Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

krút.-jana

Ahojte.
Tatiana ten betaserc 24 mi dal neurológ aj ten xanax , beriem ich po jednej ráno a večer oboje lieky, okrem toho si dávam magnézium a bekomplex. Betaserc som už raz vysadila na odporučenie iného dr, kým tento nerobil ale po týždni my bolo tak zle že som išla na kontrólu už k tomu čo chodím a on my ho dal naspäť že som ho nemala vysadiť a preto chcem ísť k inému neurológovi, lebo len predpisuje lieky a nič nehladá nové príčiny a načo potom taký doktor.. poradila mi to zmeniť aj psychologička.

rena23

Elissa, je super, ze si to dokazala,ale tie stavy mas z toho, ze este nie je vyriesena podstata problemu. Ty si sa vlastne pokusila prekonat samu seba, a to je uzasne, ale donekonecna to takto nejde - utyrala by si sa. Preto je dolezite prist na to, co je za Tvojimi uzkostami a pricinu odstranit. Potom pojdes von, akoby sa nic nedialo... :-)

rena23

Austina, pre uzkostne poruchy je typicke, ze sa citis istejsia, ked je niekto pri Tebe, aj to, ze ich prve, casto nenapadne, prejavy sa zacinaju uz v detstve. Ak je to len trochu mozne, skus si xanax nebrat ani ked mas atak, je to poriadne svinstvo a silne navykove! Ak sa Ti hlava zacala tocit, az ked si zacala brat lieky, mas to z nich, ale pri beznych AD to po nejakej dobe uzivania prejde.

Austina

Ahojte!
Ja beriem Serlift a doktor mi kazal brat Xanax len ked na mna pride ten "zachvat uzkosti".Ale nehorazne sa mi toci hlava a uz asi pat noci nemozem spat.Je to z tych liekov,alebo to je z PP.Najhorsie sa citim,ked som sama so synom,ked pride manzel a starsia dcerka domov z vonku,je mi lepsie,ako by som mala urcitu istotu,ked ich mam okolo seba.Najvacsie utrpenie je pre mna ist na nakup.Stale som nervozna a manzel to nechape a mne je trapne o tom hovorit,tak mlcim,prekonam sa a jednoducho musim ist.Ale stale mam pocit,ze niekam"utekam"aj manzel mi to hovori,zabava sa na tom,aj ja inak,ze maminka"uteka"nakupit,stale sa ponahlam.To mam inak uz od puberty,mozno to je bezne,ale pre moje okolie to bolo vzdy smiesne,ze ked som prechadzala okolo nejakej vacsej skupinky chalanov,alebo celkovo ludi,som nenormalne zrychlila,ale to je asi v puberte bezne ta hanblivost,busenie srdca a citenie sa trapne.Mavate aj nieco take,ze ja napriklad nemozem vydrzat sama na balkone?Ked vesiam pradlo normalne mi huci v usiach a len rychlo dnu...

tatiana26

A ešte JANI - kto ti predpisuje stále ten Betaserc napriek tomu, že ti vôbec nezaberá? akože kľudne ho vyhoď a nič sa nezmení... A ten xanax berieš ako? Dúfam, že si ho nedávaš priveľa... je to totiž riadne návykové...

tatiana26

ELISSA áno, mne na to rozhodne pomáha šumivé magnézium; ak to nestačí, tak pomaly dýchať do brucha a ak ani to nestačí, tak aspoň krátka relaxácia.

KRÚT-JANA vidíš to, paráda, každý deň krôčik po krôčiku :-)

elissa

tak aj ja som zvladla ist von aj ked predtym som z toho mala obavy a uzkost, ale prekonala som sa a sla som. dopadlo to fajne, nehovorim, ze uplne 100%, ale postupne uz hadam zlepsi :) a teraz by som na vas mala jednu otazku, neviem ci aj niekto z vas ma taky problem, ale ked mate nieco taketo zdolat z coho mate pred tym uzkosti alebo vas niekde chyti panika, atak a pod, tak vas to dost vycerpa?? teda mna to zvykne dost vycerpat, ci uz to, ze sa niekam premozem a idem, aj ked je uzkost alebo atak alebo ked zautoci panika a tak. no a napr. aj teraz ako som to zvladla, vratila som sa domov a citim sa strasne taka akoby znicena, boli ma telo, trosku hlava, ruky, nohy, citim busit srdce, citim telo pulzovat a tak a to mavam povacsinou uz ako mam po tom co som vyssie vymenovala. mavate to aj vy?? ak ano, ako proti tomu bojujete, mate nejake rady?? co vam pomaha?? poradte prosim. Dakujeeeem

krút.-jana

Ahoj tatiana ja ten betaserc beriem 24 už 3roky a nič tak neviem okrem toho beriem pol roka aj xanax sr 0,5, tak som usúdila s toho čo papám za pirule..
Inak sa pochválim a som strašne na seba pišná ráno som tu písala ako my je blbo a teraz večer som po polhodinovom predýchavaní išla na tú prechádzku a zvládla som ju lavou zadnou bez točenia a samááááááá..
Dúfam, že aj vám dnes bolo všetkým dobre...prajem vám to z celého srdca... držte sa.