Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ivana4837

Ahojte baby,

to čo tu píšete o Xanaxe je úplná pravda...je to naozaj poriadne svinstvo,ak by bol predpisovaný iba pri vážnych stavoch,resp.pri nasadení AD pokiaľ zaberú (na 2-3 týždne)bolo by to OK,ale nie napchávať s ním ľudí celé roky a ak náhodou poviete,že Vám je na prd ešte aj zvýšia jeho dávku..to naozaj zodpovedný psychiater neurobí!!!

Rena to napísala presne,hlavne nech pacient neotravuje,trošku ho utlmíme,oblbneme...ja by som o závislosti na Xanaxe a jeho vedľajších účinkoch mohla napísať asi aj diplomovku.Beriem ho 9rokov,ale pred rokom som mala to šťastie a objavila som toto diskusné fórum a ľudia mi tu konečne "otvorili oči".

Nebolo mi dovtedy jasné prečo sa cítim stále horšie,neustále unavená,otupená,bez chute na bežné veci súvisiace s normálnym životom ako je obyčajná skutočná radosť,spoločenský život,sex...bola som fakt ľudská troska.Xanax SR som brala celé tie roky ráno 1mg a večer 0,5mg.Začala som ho vysadzovať naozaj po omrvinkách,lebo môj organizmus si za tie roky poriadne navykol.
Beriem ho ešte,ale neustálym pomalým znižovaním dávky sa dostavili aj poriadne zmeny...začala som spať oveľa menej,necítim únavu,chodím rada von,teším sa s rodinou,lebo aj oni vidia,že som to opäť JA tá urehotaná,občas poriadne bláznivá bytosť,nie iba stroj čo všetko urobí,aby bolo postarané o rodinu,navarené,upratané a potom sa uzavrieť do seba a hlavne nech ma len neotravujú s výletmi,nákupmi,návštevami...

JEDNODUCHO TERAZ UŽ KONEČNE OPAŤ ŽIJEM AKO ČLOVEK!!!

krút.-jana

Presne tak tatiana s tým betasercom aj bolo, aj ja som na to prišla spanikárila som mala som vydržať no proste hlava bola nastavené jesť ho už 2roky aj niečo.. a závisí to aj od počasia u mňa som si všimla ako náhle sa prudko zmení k horšiemu počasie hned je aj mne zle a viacej sa mi krúti hlava a aj bolí ma..

tatiana26

Ahojte... Jani vôbec nepochybujem o tom, že to zvládneš... lebo náš strach je silnejší ako racionálne myslenie a keď sa tak nad tým zamyslíš, tak akoby vyzeralo to nezvládnutie? Jedine, že odpadneš... a ako vieme, to sa nám nestáva, iba stále trpíme tým, žeby sa to mohlo stať :-)
A ja vôbec nepochybujem, že to točenie máš z úzkosti, ja to tiež mám už x rokov a je to v rôznych intenzitách a fázach...ten xanax určite skús tak, že si ráno nedáš celú tbl, ale trištvrte... ak nejde rozlamovať, tak ju nožíkom rozlom... proste o niečo menej aby si si dala... zatiaľ iba ráno s tým začni... a aspoň 2-3 týždne potom už neznižuj, lebo to treba naozaj pomaličky... s tým betasercom tomu rozumiem tak, že to bola psychická reakcia, lebo ty si si zvykla ho brať s tým, že ti pomáha pri točení hlavy (čo ale nebola pravda, ale tvoje podvedomie tomu verilo) a keď si ho vysadila, tak si spanikárila, že teraz ti určite bude zle ... poznám, poznám :-)

krút.-jana

PS.: ešte som bola aj na očnom asi dvakrát na meranie očného tlaku ale ani tam nič nezistili.
Inak dnes som doma len s tým mladším 4ročným starší je na prázdninách tak ideme von kým neprší ideme samy k druhej starkej cez pol mesta uvidíme le prejdeme verím si určite to zvládnem potom napíšem.

krút.-jana

Ahoj rena, nie zo zrakom nemám bola som už aj na magnetickej aj na ct aj na normálnom rengene ale len vždy všetko hlavy, neviem prečo nie celej chrbtice ja som prešla dvomi cisárskymi, obidve detičky moje mali málo kg ked sa narodili a bola som snimi dlho v nemocnici s jedným mesiac s drhým ešte dlkšie s mladším, ten sa narodil s 8mesiaca ale je zdravý tiež mal ledva 1,9kg ale je zdravý a dobehol všetko a mne je na prd. Možno aj k tomu sa podpísala psychika ako mi to zdôvodnila psychologička neustále strach tlaky stresov.. a tak potom náhle prešly ked deti ako tak podrástli a mne to udrelo niekde a stoho sa mi točí atd ostatok som u písala. ja som si ten xanax preštudovala tiež som sa ho bála brať beriem ho asi 5mesiac ale dr ma uistil že 0,5 sr je nanižší a neškodný ja som sa tam dočítala kadečo na letáku a práve že aj krútenie vyvoláva , tak neviem, ved už som objednaná k inej neurologičke tak potom napíšem , len kým sa dostanem na rad , lebo tu u nás v ZH je to ťažké sa niekam dostať.

rena23

krút.-jana - vacsinou ho predpisujú, aby mali pokoj, pretoze xanax rychlo zabera, pacienti neotravuju... Ale je silne navykovy. Ako to tu citam, asi mam naozaj vynimocneho psychiatra, pretoze mi na zaciatku vysvetlil, ze je tu takyto liek, ale... a ze sa mam snazit vydrzat bez neho, lebo.... A to som uz bola na pokraji samovrazdy! Nakoniec som mu velmi vdacna, lebo som si o tychto liekoch dost precitala. Ked to tu tak pozorujem, tak sa cudujem, ze ludia ho dostavaju, akoby to boli lentilky. Urcite je dobre, ze existuje - pre velmi vazne stavy a pripady, ale my k nim nepatrime! :-) Vysadzovat ho by bolo dobre pod dozorom lekara a len velmi-velmi pomaly (zalezi aj od toho, ako dlho si ho brala, lebo 2 denne je dost). Ta zakernost lieku spociva v tom, ze telo si vytvori navyk a po vysadeni sa Tvoj psychicky stav moze rapidne zhorsit. Mozno keby si subezne zacala brat nejake kvalitne AD, ktore by, kym vysadis xanax, zacali zaberat. Porad sa s nejakym ALE NAOZAJ DOBRYM PSYCHIATROM! Drzim palce, urcite to zvladnes! :-)
P.S.-Ked je to s tym tocenim take zle potlac na neurologa, nech Ta posle na MRI, ked to trva uz tak dlho, nemusi to byt len psychika. Nemas aj nejake ine zdravotne problemy (napr. so zrakom)?

krút.-jana

Ešte otázočka ten xanax mám vysadiť hned alebo nejako postupne znížiť napríklad zjem ráno napr 3dni a večer už nie a potom už ani ráno a tak vôbec..? dakujem za radu, ked je to také svinstvo načo nám to predpisujú???!!!

krút.-jana

Austína ahoj ja tiež ked sú všetci doma pohoda, ako náhle idem do obchodu čo sa mi točí mám strach aj mne sa na tom zabávali a rehotali a nie manžel ale rodino,že no ako sa môžeš ísť báť ísť do obchodu?!! ach pochopia to len taký čo to zažijú, aj sa som sem tam bežala že ledva som polapala dych nech som už doma ešte obchod cez cestu som zvládala ale pri pokladni postáť bola nočná mora dnes ten obchod pri nás zvládnem ale tesco a iné velmi nie.. iba s niekym. držím aj tebe palčeky nech ti je lepšie