Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte chcela by som sa opytat ci niekto z vas fajci.Ja fajcim a teraz posledne dni ked na mna prisli tie zle stavy sa mi stava,ze som si isla zafajcit a taky cudny pocit som mala pri srdci ako keby sa mi tam nieco nafuklo nieco mi tam preslo trva to asi tak dve sekundy a potom to prejde ale je to za kazdym ked si zapalim tak uz sa tak bojim ,ze prestanem asi aj fajcit aj ked som dost silna fajciarka.Myslite ,ze to moze byt spojene,ze som visadila lieky adcka?predtym ako mi zistili,ze trpim pp som tento problem nemala.Tak ja uz fakt neviem.Dnes mi bolo tak zle tak ma pichalo v lavej lopatke,ze som si myslela,ze pojdem na pohotovost no nejak som to prezila ale uplne to nepreslo.uz tomu nejak nerozumiem lepsie povedane,ze sa mi tazko tomu vsetkemu chape ,ale bojujem dalej nevzdam to no nemyslela som si,ze to bude az take tazke ale tesim sa ked to uz uplne prejde a znova bude vsetko ok :O)))
Aj ja sa snažím schudnúť a ide to. Šport a žiadne žrádlo po večeroch. A tie jojo-efekty samozrejme, že prídu, ak si človek nebude kontrolovať váhu. A čo sa týka psychiky, mne osobne pomáha aj to, že som veriaca.
A este nieco aj tebe zelam aby sa ti darilo a taketo pozitivne myslenie ako mas je uzastne asi si velmi silna :O)).Aj ja mam problemy s chrbticou mala som zablokovanu krcnu chrbticu teraz je to ok aj ked obcas ma chrbat boli ale myslim si ze som velmi tucna tak aj to je dost blbe aj ked sa snazim schudnut nejak sa mi nedari,ale to som uz asi odbocila od temy tak este raz zatial maj sa pekne a drzim ti pakce .
Usmev - ahoj tak to co si napisala je naozaj pekne a velmi ma to prave v tejto chvili povzbudilo.Dakujem a budem sa snazit tu tetu pp prekonat myslim,ze som na dobrej ceste aj ked stale je tu nejake aj ked ale verim,ze sa to da prekonat aj ked to je velmi tazke musim sa stym stotoznit este viac.pekny vecer. :O)))
ahoj ivana4837!:-) viem, ze si sa pytala na nazor od Zuzky, ale nedalo mi, aby som Ti par slov nenapisala aj ja:-) ano, ataky zvyknu vyustit v case, ked je clovek vo velkom strete a napati.. lenze su stavy, kedy clovek zaziva velky stres, je pod natlakom a vsetko zvlada.. mas tazke dni, malo spis, robis veci na maximum, do toho ta zasiahne par tazkych sprav a aj tak si silna a zvladas to.. a potom pride zrazu cas, kedy sa vsetko ustali, tlak opadne, napatie a stres tiez a na Teba zrazu pridu podobne stavy.. mozno nie samotne ataky, ale akoby predataky alebo len nejake vnutorne napatie a podobne.. je to normalne a stava sa to aj mne a vela inym ludom.. este moja prva psychologicka mi hovorila, ze na cloveka pridu taketo stavy najcastejsie prave vtedy, ked je v klude a ked z neho opadne vsetok stres a napor, ktory pred tym mal.. ja to poznam aj podla zaveru kazdeho jedneho tyzdna:-) som este studentka a cely tyzden vela obetujem skole, zodpovedne sa vzdy pripravujem do skoly, na pisomky, skusania, rozne projekty, ulohy, teraz aj maturita.. cez tyzden aj velmi malo spavam (ano, viem, ze je to velka chyba).. a potom pride piatok - a zrazu zo mna opadne vsetok stres, citim vysoky pulz, busenie srdca, strasnu fyzicku aj psychicku unavu.. nehovorim, ze je to tak vzdy, ale hlavne v tych narocnych tyzdnoch (predmaturitnych a podobne) ano, takze to je podla mna jasny dokaz toho na co si sa pytala:-) ale zas - uprimne - obcas sa to stava aj ked si uplne v 100% psychickej pohode.. aj ked nemas ziadne stresove obdobie za sebou, aj ked mas vela volna pred sebou, kludne sa stane.. aj to sa mi uz pritrafilo.. vtedy si treba povedat "ako prislo, tak aj odide:-)" hlavne sa snaz tomu nepoddat, povedz si, ze iba par dni ta to bude drzat (co je pravda, lebo zvycajne to po par dnoch oddychu ustupi, len si treba naozaj kvalitne oddychnut, snazit sa uplne vypnut a robit veci, ktore mas rada), potom to prejde a bude zasa vsetko fajn:-) drzim Ti prsty!:-)
ahoj Mrkvicka!:-) v prvom rade blahozelam k vysadzaniu liekov!:-) verim, ze mas z toho teraz velke obavy a aj vsetky tie sprievodne javy Ta musia desit, ale neboj sa! to vsetko k tomu patri.. sice nehovorim z vlastnej skusenosti, ale zo skusenosti velkeho mnozstva inych ludi:-) pri vysadzani je to normalne.. telo si odyka od liekov, je to pre neho este viacmenej sok, takze preto tak zmatene reaguje.. neboj sa!:-) postupne si telo zvykne a bude fungovat normalne.. tie tocenia hlavy su dost caste a vlastne aj vsetky ostatne priznaky.. k tomu este aj toto momentalne pocasie, nizky tlak.. jedno s druhym.. a ano, aj bolesti okolo srdca, tlaky na hrudi a vsetko toto su javy patriace k PP a v Tvojom pripade aj k tomu vysadzaniu liekov.. ja mam problemy aj s chrbticou, mam skoliozu a velmi sa hrbim, ale tiez mavam obcas rozne pocity okolo srdca.. chvilku mam pocit, ze mi srdce bije strasne rychlo, chvilku, ze mi prestalo bit uplne.. potom si skusam pulz, prikladam ruku na srdce ako presne bije a uz panikarim:-) ale snazim sa hned sa stopnut a povedat si, je to len PP, dobre vies co to je, tychto stavov si uz zazila habadej, prisiel dalsi, tak co? zhodou okolnosti som akurat vcera mala po dlhom case taku zvlastnu noc.. sla som si lahnut a strasne som sa bala o srdce.. velmi zvlastne mi bilo, velmi nepravidelne a potom som mala pocit, akoby stale spomalovalo az som mala pocit, ze chvilku nebije.. su to hlupe pocity a vedia cloveka vydesit.. aj ked vies, ze je to PP, napadne sa kopec inych chorob, cez infarkt az po samotne zlyhavanie srdca.. aspon u mna to tak byva:-) ja som teraz dlhsie nebola u kardiologa, lebo sa snazim pochopit, ze je to vsetko len z PP, aj ked chapem, ze obcas je tazke tomu uverit.. ale mozno si len obcas povedat, ze kaslat na to, co ma prist to pride, ja sa nebudem nad tym znervoznovat.. ked som prezila takychto stavov milion, mohla by som ppezit aj ten miliontyprvy.. tiez mavam casto busenie, to je taky moj najcastejsi sprivodny jav, kazdy ma nejaky iny a taktiez vysoky pulz.. a velmi casto mi to vystreuje do lavej ruky, ale to uz aj pre tie rozne stavce chrbtice, s ktorymi mam problemy, cize jedno s druhym, bolest a take cukanie sa mi najcastejsie taha do laveho malicka a taktiez lave rameno, lava lopatka, takze ano, vsetko mozne s tym moze suvisiet:-) mozno keby som sla ku kardiologovi dal by mi na to nejake lieky, mozno by som brala aj na vysoky pulz, ktory mavam velmi casto, mozno aj kopu dalsich.. neviem ci robim dobre, ale snazim sa hlavne pochopit o com PP je, ako sa s nou da zit, co kedy robit.. a kezdze viem, ze za vsetko moze psychika, ktora je tak strasne silna, ze az, tak to neriesim liekmi.. snazim sa ist na to postupne, snazim sa nevyslovovat vetu "preco prave ja", neronit kvoli tomu slzy a hlavne - nebojovat proti tomu, naucit sa s tym zit a mat aj napriek nej zivot plny stastia a radosti:-) aby ste si teraz nemysleli, ze uz mavam iba take dni, to vobec.. mam aj dni, kedy mam pocit, ze PP udrela v plnej miere, kedy sa mi tazsie zije, kedy su pre mna problem aj bezne povinnosti, bezny zivot.. ale vzdy sa snazim preckat aj toto obdobie a cakat na to lepsie.. lebo zivot je robeny zo striedania sa z tychto obdobi, takze po tom zlom musi vzdy prist to dobre, takze ja sa snazim na neho vzdy pockat:-) a ked je velmi zle, tak si hovor, ze vzdy je na vsetko nejake riesenie a nebudes vecne trpiet:-)
vsetkym Vam prajem vsetko len to najlepsie, drzte sa, vela sily, energie a pozitivnych dni!:-)
Ahoj Camel no ja som neprestala brat lieky naraz a sama od seba tak ako som uz pisala.Po dohode a odporucani mojej psychiatricky a bolo to postupne.A aj ja celych tych desat mesiacov co som brala tabletky som brala len jednu rano tak to vysoka davka nebola aspon ja si myslim,ale aj tak ti dakujem.pekny vecer.
A čo sa týka toho počasia, tak pred chvíľou som sa vrátila z bicyklovania, cca. 7 kilometrov. Cítim sa teraz skvelo. Len tip. Dulo akoby sa čerti ženili.
S tou mojou depresiou je to všelijaké, ale aspoň sa poučí niekto iný. Brala som lieky cirka 3 mesiace, potom som ich vysadila, lebo som takisto mala problémy akoby so srdcom (tak som si to myslela). Pred mesiacom som znovu začala brať lieky, ale len jednu tabletku ráno a už žiadne problémy s krv. obehom nemám. Možno berieš vysokú dávku, neviem. Ak úplne vysadíš lieky, tak isto budeš mať nejaké nepríjemné pocity, ktoré budú súvisieť s tým. Skôr by som radila, aby si ich vysadzovala postupne ako naraz.
cau siisa.toto pocasie mi uplne znicilo nervy,od rana som na tom tak zle,keby sa dalo asi by aj moja koza praskla.neviem co mam zo sebou robit,vsetko mi zavadzia.upratala som v skriniach,ostala mi len polovicka siat,aj na tie som chytila nervy.pred chvilkou som chcela ist do obchodu,nenastartovalo mi auto,baterka sa vybila,aj to som skoro rozkopala auto no konec.dam si asi tabletky a idem spat do zajtra rana,lebo sa zblaznim.
Zuzanama - ahoj tak to je dost dva tri tyzdne ale ako vravis kazdy ma iny organizmus tak mozno mne to prejde skor mozno nie ale kazdopadne budem bojovat chcem to prekonat a uz by som nechcela vratit sa znovu ku liekom .A ty uz neberies vobec lieky ?A mas sa ako?Este som sa chcela opytat pri pp su priznaky pobolievanie v oblasti srdiecka,tlaky na hrudniku to teraz nanovo prezivam aj bolest lavej lopatky snazim sa nedavat tomu taky vyznam no uplne sa toho pocitu,ze co ak nahodou su to priznaky infarktu!Aj ked som bola pred tyzdnom na kontrole u kardiologa chodim tam koli buseniu uz to je v celku ok ale kontroly mam kazdy pol rok.Asi uz prehanam co?
Camel - ty uz neberies tiez lieky fungujes bez nich?Ved aj mne povedali,ze niesu navykove ale asi naozaj kazde su.A ty si ake abstinencne priznaky mala?Tiez tocky atd nemali si aj pocit bolesti pri srdci?Teraz si uz uplne ok?
Dakujem vam za rady a vase prispevky velmi mi to pomaha tak velmi ako na zaciatku pp ked som sa velmi zle citila je to super si popisat poradit si drzim vam palceky pekny dnik . :O)))