Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Siisa, Zanulaz - nechapem ako niekomu moze pomahat, ze si cita o Vasom sukromi. To urcite nie je normalne - je to obycajny voyerizmus! A prave, ked Vam pomaha, ze si pisete o svojich zazitkoch, nechapem, preco ste si uz davno na seba nevymenili kontakt a nekecate inde. A zamysleli ste sa niekedy nad tym, preco sa k tejto teme vyjadruje (v porovnani s inymi) tak strasne malo ludi, napriek tomu, ze podobne problemy maju stovky Slovakov? My s Lubcom sme Vam napisali, co si o tom myslime. Ktovie kolko bolo takych, ktori temu otvorili, ked hladali pomoc a znechutene ju zase zavreli...
len pokojne,to je vyborna sprava,ze ma vysetrenia dobre,len nech este pozistuju co sa da nech sa predide broblemom a tak ked uz je v nemocnici,nevadi ja tiez niekedy hodim lexaurin alebo cipralex na lacno ked mi je zle a nemam cas najest sa nic by sa nemalo stat,a k rodicom nezajdes k mame nech ta trosku podporia,alebo ju nechces zatazovat svojimi problemami ked ma dost svojich ze,kazdopadne sa mi este ozvi aj dnes ak tu budes ako na to ste a hlavne ty,ahoj zatial
siisa ahoj.spala som dva dni u svagrinky,prvy vecer bol dobry,ale vcera v noci mi bolo priserne.nervoza,panika,vsetko prislo na raz.priatel ma ct-cko ok,robili mu aj rozne vysetrenia,aj tie su dobre.teraz uz caka aj vysledky z mr.vecer ti dam vediet.taka som nervozna,teraz ma tlaci velmi aj na hrudniku.musela som si dat na lacny zaludok xanax aj magne b6,dufam,ze to neurobi nic zle.teraz ani babku nemam doma,som sama,je to hrozne
zazanama,ivana,dakujem vam pekne.aj takto sa odzrkadluje typ ludi s dobrou dusou.aspon sa vidi od koho moze clovek dostat ozajstnu oporu,podporu aj pomoc.
rena 23,len tolko k tebe,ze zuzanama a ivana maju uplnu pravdu.okrem toho,my dve so siisou nie sme na tom o nic lepsie ako ty,a preco ti prekaza,ze okrem choroby si napiseme aj zazitky,je tu takych aj viacej,ostatne si necham pre seba,lebo ti nechcem ublizit.a vobec naco citas??ak ta to nezaujima,ani nemusi!!!!!!!
ano presne ked sa ochladi a prsi to vacsinou prepukne a v lete ked je dusno tiez sa to podla mna moze prejavit,tiez sa mi to stava hlavne v chladnych dnoch
Chcela by som sa opýtať,či môže toto teplo spôsobovať úzkostné stavy.Mám tiež panickú poruchu,väčšinou to pocitujem pri zmene počasia ked sa ochladi a prší.Dlho som nemala ale taký pocit úzkosti ako teraz.Objavilo sa to z ničoho nič.dakujem za odpoved.
prepacte ak niekomu prekazame ale my so zanulaz sme sa spoznali prave na tejto teme a dovolujem si tvrdit,ze mame take iste problemy s psychikou ako aj ini na tomto fore a ako napisala zuzanama nam to pomaha odreagovat sa psychicky,tak nevidim dovod preco by sme si tu nemohli pisat,a tak isto ako vam poradila ivana 4837 nemusite to citat,citajte si len to co vam vyhovuje a co vas zaujima,ved predsa toto forum je pre vsetkych a nikto nas nemoze odtialto nedajboze vyhadzovat,je to hrozne ako sa ludia k sebe spravaju,zuzanama a ivana4837 dakujem vam,ze ste sa nas trosku zastali mile od vas,aj nad tou tvojou radou ivana porozmyslam,asi nie je moc dobre stale rozmyslat to mas pravdu.ahojte
KAŽDÝ ČLOVEK MÁ PRÁVO VYJADRIŤ SVOJ NÁZOR,POCITY,MYŠLIENKY A POKIAĽ NIKOMU ZÁMERNE NEUBLIŽUJE NEVIEM O ČO TU IDE...VEĎ AK NÁS NEJAKÝ PRÍSPEVOK NEZAUJÍMA,TAK HO STAČÍ PRESKOČIŤ A NEČÍTAŤ,NIE???
Ja som bola ešte pred rokom ako žijúca mŕtvola,obyčajná ľudská troska.Pomohli mi veľmi práve ľudia na tomto fóre!!!
NAJVIAC samozrejme tí čo mi radili ako bojovali oni s touto chorobou a úspešne to zvládli,ale pomohli mi taktiež ľudia z tej tzv.druhej skupiny,ktorí sami boli bezradní,robili stále niečo ZLE a to ich brzdilo,aby boli schopní posunúť sa vpred...nemali žiadny "recept" iba sa sem jednoducho chodili vykecať a som si na 100% istá,že ak by im to nepomáhalo určite by sem neprispievali.
S odstupom času som zistila,že robím presne tie isté chyby ako oni,tie isté spôsoby myslenia,pochodové návyky...ak sa nad tým zamyslíte lepšie,tak aj táto skupina ľudí môže byť predsa veľkým prínosom!!!Niekedy človek potrebuje jednoducho čas,ľudí s dobrou radou,resp.vedomosti,aby bol schopný zmeniť práve to čo robi nesprávne!!!
Tak napríklad dievčatá (siisa,zanulaz)časom URČITE,AK BUDÚ NAOZAJ CHCIEŤ zistia kde robia chybu,že neustále premýšľajú nad chorobami,pozorujú sa,zo všetkého sú vystrašené,majú nenormálny strach o blízkych,seba...neskončia jedno zlé obdobie a už sú si isté,že príde ešte niečo horšie,v hlave majú neustále vypracované katastrofické scenáre,totálny negativizmus,ešte nie sú samé doma a už sa poisťujú u koho budú spať,lebo sú si isté,že im príde zle práve vtedy...
Bez problémov sa priznávam,že som bola presne taká istá a naučila som sa zmeniť svoje myslenie a správanie.Dnes dokážem byť sama doma,chodím AJ sama von (pre niekoho úplne normálna smiešna vec,pre mňa pred rokom iba sen),učím sa zvládať situácie,keď su moji blízki napr.vážne chorí a tento rok toho bolo požehnane,ale vždy si poviem URČITE VŠETKO DOBRE DOPADNE...MUSÍ už toho zlého bolo DOSŤ,keď sa nedovolám na mobil "deckám" (20 a 17 rokov),lebo sú cez víkend vonku nezačnem ako predtým hneď myslieť na to,že určite sa niečo stalo...havárka a podobné STORY,ale poviem si nepočujú zvonenie,alebo problém so signálom a zavolám jednoducho neskôr a najviac
som pyšná na to,že dokážem zvládať panický atak.Už nie je ON čo určuje pravidlá,ale som to JA!!!Stačí nezačať panikáriť ako som to robila predtým,lebo tým sa len jeho intenzita vystupňuje a v hlave musíme konečne pochopiť,že ako to prišlo tak to aj odíde a zo silných atakov budú "LEN" akoby pocity úzkosti,slabosti-chviľková nevoľnosť.
Správnou a rýchlou diagnostikou a následne liečbou sa dokážu mnohí ľudia zbaviť tejto choroby,prípadne s ňou dokážu bez OBMEDZENÍ ŽIŤ!!!Ja som vyše 8 rokov iba tlačila do seba tabletky a čakala na zázrak,že mi bude lepšie,ale opak bol pravdou.Lekár mi akosi zabudol povedať,že lieky sú iba 50% "pomocou"-formou pre úspešnosť liečby,zvyšok je psychoterapia a HLAVNE zmena myslenia v našich hlavičkách,pochopenie kde robíme chyby.
Áno,je pravda,že ľudia trpiaci PP majú zníženú hladinu serotonínu,ale nestačí iba liekmi vyrovnať jej hladinu,treba oveľa,oveľa VIAC,poriadne na sebe zamakať!!!Neverím,že sa tu nájde jediný človek,ktorý sa IBA LIEKMI zbavil tejto choroby,alebo s ňou žije úplne v pohode a papká len lieky!!!
Takto pred rokom som začala hľadať diskusné fóra na túto tému a teda ľudí,ktorí majú rovnaký problém ako ja,hľadala som rady...naštudovala som si aj odborné veci o PP,tiež niečo o psychoterapii-KBT,jednoducho získavať čo najviac info o tejto chorobe.
Stále užívam lieky,lebo po toľkých rokoch to odrazu vysadiť nie je ANI možné,ale dávky napriek tomu,že sú oveľa nižšie,tak ja sa cítim 100x lepšie,nie som iba oťapené telo bez duše a čo je hlavné
KONEČNE NAPLNO ŽIJEM!!! :-)
Ja nesuhlasim, nech sa len dievcata vykecavaju, rada si precitam, co maju nove. Ked si myslim, ze to potrebuju, zasiahnem im do ich debaty. Ony tiez potrebuju pomoc, ak viem pomozem a ich verejne diskusie, co vedu medzi sebou mi pomozu sa zorientovat a aj ich lepsie spoznat. Urcite im toto "vykecavanie" pomaha uvolnit emocie a stres vsedneho dna. Kazda pomoc je dobra, vypisanie sa zo svojich kazdonnnych problemov je tiez forma terapie, mozme byt len radi, ze baby sem chodia a nevadi im, ze si to tu moze kazdy precitat. Neporusuju ani pravidla fora, tak ich nechajte na pokoji, nie ste administratori, nebudte ani samozvani urcovatelia toho kto a co sem ma pisat. Dakujem.
aaaananiani ziadni samozvaniani