Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

usmev:)

jahodka - dakujem za tip, urcite to vyskusam:-)
BABY.. ja viem, ze uz som asi otravna, ze tu v poslednej dobe tak castejsie pisem:-) ked ja naozaj neviem komu sa mozem s tymto zverit.. zvycajne to vesiam sestre na nos, ale ked je ine ak sa clovek rozprava s clovekom, ktory ho aj chape, lebo niecom podobnym presiel, pripadne prechadza ako ten, co o panickej poruche vie nanajvys z pocutia..
ako sa mate?:-) ako zvladate tieto tepla?
nechcem tu pisat, ze ja som ten najubohejsi clovek a podobne.. ale ja sa mam od konca maturity vazne nejako podivne.. mozno aj tie tepla do toho, ja uz vazne neviem.. volala som psychoterapeutke, lebo uz som bola v takom stave, ze uz to vazne nezvladam a viete co? cele 2 mesiace neordinuje.. s nou uz mam predsa len nejaky ten vztah a aj vsetko o mne vie, ja neviem ci sa mam teraz otvorit nejakej novej.. normalne ma prepada obcas uzkost, resp. citim, ze na mna ide atak.. ja tomu naozaj nerozumiem.. dnes som sa normalne rozplakala.. uplne to na mna dolahlo.. mam pocit, ze som stratena niekede vo svete strachu, uzkosti a bolesti.. len tak som si kludne sedela, lustila krizovku.. a zrazu bum, z nicoho nic atak.. a to nie je v tomto case nic nezvycajne.. skoro kazdy den apson raz idu na mna tie hnusne pocity.. niekedy aj viackrat.. a v tomto teple je to este horsie podla mna.. normalne mam pocit, ze som niekedy uplne na samom zaciatku.. a to som sa mala dlho tak strasne fajn.. hrozne ma to boli, vsetky tie pocity, mam pocit, ze sa toho nikdy nezbavim a nikdy nebudem stastna.. citim sa niekedy uplne na okraji spolocnosti.. kamaratky sa chodia bavit, teraz si nasli novych frajerov.. a ja som momentalne v stave, ze mam zo vsetkeho uzkosti, skoro nic nezvladam a v tomto teple sa aj bojim zvladat.. mam asi strasne nizky tlak, ale stale sa mi toci hlava, vstanem a vsetko sa so mnou toci.. schytila som alergiu.. kycham, strasne ma stipu oci.. teraz som zacala mat zasa problemy so zaludkom - s bolestami na pravej strane, minuly rok som presne s tymto v lete skoncila v nemocnici.. zasa citim arytmie srdca, ktore ma vzdy tak hrozne vystrasia.. to je to najhorsie u mna, fakt strasne.. mam bolesti chrbta, mam seknuty cely krk, kazdy den ma boli hlava, mam pocit akoby som ju mala vo zveraku.. rastie mi zub mudrosti, cela strana ma boli.. zrak sa mi zhorsil.. no ja uz vazne neviem:( citim sa ako troska.. obycajna uboha na nic nesuca troska..
o par tyzdnov pravdepodobne pojdeme na dovolenku.. kazdy rok som sa tesila ako mala.. a teraz? teraz su to v prvom rade obavy a strach.. hlupe myslienky, co ak mi tam pride zle, ako zvladnem tu cestu - minuly rok som dostala strasnu uzkost na ceste spat (este stastie ze AZ vtedy).. celu vcerajsiu noc som analyzovala svoj zivot.. aj ked som nechcela, kazdy vecer mi pridu na rozum tie iste myslienky.. kde su tie casy, ked zit znamenalo tesit sa.. ked mi nerobilo problem ist na ulicu, ist medzi ludi, ist nakupovat, ist do MHD.. kde pri predstave na dovolenku som mala radost ako male dieta.. kde hnusne myslienky neexistovali.. kde mi neprichadzalo len tak z nicoho nic zle.. kde som mala psychiku v poriadku a moj zivot mal zmysel.. ja mam momentalne vazne krizu, mam pocity, ze ja uz to nezvladam..
a este ma stale napada jedna vec.. ze preco vlastne ja? snazim sa byt dobra, nikomu neublizujem, naopak, snazim sa ludom pomahat.. a preco zazivam dni, kedy sa musim takto strasne trapit a kedy sa bojim, ze uz vazne sa mi nieco stane, ze uz je toho na mna moc?
nasla som este nieco:
úzkost může způsobit řadu funkčních nemocí, jako je vysoký krevní tlak, cukrovka, žaludeční obtíže, dráždivý tračník -> a uz som na dnes uplne odpisana.. ja viem, ze si aj ja sama vela skodim, ale ked clovek si velmi praje byt v pohode, ale co z toho, ked to na neho dokaze aj uplne necakane prist? mam pocit, ze som uplne zabudla dychat a panikarim viac ako predtym..
este by som sa vas chcela opytat - ak vas zastihe atak, tiez vam tak strasne (no uplne hrozne rapidne) zvysi pulz? ja ked si vtedy chytim tepnu na krku (viem, ze by som nemala, ale robim to zakazdym), tak to sa ani zratat neda, tam uz nie je citit ani to medzipulzovanie, to je az uplne absurdne - toto sa mi stalo posledny den v skole.. tak chcem vediet, ci aj u vas to tak je alebo ci len u mna..
a viete co ma na tom uz uplne doraza? ze Lexaurin, ktory mam predpisany mi vobec nezabera.. takze uz nikde necitim tu istotu, ze budem pokojna.. lebo aj ked si dam Lexaurin, aj tak ten atak pride alebo ten strasny stres ma pochyti.. z toho som tiez velmi sklamana..
PREPACTE.. naozaj prepacte, ze som sem napisala takyto negativny prispevok.. ja, co som mala do poslednej chvile usmev na tvari a vzdy nadej, ze raz sa z toho uplne vyhrabem a budem zit plnohodnotny zivot bez obmedzeni.. tak ako kedysi, stastna.. len teraz mam krizu.. lebo posledne dni boli dokazom toho, ze to asi nepojde.. aj ked mam po skole, po maturite a par dni po stresoch, tie pocity prisli.. a dnes sa bojim, ze uz neodidu..

jahoda180

Ja osobne mam vynikajuce skusenosti s priodnym! vyzivovym doplnkom od firmy FIN CLUB a pripravok ma nazov AVIS - AVENA MAX, zabera hned alebo po prvej alebo druhej davke, je to prirodny produkt z ovsa,
mne zabral pri panickej poruche a kamaratovy pri depke. Napr zastavuje nekontrolovatelne myslienky aj pred spanim ked vas mataju... uzkost a celkovo navodzuje pohodu...., je to pritom prirodny a hlavne NENAVYKOVY produkt. Ja osobne nedam za nic beriem najnizsiu moznu davku 5 kvapiek pred spanim a som oki 24 hodin, /davkuje sa 5-15 kvapiek 3-5x denne/ tak kto sa trapite urcite vyskusajte!!! A este odporucam precitat si knihu Clovek strujca sveho osudu, napisal to Omraam Mikhael Aivanhov, vysvetluje preco sa nam v zivote deju veci take ako sa nam deju.

bojim

prosim vas, ako je to s lexaurinom? nasla som tu dost desive reakcie ze bromazepam je velmi navykovy a silny a vobec jeden z najhorsich. ako je potom mozne, ze mne ho v 1,5mg tablete dala obvodna bez problemov na poziadanie proti beznym uzkostiam? aka davka je uz navykova resp. kriticka? ja si davam prilezitostne polku, niekedy celu alebo v nahorsom 2 po sebe v jeden den, co je max 3mg, len v tazkych obdobiach, ktore nastavaju tak raz do roka v pripade nutnosti. urcite nechcem uzivat ziadnu chemiu pravidelne.

usmev: dakujem za prispevok. presne viem o com hovoris. ja som marec-april mala zdravotne problemy,vela nahlych situacii ktore bolo treba riesit a citim ako mi to vzalo energiu co som si hromadila 2 roky. teraz to na mna vsetko pada, pozitivne myslienky akosi usli a tak ako pocas riesenia problemov som nemala cas na nic mysliet, tak teraz sledujem zas uplne vsetko, v najhorsom aj to ci dycham :) tiez mam problemy s krcnou chrbticou a to mi nepridava, bohuzial teraz musim byt este v zahranici ale o 2 tyzdne sa vraciam a chcem zacat chodit cvicit,plavat a zamestnat mozog ucenim na statnice, to mi snad pomoze. a dam si asi aj kuru persenu asi. teraz mam len ten blby lexaurin, po nom siaham len ked je naozaj zle, ale za posledne mesiace som ich minula asi 12 tabletiek, aj ked sporadicky a casto len po polke, no nechcem to jest :( ale mam uz strach aj z cestovania ci lietania, tak to jem aj pred letom...tu nemaju caje na nervy a podobne, preto uz chcem byt doma.
tiez ti drzim palce a obcas tu asi zavitam :)

usmev:)

Ivanka, velmi pekne dakujem za odpoved!!:-)
co citam, tak zistujem, ze velmi vela ludi preziva nieco podobne co my - ze hned po tom ako stresy odidu, telo je uplne dezorientovane a dava nam to patricne najavo..
nemozem povedat, ze u mna to preslo, stale citim, ze telo sa z toho este spamatava - v podstate sa mu ani nedivim, tych stresov bolo za posledny mesiac naozaj enormne vela, takze som si vedoma toho, ze to ma svoj dovod.. prve dni ma to naozaj velmi vzalo, teraz si vsak hovorim, ze o chvilku to urcite prejde:-) raz to proste odide.. momentalne mam aj velke problemy s chrbticou, neviem ci som nedostala nejaky prievan, ale nemozem sa ani otacat, krk ma boli, vystreluje mi to do hlavy, do ruk, citim uplnu slabost svalov, ale verim, ze o chvilku sa vsetko zle z tela vyplavi a bude to dobre;-)
dakujem este raz, ze si mi odpisala, som rada, ze sa tu najdu dobri ludia, ktori v case najhorsieho ludi troska povzbudia, pochopia - hned je cloveku lahsie:-)
a inak, na tom vylete som bola, bolo velmi fajn, takze som rada, ze som z toho nevycuvala:-) akurat, ze ma k tomu vsetkemu chytila alergia, tak sa tie zdravotne problemy nahromadili, ale tak to byva, niekedy je horsie, potom bude lepsie:-)
ahoj bojim!!:-)
no nieco podobne je teraz aj u mna.. tiez som bola viacmenej dlhodobo uplne ok, vsetko bolo v poriadku, vsetko som zvladala a teraz ako som mala maturitu, tak sa mi vyrazne pohorsilo, same stresy, velmi zle som to zvladala a teraz, ked mam uz po, tak zrazu ten stres opadol a moje telo uplne strajkuje.. uz je to par dni co mam po, ale tiez ma chyta sem tam uzkost, strach, tiez niekedy z nicoho nic to na mna pride, stazi sa mi dychanie, vyskoci mi pulz, zacne busenie, citim stale preskakovanie srdca a uz to ide.. momentalne citim, ze mam z tych stresov uplne oslabenu psychiku (neviem ako to spravne nazvat, ale ja osobne by som povedala, ze sa citim emocne strasne rozladena, labilna:-) t.j. staci fakt nejaka banalita a hned mi to vyvola uzkosti, strachy, no nic prijemne..), takze sa potrebujem dat hlavne dokopy.. v poslednych dnoch si hovorim nieco v tom zmysle, ze moje telo sa teraz cisti z tych stresov a vsetko toto je len nasledok toho, preto tomu nechavam volny priebeh a verim, ze postupne sa to zlepsi a vsetko sa vrati do starych kolaji:-) drz sa aj ty a kludne si mozeme popisat!!:-)
tak vsetkym vela sily a radosti v zivote!!:-)

maja.

Ahojte!!!

Neberte benzodiazepiny!!!!!!! Je to velmi velky problem vysadit. Je to peklo hlavne, ked sa berie dlhodobo.Teraz to prezivam viem o com pisem.Tie lieky pomozu ale potom !!!

bojim

ivana4837- velmi pekne si to napisala, mne prave pred chvilou prislo zle, bez priciny, len tak doma, tiez si uvedomujem ze ked nic nerobim tak na sebe vypozorujem aj to co nie je, dnes cely den citim take tocenie hlavy, akoby pripitost, je to preto ze posledne dni v sebe potlacam uzkost a stres,som cela rozklepana no a pred chvilou to vyustilo do typickeho problemu s dychanim. chcela som sem napisat o nejake rady, ze ako tieto stavy vy zvladate, ale z tvojho prispevku som v podstate dostala odpoved.
jaj, naozaj ma to uz nebavi, posledne mesiace som za "na krajicku", hoci 2 roky som bola uplne OK. ako to mam zase zvladnut? v lete ma caka ucenie na statnice a ja neviem ako mam nabrat energiu aby som to zvladla, hoci ucenie samotne mi stresy nerobi, len sa neviem sustredit lebo mi je bez priciny zle :(
okrem toho mam pracovnu ponuku v zahranici na jesen, ale mam strach aj z toho, viem ze ked tam nepojdem tak ma to bude mrziet takze chcem sa donutit podpisat zmluvu. ach, keby niekto mal zaruceny recept ako tieto nezmysly dostat z hlavy ked to na mna pride, dala by som mu hocico :) help!

siisa 25

joj najlepsie keby uz ta zima nikdy ani neprisla,je leto hura,v sobotu pojdeme asi na Oravu na ten hrad,uz som tam dlho nebola,ksicht nechcem to zakriknut,ale mam uz iba male vyrazky,ale mam skarede flaky co som sa vytlacala,nevies mi nieco poradit na vyblednutie toho,alebo nepoznas niekoho kto pozna nejaky zaruceny recept,bo velmi ma to trapi,mam svetlu plet a hrozne to vidno bez make upu ani na krok,nic ine mi nezostava,a ako sa ma tvoja mamina,dufam,ze uz lepsie aze sa jej to pekne hoji,ked sa jej to zhoji,tak zaceli myslim by mohla na to pouzivat biolampu s tym sa liecia aj popaleniny,my ju doma mame poviem Ti,ze je to celkom dobra vec,trochu mi pomaha aj na to akne,ale na tie popaleniny to odporucaju co viem,mojej mame sa z toho pekne zhojila jazva na chrbte po operacii,skoro jej to ani nevidno,zatial co jednu staru co bola predtym na operacii kedysi davno ma tak nepekne zhojenu

zanulaz

cau siisa.bola som v sobotu po robote vonku,tolko znamych som stretla,dala som si zopar poharikov,dobre som sa vykecala,asi mi to pomohlo.mam sa celkom fajn,asi mi pomohli stary dobry kamosi.keby som nemala problemy,bola by som sa dobre zabavila,party bolo super,ale moje myslienky ma neopustali,takze som sa tak neodreagovala.na to stretko aj lepsie,ze si nesla,bola by si sa trapne citila,aj ked za svoje problemi nemozes.neboj,ked pride cas,urcite si tu skolu dokoncis,teraz sa nad tym netrap,vychutnavaj si slniecko,leto,urob si pohodicku naladu,aj ked mas zlu naladu,aspon sa tes,ze vonku neni depresivna zima.

lukaso

ahoj evicka ... to ze sa nam prejavuju rozne psychycke a fizicke problemy ma za nasledok strasne vela veci, ako napr. dedicnost, geny, zranenia, choroby, zle soc. postavenie, stres, zla strava, drogy a pod... vsetky tieto negativa nam v tele sposobuju bloky a bolest ktora sa potom odzrkadluje na psychike a spravani cloveka... predstavme si telo ako velky vodic zdravej energie, ktora cez neho neustale prudi pokial sa nevyskytnu rozne bloky na ktorych sa zastavuje a dalej uz neprudi... na to aby sa tieto fizicke a psychycke problemy neprejavovali, musime zabezpecit co najvasci prud tejto energie nasim telom, a preto musime trenovat a naucit sa ako sa tychto blokov zbavit... to ze nam predpisu rozne lieky, ktore problemy sice tlmia este neznamena ze ich aj riesia. prave naopak vo vela pripadoch stav dokonca casom zhorsuju... preto odporucam trenovanie kludu pri salke dobreho caju, vtedy sa bloky liecia... samozrejne netreba tiez zabudat na pohyb, takze velmi pomaha obcas si ist zabehat...