Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

lubikos

presne suhlasim s Renou 23...ludia kecaju a stahuju so sebou inych...tento for je o vysvetleni a najst sposob ako si pomoct na danu chorobu...
Tiez ked som zazival peklo hladal som utechu tu ale ... niektori tu vypisuju lutost kde stahuju druhych ludi...prisiel som tu po dlhom ale dlhom case a hladam sposoby ako mozu pomoct ludom...prekonavat hnusnu chorobu depresia a uzskost...vsetci ktori ste tu a mate niejake problemy a viete ze vam dany sposob pomaha prekonavat to tak to napiste....je to obrovska pomoc pre tych ktori zacinaju bojovat ...
Vela zdravia Vam prajem....a vsetko sa da liecit len treba prist na koren danej choroby a hlavne najst co najviac moznosti prekonat tuto chorobu...

rena23

siisa, preco sa nechodite vykecavat niekam na chat?! Tu su ludia, ktori fakt potrebuju pomoct a nie citat o Vasich zazitkoch!!!!!!!

siisa 25

ahoj,ja tiez kvoli farbe pleti,reci,nabozenstvu nerobim medzi ludmi rozdiely,ale hnusni,zavistlivi a skodoradostni ludia a nie je ich malo tych vobec svedomie nehryzie a neboj sa aj tu je kopec takych ludi,to som vlastne pocula,ze ho pred jeho domom zavrazdili a to meno ked povedali tak som vedela,ze to je madarske meno,exprimator Hurbanova no,teraz si spominam,ze si mi pisala,ze si z Hurbanova,som rada,ze mame je lepsie,ale ten tvoj priatel to je zle chudak,dufajme,ze nic vazne to nebude,pred dvoma rokmi zomrela nasa znama mala hroznu bolest hlavy a praskla jej cievka v mozgu mala 38 rokov,to bol vtedy pre nas sok,takze rychlo nech ide do tej nemocnice a nech ho vysetria,a mojej kamaratke manzelovi ta cievka praskla tiez a hned ho previezli vrtulnikom do nemocnice v Martine,ale zachranili ho,a ked sa tvojmu priatelovi zatial nic nestalo,to je dobre znamenie,treba to rychlo zistit a nasadit liecbu,takze bude dobre ked pojde do nemocnice a predide sa najhorsiemu,a ty mozes prespavat aj u tvojich rodicov nie,tak nemusis mat strach,ze sa Ti nieco stane,to ani ja doma v noci sama byt nemozem,lebo presne toto ma napada,a tu je tiez tak teplo,ze aj mne sa zda,ze dostanem kolaps a chvilami ani dychat nemozem tak je sparno dufam,ze uz poprsi,drz sa anebud smutna ja verim,ze sa to poriesi a bude dobre,dobre je ze vcas na to prisli

rena23

Charlie, vies ja som len laik, takze len tak TI viem poradit. Ked Ti to povedala lekarka, urcite na to mala dovod.Mam kamosku s OCP a co-to o nej viem. Nejake obsesie mame vsetci s uzkostou, ale pri OCP/OCD su uz vo forme ritualov, ktore Ta maju ochranit pred tym coho sa bojis - prehnane celodenne umyvanie, opakovanie cinnosti donekonecne, vytvaranie predstav a formuliek, ktore pomahaju uzkost prekonat...

charlie89

rene 23
ano ja viem ale myslim tym to ze ked mam obsesie ci to znamena hned ze mam tu poruchu ci to nevies ani ty? myslim tym to ze ci to patri do uzkosti vseobecnej alebo ci to hned znamena ze mam OCD? lebo moja terapeutka mi povedala ze obsesie patria k uzkostiam ale ze mam strukturu tejto choroby neviem co to presne znamena nevies mi to vysvetlit? dakujem ti vopred

rena23

Lubco, pekne si to napisal. Ja som si s uzkostnodepresivnou poruchou zazila peklo - chvalabohu, vdaka okoliu, som sa velmi rychlo zacala liecit (coaxil + dynamicka terapia), tak som sa z najhorsieho dostala behom par mesiacov a zatial sa drzim. A v poslednej etape mi, podobne ako radis Ty, pomohol psik, ktoreho som si zobrala z utulku - ked pridu tazsie chvile, staci, ze sa ku mne prituli a vsetko zle je prec! Drzim palce aj ostatnym! :-)

Charlie - OCP tiez patri medzi uzkostne poruchy

BABY "VYKECAVACKY" - VED VY UZ VIETE KTORE - ked mi bolo najhorsie, isla som na tuto temu, lebo som tu hladala podporu a nasla som len vase chmurne prepieranie domacej spinavej bielizne a samolutost. A tak som sem chodit prestala, lebo MA TO STRASNE UBIJALO!!! Ak sa chcete rozpravat o svojich osobnych veciach, preco ste uz odtialto davno nepresli na chat?! Toto forum chce ludom pomahat a nie ich tahat hlbsie. Ak nechcete bojovat a radsej sem lutujete, radsej sem ani nepiste, aby ste niekoho nestiahli so sebou! INAK, DRZIM PALCE, ABY STE SA POZBIERALI, AK BUDETE CHCIET, URCITE SA Z TOHO DOSTANETE! :-)

charlie89

Ahojte ja som tu novy a chcel by som sa spytat ze ci patria obsesie tiez do depresie a uzkosti alebo ci to je ta OCD

lubco

Ahojte vsetci...
depresia a uzskost...hm je to strasna choroba...zazil som to a prezivam liecenie uz druhy rok...da sa z totou chorobou zit ale treba spolupracovat aj so psychiatrom...nie je to hanba...
kazdy by mal mat vo svojej kniznici knihu 75 SPOSOBOU AKO PREKONAVAT DEPRESIU....
skuste si ju najst...ja som nikdy nemal problem ba som si myslel ze ani sa nedostanem do tychto umornych stavou ale predsa tato choroba ma nasla a ja s nou uz beham dlhu trat 2 roky...a poviem vam som dost tvrdy bojovnik takze ju prekonavam...najdite si cas na seba svoj klude, spanok , oblubeny strom ktory da vam energiu..maly kostolik, kde sa vyrozpravate sepotom a regenerujete svoje myslienky, lahnite si na travu cerpajte energiu zo zeme, vlozte ruky do rieky alebo vody nech voda zmyje zlu energiu z vas...zacnite sa dotykat rastliniek kvetov, krikov, stromov vsetko co zije na nasej planete a dycha...nemyslite na ludi...ludia vam beru energiu ...prejdite sa po prirode a ak uvidite slnko chodte nasavat nergiu s neho...doprait si spanok...na oddych svojej mysle...doprat si domaceho milacika ak je to mozne...zviera vam neublizi naopak taky pes vas bude stale vitat ak pridete domov...bude stastny ze vas vidi lahne si ku vam a da vam kopec lasky ....pri vtieravych myslienkach nebojujte s nimi nedovolte sa s nimi pasovat najlepsie je ich ignorovat-naucit sa to!!vse je krajsie ak mate pomoc od blizskeho cloveka kt. vam rozumie...
Vela stastia prajem

zanulaz

cau.mne sa nic nestalo,ale v piatok vecer nam zavrazdili exprimatora mesta rovno pred jeho domom,vsak si vyhladaj na nete sobotnajsie krimi noviny.moja mama je uz super,uz chodi do roboty.zas mam problem,teraz s priatelom.minuly tyzden v piatok mu zas zacali trpnut ruky aj usta,dnes sme boli u neurologa.v stredu musi ist zalahnut do nemocnici na kadejake vysetrenia.dr.povedal,ze to moze byt silna migrena,deformacia ciev,alebo aj nieco pri mozgu mu tlaci cievy,nevie nam povedat,ani strasit nas nechcel,ale,ze to moze byt aj velmi vazne.tak dneska som uz vyrevala tri kyble slz.okrem toho uz teraz mam paniku z toho,ze budem sama doma cez noc,co ked mi pride zle,atd...mozno pojdem spat ku jeho mame zatial.vidis?zas mesiac nepresiel,a uz dalsi problem.je to mozne?ja uz neviem,asi sme vsetcia prekliaty,alebo co.od dneska zas jem magne b6,aj 2*denne xanax.mame nenormalne teploty zas33,35.uz cakam kolaps,alebo neviem,ale som pripravena na najhorsie,nieco sa mi stane uvidis,ja to uz nevydrzim dlho,aj dnes som mala velke tlaky na hrudi,uz si niekedy myslim,ze to nie je panika,ale ma chyta infarkt.tolko stresov zas za 1,5 mesiaca.aj toho primatora mi je velmi luto,chodil k nam casto s kamosmi do pizerky.nasla som k tomu pripadu prispevky,niektori ludia su aj teraz taki primitivny rasisti,bolo pisane,tak mu treba,aj tak bol madar,mal ist za dunaj.podla teba je to normalne pre boha?ved aj on bol clovek,je to uplne fuk,kto akym jazykom rozprava.moj sef je turek a teraz co ma byt?chapes ten princip?niekedy sa hanbim za to,kde zijem