne,no tuto zimu sa mi to strasne vyhadzovalo,ale uz uzivam tu hak na akne,ale aj tak furt tie flaky,ako Ti dnes bolo,nechytila Ta panika?
ahojte,
chcela by som sa opytat...bral nietko Paroxetin?brala som cipralex, ale nerobil mi dobre..budem rada, ked sa niekt ozve..