Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

vlocka:)

Usmev:)
vies, ja sa z toho snazim dostat, ako sa da... Hlavne som si musela zoradit svoje priority a potom zacinat postupne. Vies, vzdy sa chceme citit dobre hned. To je ten dnesny uponahlany svet. Kazdy chce vsetko hned. Lenze hned sa neda urobit nic. V praci mame uz heslo - nie som chobotnica, ja mam len 2 ruky... :) Citala som jednu knihu od nejakeho psychologa a ten pisal, ze ak mas nejaky ciel, nemozes za nim ist hned priamo, lebo sa to nepodari. Musis si zvolit ciastkove ciele a pomocou nich sa k svojmu cielu dostanes... Takto to musis brat aj ty. Musis zacat tymi jednoduchsimi vecami a pomaly to pojde. Nepojde to vzdy lahko, ale netreba to vzdavat.
Teraz mam to dobre obdobie, tak sa mi to lahko pise, vsak? :). Lenze este stale mavam tie blbe dni, hlavne teraz, ked stale prsalo a nebolo vobec slnko. Vies kolko ludi muselo mat taketo stavy? Tak si teraz pekne uzivajme slnko a teplo. Mne uz to teplo tak nevadi, ako minuly rok. Vtedy to bolo hrozne. Ale stale som mala pri sebe flasku vody. A nosim ju so sebou dodones vsade. Aj ked mi ju niekedy moc netreba, niekedy zasa ano, ale vzdy ju mam pri sebe a este aj 1 jablko. Ja chodim s vodou fakt vsade... :)
este som sa ta chcela opytat taku otazku, ze ci si veriaca.

usmev:)

idem uz teda spat, tak vsetkym prajem krasnu dobru noc, aj tebe Vlocka, potom sa urcite ozvem a dakujem za vsetko :) drzte sa!! :) paaaaa :)

dakujem ti, Vlocka :)
mas pravdu - cely jun som mala strasny stres, ktory sa v podstate stale len stupnoval, takze tie posledny dni vratane maturity a posledneho skolskeho dna boli uz na vrchole :) lenze v den maturit som si vecer dala teraz neviem ci polku, ci cely, rano polku a este tesne pred som si dala cely.. cize toho bolo celkom dost a aj tak som mala v sebe strasny stres a busenie.. a v posledny skolsky den to bolo podobne.. vecer som si dala polku, rano cely, ale v skole ma chytil po xy dnoch strasnyyy atak :/ potom som bola z toho cela sklamana, ze napriek tomu, ze som mala v sebe Lexaurin, tak bol taky silny a napriek tomu, ze som sa to snazila predychat, ved som sa uz nemala coho bat, aj tak to prislo..
ale dodala si mi energiu, ked ta vidi, ze ty si zivy priklad toho, ze neberies antidepresiva a dari sa ti, zvladas to (velke klop, klop), tak verim, ze aj u mna sa to zlepsi :) teraz som mala len take zle dni, ale pevne verim, ze to pojde k lepsiemu..
a teda ty si sa citila asi tak ako ja po tych statniciach? a potom si sa postupne dala dokopy? tiez si mavala tieto stavy a uzkosti a take nabehy na ataky a tak?
a budem rada, ked ostaneme stale v kontakte, lebo skutocne mi tvoje maily a rady pomahaju a vzdy mi dodas silu :) a hoci ta nepoznam, mam ta naozaj velmi rada, si uzasny clovek :)

Usmev:), vies, ako som ti pisala do mailu, ze ten lexaurin si davam len pri riadnom strese - cize zubar:)))) Vies, ze je to pre mna taky stres, ze az... No a prvu davku Lexaurinu som si dala, ked som tam isla prvy krat. Dala som si den pred tym 1 tabletku, na noc 1 a rano predtym som si dala 1,5 tabletky. Bol to ten najslabsi Lexaurin 1,5 mg. No a cim castnejsie tam chodim, tym si davku znizujem. Chodim tam kazdy mesiac na skoro 2 hodiny, takze si ho musim dat, lebo by som nevysedela. Lenze naposledy, ked som tam bola, tak som si dala asi 3/4 tabletky len rano a nebola som vo svojej kozi. Tak som cely cas na kresle rozmyslala, ze som si mala dat vyssiu davku. Lenze videl, ze nie som vo svojej kozi, tak ma nedrzal dlho :)
takze v tvojom pripade to fakt musel byt maximalny stres, ked ti nezabral. asi si si dala fakt malu davku. Lebo 1 tabletka 1,5mg nie je vobec silna davka. To je len tak na uvolnenie. Raz som tabletku nemala, tak mi kamaratka pozicala od svojho kamarata a priniesla mi 1 tabletku,ale 3 mg. A povedala, ze ten kamarat si dava 3 mg tabletky, lebo tie 1,5 mg su slabe. A pritom ich neje stale, len ked sa citi blbo. Nepoznam ho osobne, iba z videnia, ale vobec sa mi na nom nezda, ze by mal nejake uzkozti... a predsa nejake ma...
S tymi CD sa vobec netrap, ked budes mat cas, tak mi ich posles:)

Vlocka:), si zlata, ze si tu:)
dakujem, velmi pekne za maily, aj za vsetko, fakt mi pomaha, ze si s tebou pisem :)
a som rada, ze nie som jedina, co sa ma takto po velkych stresoch - poznam uz asi 3 osoby co na tom po maturite alebo statniciach alebo prijimackach na VS boli tak isto.. len ma to tak mrzi, ze akurat teraz cez leto to udrelo tak v plnej miere.. uz by sa to mohlo len zlepsovat, dnes som mala uplne kriticky den :)
nehnevaj sa, ze som ti este neodpisala na mail, naozaj som chcela :) a uplne sa hanbim, ze som ti stale tie CDcka neposlala! uplne nezodpovedna som, prepac..
vies co, teraz pojdeme tu na Slovenku, ale potom ma caka aj dovolenka pri mori :) len ako som pisala, zatial su to len obavy a strach.. a ten Lexaurin, ten ma najviac desi.. ako som ti aj pisala.. on mi prestal zaberat a to ma tak strasne mrzi.. teraz uz nikam nemozem ist s tym pocitom, ze mi nebude zle.. ked uz ani on mi nezabera, hm.. alebo zeby to bol az enormne velky stres a mala davka? sama neviem co si mam o tom mysliet.. ty si stale pri 1 tabletke a stale ti zabera tak isto? si po nej uplne pokojna?

No ahoj.

Som rada, ze si este tu. Len tak som kukla na zdravie a co nevidim? aj ked si ma trochu prekvapila, ze sa mas zas o cosi horsie. Ale neboj, to zasa prejde a bude dobre. Tak isto som sa citila minuly rok po statniciach, ale preslo to. Poviem ti, ze velmi nerada na to spominam. Ked rozmyslam, ako hrozne som sa cele leto citila. Ani na dovolenku som nesla. A teraz to lutujem. Mohla som si dat lexaurin a ist.
Na tu dovolenku chod, urcite si oddychnes.
a kde sa vlastne chystas? na Slovensko alebo za hranice nasej vlasti? :)))

jej, ahoj Vlocka, si ma potesila, ze si tu :)
som som :)
aj som ti chcela odpisat, ale uz som dnes nemala silu :)
ako sa mas? :)
dakujem krasne za mail, velmi mi pomohol :)

.., uz som zacala rozmyslat aj nad touto moznostou.. ale ked vsade citam, ze AD problemy neriesia, zevraj problemy len prekryvaju.. ja uz vazne neviem co si mam o tom mysliet.. ale su ludia, co to zvladaju aj bez AD, takze asi to ide aj bez nich..

..

no ano nezabera lebo ty nemasrovnovahu v mozgu.a tie ti daju ad.nebudem ti tu kto vie co vsetko rozpisovat ved uz skoro vsetko aj tak vies.presla som si tym a ad mi v tomto pomohli tak pouvazuj ci nie je lepsie brat ich zavcasu a kratku dobu alebo cakat a cakat kym nebudes na tom hrozne a to este nie si tak nevies co vsetko sa ti moze pri tom na teba nalepit ja o tom uz co to viem a brat ichmozno uz po zvysok zivota a nikdy nebyt uplne fit