Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
no mas pravdu zanulaz mudrejsi ustupi,ja som sem tiez na tuto temu chodila kvoli Tebe takze ak tu nebudes pisat ty tak ja tu tiez nemam preco uz pisat,najhorsie,ze ja nemam zalozeny mail,a bude tazke presvedcit frajera o tom alebo neviem ako to urobim,on je totiz velmi ziarlivy takze budem mat problemy,o azete a facebooku ani nehovorim keby som bola tam tak je po mne mam to v tomto velmi tazke,pritom zo ziadnymi chalanmi som si nikdy nepisala ani nemam zaujem mna chlapi nezaujimaju,ale on si to nemysli,takze som smutna,lebo niesom si ista ci Ti budem moct pisat,a tu uz teda tiez nejdem chodit,rena 23 mozes byt spokojna dosiahla si svoje a dufam,ze forum bude teraz len pre Teba,ahojte a prajem nech sa Vam vsetkym dari v liecbe
Ja som si dal tabletku,nejake antidepresivum a zapijam to pivom.
Som totalne v srackach,myslel som ze uz to je za mnou.
Ze to co bolo volakedy som totalne pochopval,vsetky city a laska a podobne mne nehrozi.
A prislo to ako blesk z neba,tu co som myslel ze uz nikdy nebudem mat,zrazu je tu moznost,a ja neviem co robit.
Bojim sa ze to vsetko nezvladnem ide mi prasknut hlava,vcera som zaspaval velmi tazko ako uz mnoho krat,a hlavou mi isli myslienky o svojom ukonceni zivota...
siisa ozvy sa mi prosim ta na moj mail,ja sem uz viac krat nepridem,nemam na hentu nervy,mam okrem nej dost,nie este ju citat ako rype.OSTATNYM DRZIM PALCE A SKORE UZDRAVOVANIE.
pisala som sem koli tebe,a zuzanama mi parkrat tiez pomohla,za co jej dakujem.vies ako sa hovori,mudrejsi ustupi,koniec koncom,aby NáHODOU nasej rene neprislo viac horsie koli nam,nechcela by som ju mat na svedomi,aj tak je dost...
siisa prosim ta napis mi na zsanetts@azet.sk.
Siisa, ved sa rieste, ale preco tu, toto forum ma byt aj pre inych a nie len pre Vas...
rena 23 daj nam prosim Ta pokoj dobre,ja ked citam nejake prispevky niekedy napisem aj niekomu inemu ked ma nejaky problem a ked nieco o tom viem,navyse tiez viem co to je,mne bolo tiez velmi zle psychicky a dlho trvalo kym som sa z toho dostala a zanulaz ma tiez svoje problemy,ma panicku poruchu a to je predsa v tejto teme nie?A ja ma dost vaznu depresiu,na ktoru som dodnes liecena a to je tiez v nazve,ako a co riesime to uz je nasa slobodna vola,takze este raz nechaj nas na pokoji a nevsimaj si nas dobre a bude klud
Zuzanama, tak mier! :-) Ale, uprimne, Ty mas pocit, ze sa snazia so sebou nieco robit? Na mna to posobi, ze sa, ako som uz pisala, lutuju a robi im to dobre...
Myslim si, ze tu tie baby nie su zbytocne, len este nepochopili...Aj toto moze byt sposob, aby zacali rozmyslat, snad sa dockame aj pozitivnych sprav od nich, uz sa na to tesim. :-)
Ty mas zlu skusenost s touto temou, je mi luto, ze sa ti nik neozval, ked si potrebovala pomoc. Mohla to byt nahoda, mozno si nebola dost dorazna, ja neviem, sama vsak pises, ze si musela zacat s terapiou. Ja by som ti urcite v tom case poradila, lebo to robim vzdy a som o tom presvedcena, ze na zaciatku treba ist za odbornikmi, zacat brat lieky atd, ved to poznas a tiez som o tom uz pisala.
Jedno je vsak na sto percent, iste, chce to cas, niekomu to trva dlhsie, niekomu kratsie, niekomu pomozes, inemu nie. Hlavne pokoj, vsetko je tak, ako ma byt, aj to zle ma v zivote svoj vyznam.
Luka-kvetov, to busenie srdca sa vola somatizacia a pri uzkostnych stavoch je bezne. Fyzicky by sa Ti nemalo nic stat, len je to velmi neprijemne. Len liekmi sa to vyriesit neda, tie iba nahradzaju nedostatok serotoninu v mozgu. Dolezita je terapia- bud kognitivno-behavioralna, ktora Ta nauci priamo v takejto situacii reagovat -"predychat" ju a zvladnut, ale podla mojich skusenosti je este lepsia dynamicka terapia, ktora je sice dlhodoba zalezitost, ale prides na to, preco u Teba vobec vznikla uzkostna porucha, a ked sa Ti podari najst a odstranit pricinu (vacsinou potlacene emocie) dokazes sa atakom aj vyhnut. Treba vsak vela sil a trpezlivosti, ale da sa to zvladnut. :-) Drzim palce!