Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ketsut, absolutne nechapem, co Ta tak podrazdilo, snazila som sa Ta len povzbudit, ze to urcite nebude take zle a ked ide v zivote o cokolvek, netreba sa stresovat dopredu, ale riesit, az ked je co. A na to, aby som Ti tieto veci napisala, nepotrebujem poznat Tvoju anamnezu...
Zuzanama, klobuk dole, musis byt naozaj super clovek! Drz sa, ja to vzdavam!
Ketsut, absolutne nechapem, co Ta tak podrazdilo, snazila som sa Ta len povzbudit, ze to urcite nebude take zle a ked ide v zivote o cokolvek, netreba sa stresovat dopredu, ale riesit, az ked je co. A na to, aby som Ti tieto veci napisala, nepotrebujem poznat Tvoju anamnezu...
Ketsut, pokoj, neprehanaj. Ty si zodpovedna osoba, ale ozaj sa nemas coho obavat. Viem ze toto zazivas po prvy raz, ak sa chces vopred stresovat z nastupu dcery do prveho rocnika, lebo mas toho ozaj vela, tak to aspon nedaj na sebe znat pred malou. Male deti sa do skoly obycajne tesia, nepokaz jej to svojimi obavami. Mozno si pocula nejake horory o skole a prvom rocniku, pamataj, ze to vobec nemusi byt vas pripad, prave naopak, snaz sa od zaciatku viest malu k samostatnosti a bude lahsie aj tebe. Mam dceru coskoro stvrtacku, ma ADD a disortografiu a aj v tretej triede sa nepripravovala na vyucovanie nikdy viac ako hodinku, aj to je vela, lebo ulohy si niekedy pisala v druzine, v prvej triede si ich pisala v druzine stale, teraz uz nie vzdy, lebo dvakrat tyzdennne chodila na tanecnu, tak odchazdala skor. Neboj sa zvladnete to a ak je mala po tebe, o par mesiacov sa budes smiat, ze co si sa tu dnes vlastne rozculovala. :-)
Drzim palce, vsetko bude ok.
Dokonca moja skusenost hovori, ze v tej skole je to akesi lepsie, pokojnejsie. Na zaciatku to da zabrat hlavne financne, ale potom je uz pohoda, zaplatis uz len obedy kazdy mesiac, obcas rodicko a konzultacie a je pokoj, v skolke stale cosi bolo, tam jedna akcia, tam zase galeria, balicky na Mikulasa, cistaice prostriedky bolo treba kupovat, nase aktivne pani ucitelky v MS nam nedali vydychnut. Dost mi islo na nervy vlacit tie veci na prezliekanie a pyzamo, len aby sme nazabudli... Tuto v skole je to sranda, my sme taky rocnik, ze mame skoro 100 % ucast na rodicku, az sa cudujem, lebo moji chalani ked chodili do skoly, ledva sa nas nazbierala polovica aj to stale ti isti. Tak len pokoj, uvidis je to krasne,ked mas doma prvaka, hlavne aby ste mali stastie na dobru pani ucitelku. :-)
A este jedna vec. Je to strasne co vam teraz napisem. Spoluziacke mojej dcery diagnostikovali na konci prveho rocnoka nador na mozgu, co sa nedal operovat. Bolo to krasne a velmi sikovne dievcatko, velmi dobre sa ucila a krasne pisala, zomrela vlani cez prazdniny. Tak radsej nech su vsetky deti zdrave a stastne, nemusia mat ani same jednotky.
ak by si kukla do historie tejto témy je tam dosť o mne....
a ja za stres nepokladám to, že ide dcéra do školy je veľa iných faktorov, ktoré mi sťažujú život a spôsobujú stresy.
ak ste mali také skúsenosi s deťmi, tak vám to prajem.....sú asi veľmi šikovné!
ale okrem deti a chodenia do školy je aj veľa iných okolností
pre rena
rena treba kuknúť na začiatok vety:
na budúci rok už končím druhú výšku, dcéra ide do prvej....ak menší stres...
takto som to napísala...
Lola, uplny suhlas... :-)
No neviem, mne tato veta: "dcéra ide do prvej....ak menší stres..." vyznela jednoznacne, ze sa toho bojis a ved si to neskor aj napisala. A ked si na tejto teme predpokladala som, ze trpis PP, preco by si sem inak pisala? Nemohla som vediet, ze Tvoje dieta ma nejake problemy... Ja som sa s detmi nikdy neucila (ani tu polhodinu) a vsetko zvladli bez problemov - to je moja skusenost, a aj mnohych inych mamiciek z mojho okolia...
potom mi lola napíš, či tebe a tvojej dcére stačí pol hodina...ak áno..tak ťa budem obdivovať, aj tvoje dieťa.
v škole ju naučia a doma bude treba cvičiť a čo nepochopí učiť sa a to bude na tebe.....
ako to v živote býva na školu sa nemôžeš spoliehať, že všetko zvládne aj vzdelávanie aj výchovu uplne a ty sa budeš len prizerať....