Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ketsut

lola ty si myslíš, že za pol hodinu stihneš s dieťaťom čítanie, tak aby to vedelo...ved nebudú čitať dva riadky ale pol strany...a čím dalej viac....dalej čo sa týka písania....tak jedna stana isto....nové písmeno sa naučia v škole a doma treba cvičiť spoje, aby to bolo v poriadku, precvičiť si písmená, slová, vety...formou malých diktátov...plus matematika tá deťom nerobí ťažkosti výrazny...až na prechod cez desiatku a občas slovné úlohy.....

ja to beriem na poriadok sa venovať dieťaťu a dovolím si tvrdiť, že v tejto oblasti mám dosť skúseností....aj s odhaľovaním špecifických porúch učenia.

lola85

ketsut
ups pol hodina je málo? myslela som, že to nebude tak veľa. veď učiť by sa mali v škole nie? čo potom vo vyššom ročníku.

ketsut

rena a ja som povedala že sa konkretne bojím toho, že dcéra ide do prvej?

nemám rada ak niekto prekrúca moje slová...

a ak som uzkostlivá...tak asi áno..ked mám prácu, dokončievam diplomku, desať skúsok, štátnice...domácnosť...a ktomu nastupujúceho prváka..a poznám svoje dieťa, že to bud zmena režimu a vyššia zodpovednosť, kontrola,trávenie času pri knihách, aby to zvládla...nie ako mamky čo tvrdia, že sú za pol hodinu s prvkákom naučené...a vie čítať tak, že text pozná naspamať, a prehodí sa veta a nevie čítať...a podobne nejdem to tu rozoberať....

rena23

Ketsus, Lola - toho "prvactva" sa vobec nebojte! ;-) Neviem preco sa na Slovensku stalo modou rozpravat horory o prvom rocniku - tiez som to pocuvala a nakoniec som bola milo prekvapena, pretoze to nebol ziadny problem (zvladli sme to lavou zadnou 2x, a to aj ja patrim medzi "uzkostlivky"! :-) )Je velmi malo deti, ktore maju s nastupom do skoly nejake vyraznejsie problemy. Tak preco by k nim mali patrit prave Vase? Urcite to bez problemov zvladnete, drzim palce! :-)

rena23

Zuzanama, vyborny clanok, presne vystihuje podstatu problemu, mal by si ho precitat kazdy, kto ma podobne problemy...

Uvidíte

Mnoho psychických problémov, ako aj depresie môžu byť spôsobené tým, že vaša aura nie je čistá a to pôsobí potom na všetko negatívne (napr. strach, únava). Zaoberám sa očistou aury. Ak by ste mali o ňu záujem, tak mi napíšte na mail. Nestojí to veľa a už som tým pomohol viacerým ľuďom. Môžem vám na nich dať aj mail.

ketsut

ahoj, chodím sem často a len čítam....a všmam si, že ak sa tu niekto spriatelí, najdu sa ľudia, ktorí si rozumejú, hned sa nájde niekto, kto to neznesie....

osobne nemám proti tomu, nech si tu píše kto chce a čo chce ak neporušuje pravidlá, nie je vulgárny a podobne.

ja sa mám fajn....s AD som na tom tak, že si dávam už len tri krát do týždna štvrtinu...chodím plávať trikrát do týždna....prechádzky, na dovolenke som bola.

ked ma niečo trápi, alebo cítim miernu úzkosť idem von plávať, korčule....tie negatívne myšlienky, sú obyčajne chvíľkové a treba nad nimi zvíťaziť.

ešte mi robí problém byť niekde, kde je veľa ľudí....ale pokúšam sa to zvládať, moje stavy teraz a predtým sa vôbec nedajú porovnať....

na budúci rok už končím druhú výšku, dcéra ide do prvej....ak menší stres...

pozdravujem moje kámošky IVANKU, ZUZKU, MIU....pa žienky!

rena23

Siisa, aj ked Ty to tak nevidis, ja sa Vam prave snazim pomoct! MOzno je tvrde, co Vam pisem, ale ked sem pisete mesiace a mesiace a nevidim u Vas ziadne zlepsenie, tak prave mam chut Vami zatriast: "Zobudte sa a robte so sebou konecne nieco!" Ked som objavila toto forum, bola som na pokraji samovrazdy - preslo par mesiacov, pocas ktorych som na sebe tvrdo makala a dnes som bez uzkosti a zijem uplne normalne, aj ked stale beriem lieky a chodim na terapiu. A prave preto ma stve, ze Vy sa len lutujete a k nicomu to nevedie - KEBY STE SA KONECNE ZATALI A ZACALI NA SEBE NAOZAJ PRACOVAT, UZ STE Z TOHO MOHLI BYT DAVNO VONKU!!! A prave preto mozno provokujem, lebo sa Vas snazim vyburcovat k snahe sa liecit! A aj ked Vy tvrdite, ze Vam to pomaha, myslim, ze klamete same seba - tak to vidime my nestranni (vid ine prispevky). Brat lieky nestaci!!! V prvom rade sa treba rozhodnut, ze sa CHCETE LIECIT a nieco preto aj urobit, pisat, ako Vam je zle! Za uzkostami su potlacene emocie a tie dostanete von jedine terapiou! Viaceri ludia, ci na tejto teme alebo na Uzkosti, ktori pisu, ako sa vyliecili su toho dokazom. Drzim palce! :-)