Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Austina, ako sa citis je normalne. Ja mam diagnostikovanu uzkostno-depresivnu poruchu so somatizaciou, prave kvoli somatizaciam ma najskor vysetrovali "normalni" lekari a ked na nic neprisli, poslali ma na psychiatriu. Zo zaciatku som si nechcela pripustit, ze je to psychika. Teraz som, vdaka liekom, ale hlavne terapii, uspesne preliecena a uzkostami, chvalabohu, uz par mesiacov netrpim. A pokial ide o tych ludi, je pravda, ze proti psychiatrickym diagnozam su ludia dost predpojati, preto sa snazim, aby to o mne cudzi nevedeli, ale rodina a blizky priatelia to beru normalne.
Ahojte.
Nasla som dnes nahodne tuto stranku a je pre na povzbudzujuce,ze ste sa rozhodli pisat na tuto stranku,kedze som len nedavno zistila ze trpim panickou poruchou,co ma nielen prekvapilo a sokovalo,ale hlavne som tomu dlho nechcela uverit,ale ako citam,tak zrejme to bude presne dana diagnoza.Mam taktiez poruchu stitnej zlazy a mala som dost tazke obdobie,takze by som sa rada spytala,ci to moze byt spustac.Uz aj skor som mavala zachvaty paniky,ale nie do takej miery ako v poslednom case,navyse aj ked som si to nechcela priznat a tajila som to,zda sa,ze mam aj depresie.Je to pre mna dost tazke priznat,kedze mam pocity,ze pred svojimi znamymi by som vyzerala ako cvok a doktorom akosi nedoverujem.
To je somatizacia (ak nemas problemy napr. s krcnou chrbticou, tlakom...) - pri uzkostnych poruchach bezne - ja som mala priserne zavraty + strata koordinacie - do vsetkeho som narazala, nedokazala som prejst rovno ani 2m. Ked presli uzkosti, presli aj tieto problemy. :-)
Ďakujem za radu..skúsim sa jej opýtať, lebo neviem čo to je.
Inak sa mi krúti hlava už 3roky je to hrozné ani dnes som neprešla bez toho aby ma syn nepodopieral ani len von do obchodu nakúpiť a byť aspoň chýlu s nimi vonku jeden má 9 a druhý 4 . som stoho velmi smutná a zúfalá je to zlý a hrozný pociť prepáčte za výraz"žeriem lieky od neurológa ako mám a nič, kedy to prestane?????díkes za vypočutie....
krút.-jana, podla Tvojho opisu Tvoja terapeutka sa asi zameriava na kognitivno-behavioralnu terapiu - ta by Ta mala naucit prekonavat uzkost v beznych situaciach, ale samotnu podstatu problemu nevyriesi. Skus psychodynamicku terapiu - mne velmi pomohla - uz som par mesiacov uplne bez uzkosti. Drzim palce! :-)
Ahojte ..dlho som nepísala, ale vyhladala som psychologičku a už som bola na sedení 2krát pripadalo mi to ale nijaké nakázala mi ked sa mi krúti hlava aby som chodila sama na prechádzky a nebála sa prejsť a zapisovať si to urobila mi dáke 3testy že z obrázkami a také nakresliť postavu a nič..neviem...na prechádzku sa mi sem tam podarí ísť ten strach s krútenia stále mám..tak kto to skúšal? prejde to dá sa to? mne sa to nedarí už to trénujem 2týždeň a prd...som stoho smutná a sklamaná je pravda že mi to doma neulahčujú, ale mám dve deti malé tak sa musím aj im venovať manžel v práci tak sma na prechádzku?!! haha nedá sa sa vždy...a vždy to ani nevládzem...
no tak dobre nejak sa to zvrtlo s tým prvým ročníkom. ja som sa len chcela posťažovať, pretože som sama na dcéru.
rena
ospravedlnujem sa....nič ma nevytočilo ani nepodraždilo.
moja myšlienka a podstata bola iná...ale nejdem rozvádzať.
zuzka dakujem.
Zuzanama, klobuk dole, musis byt super clovek! :-) Drz sa, ja to vzdavam!
Ketsut, absolutne nechapem, co Ta tak podrazdilo, snazila som sa Ta len povzbudit, ze to urcite nebude take zle a ked ide v zivote o cokolvek, netreba sa stresovat dopredu, ale riesit, az ked je co. A na to, aby som Ti tieto veci napisala, nepotrebujem poznat Tvoju anamnezu...