Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

rena23

Austina, ak sa rozhodnes riesit to cez psychiatra, pozistuj si ku komu sa naozaj oplati ist, pretoze nie je nic horsie, ako ked sa citis dusevne "pod psa" a narazis na nejakeho paka. Preto mnohi ludia, ktori netrafili na prvykrat, na psychiatrov nadavaju a uz k nim viac, na vlastnu skodu, nejdu. Skus si zistit, kto je v Tvojom okoli chapavy, ale zaroven aj dobry diagnostik a terapeut. Je velmi dolezite, aby ste si "sadli", pretoze pri terapii je dolezity pocit, ze sa mozes s doverou uplne otvorit a vtedy to urcite bude mat aj liecebny efekt. Drzim palce! :-)

Neviem celkom, podla coho sa da hned na zaciatku spoznat, ci je psychiater dobry, ale ak Ti pri prvom sedeni predpise benzodiazepiny (Neurol, Xanax, Lexaurin...) utekaaaaaaaj! :-D

Austina

Dakujem rena.Este stale sa odhodlavam ist k psychiatrovi,nemam velmi na vyber zial a ta dovera nie je bohvieaka,ale tak mozno s nim"pokecam" a uvidim co dalej.Drzim vam vsetkym palce a dakujem zapochopenie,malokto kto to neprezil to pochopi,som rada,ze som nasla niekoho,kto sa citi podobne ako ja.

tatiana26

a to je super, super, že ste boli na kupku... ja teda viem, čo je to za výkon v takých stavoch... a vidíš, aká si na seba hrdá, takto to treba robiť :-) nie vždy to vyjde, ale to nevadí, nesmieme sa vzdávať... ja som nevládala ísť so psom okolo domu, to nikto nepochopí aké peklo som zažívala... okrem vás pravdaže :)

tatiana26

To je hlúposť, že tá hlava je z krčnej chrbtice... to je úplne iné točenie... to človek nemá pocit, že ide do mdlôb...a ak to aj je z krčnej chrbtice, tak na to veľmi jednoducho zaberú lieku, napr. betaserc, ale psychologička evidentne nezažila, tak nevie a tipuje... ale podľa tvojich opisov je to presne to isté točenie ako tu máme mnohé a je to z úzkosti... netreba ti chodiť po doktoroch a strácať čas, musíš sa začať sama sebe venovať... cvičiť...plávať, to pomáha

krút.-jana

dakujem Tatiana, presne o tom som popremýšlala asi som bola kludnejšia a dáko tie prázdniny na mňa dolahli viacej, som mala starostí vymyslieť deťom program ak ked my náhodov nebolo najlepšie aby to ako tak pretrpeli a nevideli že my je zle snažila som sa ísť aj napriek točkám von s ními aj len na lavíčku pred dom kde si pobehali ale dáko to na mňa dolahlo a všetko sa my dáko sipalo na hlavu nikto ich zrazu nepríde ani pozrieť zobrať von.. a tak len ked príde manžel s práce ale aj on je s práce unavený a potom boli aj oni nervózny že sme hned nešli von.. a tak sa to dáko motalo.. Ja viem že je vás tu vela čo ste úplne na všetko samé a obdivujem vás že to zvládate, ale však preto sem píšem a hladám ako to zvládate radím sa alebo len tak sa posťažujem , lebo mi to pomôže, a aj kôli tomu som sa odhodlala chodiť k psychologičke nech s tým robím dačo pátram po príčene pracujem na sebe.. snažím sa už som prešla aj sama aj na terapiu aj s deťmi prví raz sama na kupko, bola to pre mňa velká výhra, ale potom hups zmenilo sa počasie a zase bolo na prd, ale snažím sa chcem bojujem a som rada že ste napísali aj mne vdaka...držte sa aj sa budem.
INak príčine nejakú psychologickú mi psychologička žiadnu neuviedla ako napr. panická porcha alebo nejaká fóbia ona mi len povedala podla testou že mám najväčšie sekritizovanie musím s tým pracovať a to točenie sa s tým upraví len trénovať najskôr mám malé trasy a zapisujem si pocity a body ako som prešla atd., potom mi dala dlkšie a cesty a priania ktoré chcem dosiahnuť a musím si ich dennne aspoň 4krát prečítať a riadiť sa nimi. INak že to krútenie mám určite spojené s krčnou chrbticou určite mi kázala bez strachu zmeniť neurológa ked neprišiel na príčinu a aj obvodnú dr. ked si stále myslí že si vymýšlam, že mi dačo je....a berie ma že som mladá nič mi nemôže byť. dík za prečítanie .

rena23

Zatial to nemusi byt vazne- mozno to odozneje, ale zaroven to signalizuje, ze mas na SF nabeh. Staci nejaky vacsi stresor a moze Ti to spustit v celej parade. Je dobre, ze si sa nad tym zacala zamyslat hned, ako to prislo, mozno sa Ti, aj vdaka tomu co sa tu popisalo, podari skutocnej SF predist. Drzim palce, aby to tak naozaj bolo! :-)
P.S.- Ja som mala taketo varovne priznaky vela rokov dozadu, potom prisla zivotna kriza a bum - potom to uz ale stalo za to!

Austina

Ako to tak citam,ja vlastne ani neviem,nemoze byt u mna ta "panika" z prekonaneho velkeho stresu len docasna?Lebo vy pisete o stalych problemoch ,ale mne sa to stalo dokopy mozno trikrat a dost.V com to vsetko vlastne spociva?Ja uz pravdupovediac rozmyslam,ci mam ozaj tie tazkosti,lebo ja nemam problem vyjst von ani nic podobne,jedine ze obcas citim uzkost ked som medzi ludmi ,ale potom ma to prejde.Tie depky som zatial vzdy prekonala akosi sama,tak neviem.Ono je to asi dost tazke diagnostikovat,nie?A mozno tie moje priznaky sedeli,ale fakt uz neviem,co si o tom mam mysliet.Bola som na EMG a robili mi test a len z toho ako som opisala,ze mi bolo zle mi to urcili.

tatiana26

Psychoterapií je veľa druhov, ale v pointe okrem KBT by mali riešiť dosť podobné veci... KBT je naozaj len na nácvik správania bez vŕtania sa v minulosti, pocitoch, prežívaní...
Čo mne pomohlo? Ja fakt neviem, ale skúsila som všetko... 3x som zmenila lieky, raz psychiatričku, rozišla som sa s partnerom, naučila som sa žiť sama, starať sa sama o seba, cvičila som jógu 2x denne, každý večer som relaxovala, jedla som magnézium, pri náznaku ataku som predýchavala zhlboka do brucha, čo som aj trénovala doma, no a teda chodila som na tú terapiu, ktorá mi sama o sebe isto nepomohla, ale možno ma prinútila sa zamyslieť nad spôsobom svojho života...

rena23

Bola som zvedava, tak som si pozrela tu systematicku terapiu na nete, ale, musim sa priznat, vobec som to nepochopila. ;-)

elissa

dakujem za vysvetlenie, uz som z toho mudrejsia.. este sa pokusim zistit co obnasa ta systematicka terapia, ze o co konkretne ide..