Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Zuzanama, ja nikoho nevyhanam, len mam pocit, ze ony su na fore uz zbytocne a lepsie by im bolo, keby mali viac sukromia a nevidim zmysel v tom, ze sa musia vykecavat prave tu. Mozno som nepochopila zmysel tohto fora, ale podla mna by MALO LUDOM POMAHAT, KED MAJU ZDRAVOTNE PROBLEMY a nie byt nahradou za chat! A pokial ide o liecbu, neviem, ake su Tvoje osobne skusenosti, ale mne kym zabrali AD a terapia preslo par tyzdnov, pocas ktorych mi bolo STRASNE!!! A medzi sedeniami preslo 167 hodin, pocas ktorych som sa citila sama a tu som hladala pomoc a zakazdym, ked som sem napisala (pod inou prezyvkou) a prosila o podporu, nikto mi neodpovedal a nasla som tu len sukromne rozhovory nejakych bab, z ktorych som mala pocit, ze mi bude uz len horsie a neda sa s tym nic robit! A tak som sem chodit prestala. Ked mi zacinalo byt lepsie, tak som si povedala, ze sa to da, a ze tieto baby sa radsej lutuju (navzajom aj same seba) a tahaju dole seba navzajom aj inych... Rozhodla som sa, ze ked sa z toho dostanem, budem sa snazit pomoct aj inym, ktorí maju pocit beznadeje a neveria, ze sa im da pomoct. A ked to nechapete a pomahat nechcete, pravdepodobne perspektivne zalozim inu temu, ktora by splnala to, na co je, podla mna, toto forum urcene.
vies, myslim si, ze je to na mne vidiet. viackrat sa mi uz stalo, ze ked siel na mna atak alebo som pocitovala tie neprijemne pocity okolo toho, tak sa ma, tak sa ma pytaju "co ti je, je ti zle?" alebo - "je ti nieco?" ako nehovorim, ze vzdy, ale stalo sa mi uz aj toto. a hej, presne viem o tom, ze treba chodit do takych situacii zamerne, budem sa snazit to pomaly zdolavat. a to preskakovanie srdca ma vela ludi? vazne? ja zas, ked o tom niekomu poviem, ze co sa mi stalo, tak vyjavene a zhrozene na mna pozru, ze co co to preboha je, hned ze som chora na srdce a tak :/ ale tak si ma potesila, ze to ma viac ludi, je to neprijemne, je fajn, ze ty nad tym mavnes rukou, mna to vzdy dost skluci, lebo predsa len srdce - najdolezitejsi organ, bez neho by to neslo, tak je to neprijemne, ked s nim nieco nie je v poriadku. ale dakujem za odpoved inak!! :)
Ggi, ja ti v tomto neporadim. Chod si radsej zaplavat,(najlepsie pravidelne 3x do tyzdna), ako uzivat tieto somariny. :-) Som zvedava, ci sa ti tu niekto ozve.
Luka kvetov, ty ako vies, ze ludia na tebe vidia, ze na teba ide atak? Ja si myslim, ze je to len tvoja predstava. Ja by som v takej situacii urcite neodchadzala a snazila sa to predychat na mieste. Tiez pomaha, ked si v takejto situacii povies, "no, zase je to tu, na dobre, ked atak, tak fajn, teraz si to vychutnam". Odist si to predychat inde, nedajboze ostat radsej doma a nikam pre istotu nechodit, je to najhorsie, co mozes pre seba urobit. To preskakovanie srdca, alebo busenie, ma velmi vela ludi, skus sa opytat a budes prekvapena monozstvom kladnych odpovedi. Aj ja to niekedy mam a vobec sa nad tym nepozastavujem.
Este by som chcela povedat vsetkym, ze dolezita je relaxacia, pravidelny oddych, venovat par chvil sebe kazdy den. Nie len potom, ked je uz neskoro, ked pride panika, rychlo si lahnut a relaxovat, predychavat, alebo sa zavriet doma a zo strachu pred panikou nevychadzat ani von.
Ja nemam problem dat niekomu za pravdu, vobec mi na tom nezalezi. Vyjadrujem tu svoj nazor, tak isto ako ty. Je to smiesne, chces mat pravdu, ok, tak si ju maj, mne ide o to, aby nik nikoho z fora nevyhanal. Ak sa ty trochu viac zamyslis, mozno prides na to, ze viac ti pomoze ludi tolerovat, ako ich odsudzovat a moralizovat, co by sa malo a co nie. Ludia robia rozne veci, zi a nechaj zit, ak mozes pomoct, to je len plus.
Ak niekto surne potrebuje pomoc, nech ide k psychiatrovi a psychologovi, nie na diskusne forum. Na zaciatok nejake tie AD a anxiolitika, psychoterapia. Vedomie, ze je vela ludi, co maju tiez tento problem, moze upokojit, nie pomoct. Ale inak, rena, rozumiem ti, iba sa na vec pozeram z ineho uhla.
Ja nemam problem dat niekomu za pravdu, vobec mi na tom nezalezi. Vyjadrujem tu svoj nazor, tak isto ako ty. Je to smiesne, chces mat pravdu, ok, tak si ju maj, mne ide o to, aby nik nikoho z fora nevyhanal. Ak sa ty trochu viac zamyslis, mozno prides na to, ze viac ti pomoze ludi tolerovat, ako ich odsudzovat a moralizovat, co by sa malo a co nie. Ludia robia rozne veci, zi a nechaj zit, ak mozes pomoct, to je len plus.
Ak niekto surne potrebuje pomoc, nech ide k psychiatrovi a psychologovi, nie na diskusne forum. Na zaciatok nejake tie AD a anxiolitika, psychoterapia. Vedomie, ze je vela ludi, co maju tiez tento problem, moze upokojit, nie pomoct. Ale inak, rena, rozumiem ti, iba sa na vec pozeram z ineho uhla.
Zuzanama, Ty si vlastne potvrdila to, ze mam pravdu. Dnes ma uz ich problemy nedeprimuju, lebo som najhorsieho vonku, ale ked bolo zle a potrebovala som pomoct, tak ma to hrozne ubijalo a dovolila som si temu otvorit az ked som uplne v pohode. A tak by to rozhodne nemalo byt! Forum tu ma byt pre ludi, ktori VELMI POTREBUJU POMOCT, a nie pre tych , ktori sa z toho uz dostali. A jasne, ze sem nikto nepise (ako si mi znova dala za pravdu), pretoze ked to otvoria, maju pocit, ze je to roman na pokracovanie a nie pomoc ludom s podobnymi problemami. Preco si neotvorite vlastnu temu, tato sa vola DEPRESIA A PANICKA PORUCHA a nie "Zazitky par dievcat" a pokladam to za exhibicionizmus pisat sem veci, o ktorych by ste si mohli pisat len medzi sebou. A teraz mi naozaj odpovedzte, na to, co som sa uz pytala: Ked ste uz tak dlho "kamosky z fora", preco sa nepresuniete niekam, kde do Vasej diskusie nebude nikto nazerat a mozte pisat o com len chcete a tu nechate priestor pre tych. KTORI VELMI POTREBUJU POMOCT a este nie su natolko silni, aby (ako si sama napisala) ich cudzie problemy neubijali. Dievcata, toto nema byt podryvanie do Vas, ale snaha pomoct tym, ktori to naozaj potrebuju!!! Zamyslite sa nad tym. Nejde o to, ze ja nemusim tuto temu citat. Nemusim, lebo som uz za vodou, ale chcem pomoct tym, ktorym je tazko, pretoze viem, ake to je. A nerozumiem, ako mozte byt take sebecke, ked viete ake je PP peklo, ze to nedokazete pochopit!
rada by som sa s vami poradila ohladom jednej veci - ste v spolocnosti, v dave ludi a prichadzaju na vas neprijemne stavy, nejaky ten predatak, ako sa vtedy zachovat? napr. nejaka velka rodinna oslava, pri ktorej vsetci sedite za jednym stolom, kazdy na vas vidi a zrazu to tu je, co teraz? alebo ste na prednaske, kde je x ludi a na vas to prichadza, ze uz nie ste schopni pocuvat prednasajuceho a vidite, ze par oci vas sleduje a este z toho viac znervozniete? alebo ste s kamaratmi napr. na diskoteke, zrazu to prichadza, nestacite s dychom, okolo vas vsetci kamarati, co urobit? je spravne odist niekam mimo a predychat to? alebo naopak, je potrebne ostat? aj za cenu, ze na vas ludia pozeraju "inak" a castokrat ste neprijemnym stredobom pozornosti? ako na to? vdaka!
a este mam jednu otazku, ked vam castokrat robi uzkost ist do spolocnosti, lebo kazde taketo stretnutie obnasa predtym vela neprijemnych pocitov a to jeden z najhlavnejsich je, ze ked tam pridete, tak vam preskoci srdce, proste zakazdym pri tych ludoch a celkovo takychto udalostiach zacitite silnejsiu arytmiu, chodili by ste tam aj napriek tejto pre mna dost velkej neprijemnosti (kt. aj napriek vsetkym poznatkom vas vzdy vystrasi)? dakujem!
Chcem sa informovat rada by som užívala Lipodex na chudnutie,ale užívam Cipralex 15 mg denne a obatieto lieky obsahuju tryptofan má niekto s tým skúsenosť?
Mila rena, len si pokojne nechap, mas na to pravo. Pre istotu napisem este raz. Mne pomaha zorientovat sa a lepsie ich spoznat, ked si pisu o sebe. Nenapisala som, ze mne pomaha, citat si o ich osobnych problemoch. nemyslim si, ze je to voyerizmus, ved aj ty, ked stretnes znameho, opytas sa, ako sa ma. Nic viac za tym nie je. Ak ta ich problemy deprimuju, podla mojho nazoru, potrebujes este na sebe popracovat. Aj ja som presla takymto obdobim, ze ma cudzie problemy ubijali a ked som si citala prispevky bab, co sa tu uz poznali, trochu som im aj zavidela. Boli casy, ale to je uz velmi davno, ze ked som citala o fyzickych priznakoch PP inych ludi, zacinal ma chytat atak. Dnes je to uz upne v poriadku. V jednom s tebou suhlasim, niekedy tu nik okrem sisi a zanu nepise. To je ale ich problem, kazdy moze napisat, polozit otazku, zacat diskusiu, nemyslim si, ze je to vina niekoho, ze druhi znechutene zavru tuto stranku