Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
prepacte za preklep - "a co ja hodinom ako velke" + = "a co ja hodnotim ako velke +", som sa zamotala v myslienkach:-)
a ked uz sa tu tak rozkecavam, tak dnes ma velmi zarazila reakcia mojho blizkeho, ktory mi povedal, ze "tebe je stale zle, ved ty sa bojis ludi, vsetkeho".. hrozne ma to zabolelo, lebo on velmi nevie, ze mam PP, ale aj tak, proste toto nemusel.. je pravda, ze ja som extremny strachopud, skoro zo vsetkeho mam stres, ale ja za to nemozem, nevybrala som si to, sama nechcem mat zo vsetkeho strach, ale ho proste mam, pozna ma, tak preco mi to takto do oci povedal.. on si mysli, ze ja nemam rada ludi a ze sa im stranim, ale to nie je pravda, ved viete v com je u mna problem.. tak teraz mam troska obavu, ked mi zas bude zle v jeho blizkosti (co urcite bude, lebo casto chodime spolu niekam mimo), ze ako mi zas bude spliechat do tvare co je so mnou a aby som sa konecne liecila (co ma vzdy velmi rani) a tak.. neviete co mu mam na to povedat, ked nechcem, aby vedel, ze mam PP?
a este druha vec co ma zarazila.. v druhej teme som si precitala, ze jedna baba (och, teraz nechcem tvrdit kto presne, aby som to nahodou nepoplietla), ze nema dieta, lebo taketo problemy byvaju dedicne a ze mu nechce dopriat takyto zivot.. ja som este mlada, ale strasne ma to vylakalo, ze co ak aj ja znicim dietatu zivot prave kvoli mojej povahe.. dufam, ze sa z toho dostanem, lebo u mna je to take ine mam pocit, ta moja PP aj viem z coho prameni a teraz pomocou terapie sa posnazim to zacat zvladat, tak snad to bude lepsie a lepsie a aj neskor budem mat dietatko a ja sama zvladnem porod a aj starostlivost o dieta, ze nebudem takto extremne voci nemu uzkostliva, ze sa jendoducho dam uplne do poriadku a budem zit ako normalny clovek a vsetci budeme stastni:-)
tak ja iba tolko.. drzte sa!!:-) pa:-)
ahojte vsetci!!:-)
vsetkych vas zdravim - Zuzku, Vlocku, bojim, Renu, Janku, druhu Zuzku, Tanicku a spol:-)
som rada, ze som sem opat nakukla:-)
nedavno sme sa vratili z dovolenky, baby, normalne som to zvladla a bolo mi uzasne!!!:-) akurat v den odchodu som mala velke stresy a tesne pred cestou mi bolo zle, ale dalo sa to po case do poriadku a aj cesta bola ok:-) potom ma cakali krasne dni, akoze nehovorim, ze mi bolo 24 hodin dobre, mozno sem tam nejaka myslienka alebo slabsia uzkost, ale to je uplne neporovnatelne s tym ako sa mam tu.. tam som chodila dennodenne medzi ludi, ziadna uzkost, tu staci, ked mam ist na nejake stretnutie, uz je zle.. ach, som taka vdacna:-) a potom posledny den mi bolo zle, ale to bola hrozna horucava, az ta extremne, k tomu sme odchadzali, cize stresy z toho, aby sme vsetko stihli, tak som dostala vtedy naozaj silny atak (ale v tomto pripade skutocne to extremne teplo zohralo velku ulohy, plus samozrejme ale aj stresy), som ho asi 15 minut rozdychavala, ale potom bolo ok - a co ja hodinom ako velke +, ja sa po ataku citim vzdy strasne super:-) proste vsetko to zo mna odide, strasna ulava, sloboda, poznate to aj vy?:-) cize tym, ze som si odzila par minut hrozy sa mi clekovo lahsie znasal cely zvysok dna, dokonca som bola z toho taka unavena (lebo taky atak ma vie aj riadne vycerpat), tak som skoro celu cestu prespala, co inak nezvyknem:-)
teraz som sa vratila, tak uz citim, ze to zas nie je ono, uz som mala zasa kopec stresov (uplne, ale uplne zbytocnych, ja sa nechapem!!) a aj zo stretka, ktore sa ale nakoniec zrusilo, cize som opat v tom istom kolotoci.. ale dakujem za ten krasny tyzden a teraz som rozhodnuta - zacinam s psychoterapiou:-) uz som si nasla na nete presne veci, aj sme dohodnute na konkretny termin, sice mam troska stresy, predsa len tam pojdem prvykrat (zmenila som ju, teraz idem k druhej), ze ci si sadneme, ci mi pomoze, lebo zas nie je to lacne, ale ak mi to ma pomoct, tak budem najstastnejsi clovek na svete:-) a obzvlast, onedlho zacne skola a viem si predstavit co to bude tesne pred 1. sk. dnom, mne bohate stacil ten posledny, niektore si mozno pamatate:-) plus zasa to extremne ucenie, 200%na pripava a tak, teraz mam prazdniny a aj tak si sama vyrabam stresy a nedokazem chodit na stretka, no treba s tym nieco robit:-)
Vy sa mate ako? co mate nove?:-)
budem rada ak napisete:-)
aha a este viem co som sa chcela opytat:-) dnes sa od rana citim tak zvlastne.. cela som nejaka unavena a mam take zvlastne pocity.. akoby som nemala nohy alebo celkovo telo, som taka omamena, mam strasne zavraty, aj ked vstanem sa so mnou toci svet, akoby som bola v bubline bez tela a mam slabsi pulz, ani srdce vobec nepocujem tlct, normalne sa niekedy strhnem na to, ci mi vobec bije (co ja teda vecne riesim vysoky pulz, teraz sa mi zda, ze ho mam zas dost nizky, vidite, ja asi nikdy nebudem spokojna, zlaknem sa aj toho, aj toho:-)).. je to ok, vsetko v ramci PP? zeby zmena prostredia, klimy a celkovo ze je to ine? lebo takto sa ja nezvyknem citit, priznakov od PP som mala moznost spoznat na sebe naaaozaj vela prevela (teraz uz presne viem, ze to patri k tomu, aj vecne stuhnuta sija, bolesti hlavy, bolesti svalov, noh, chrbta, tlaky, bolest lavej ruky a kopu dalsich, lebo ak som v pokoji, tak je vsetko ok, pride troska stresu a je to tu, cize sa mi to potvrdilo:-)), ale toto nezvyknem:-) ja len tak pre istotu, ci to poznate a co vam na to pomaha:-)
ja sa uz tesim, ked zacnem s tou terapiou, dufam, ze mi to pomoze co sa tyka aj tychto fyzickych prejavov, lebo mne z PP velmi casto bolieva aj hlava a chrbat a pod, tak snad to ustupi:-) akurat sa desim toho prveho stretka, aj cesty, byva dost daleko odo mna, tak to bude stresooov a nervozity pred tym, ale tak uz som rozhodnuta, vycuvat nechcem, tak uz to len nejako zvladnut:-)
tak sa drzte, nech sa Vam vsetkym dari!!:-)
Tatiana dakujem za odpoved a rady.
Ja som toto krutenie dostala a celkový strach až po dvoch deťoch ako píše aj ADA 06 aj som ťapka išla na 300% a potom bum ked mal mladší 1,5 roka a začalo to a trvá to 2,5 roka najskôr točky zle, sračky a teraz už pol roka aj ten poondený strach chodiť von(ale už pracujem na tom a chodím aj sama pomaly ale prejdem vždy o niečo viac a aj s deťmi), lebo čo by to maly za život, kôli mame čo sa bojí ísť von?!!! Deťom nieje nič boli síce s nískou pôrodnou hnotnosťou a s obidvomi som pobudla dáky mesiac v nemocnici kým dorástli a dedičné neviem či to má zatial čo som sa popýtala mamy nikto nič podobné nemal v rodine...a starká jej mama sa niekedy sťažovala na krútenie hlavy ale že nikdy s tým nebola u dr.ale zomrela už a na inšie mala cukrovku a k tomu infarkt ale mala už svoje rôčky a chorobu. Tak neviem. A o tom xanaxe dakujem.
Ahoj Tatiana,
dakujem velmi pekne za radu. Ved sa snazim vysadzat tie lieky pomaly. Uz som raz zacala velmi rychlo, a pekne som sa vratila na zaciatok.
Inak, k tej dedicnosti, u nas v rodine sa toto vobec nevyskytuje. A ja si myslim, ze som si to sama privodila. Vies po porode som isla asi na 300%, chcela som, aby bolo vsetko perfektne, horsie je, ze moj maly syncek stale plakal, lebo hop bolelo brusko, takze som sa vobec nevyspala. Nakoniec som dostala nejaku virozu, doma som odpadla, a tym to vsetko zacalo. Strucne povedane, zacala som sa strasne bat, ze to uz nezvladnem a zase odpadnem. Potrebovala som polavit a naucit sa zit, aj ked nebolo kazdy den povysavane a byt nebol dokonale upratany. Nechcem sa tu rozpisovat... potrebovala som nadhlad.
Maj sa pekne,
Ada.
Jani neznižuj každý deň, ostaň podľa mňa teraz na tejto dávke tak cca 2 týždne, stejne si to vysadila dosť ... čo je super samozrejme... ja by som na tvojom mieste takto spravila... potom zase trochu a zase aspoň 14 na nej zostať, možno aj dlhšie, lebo čím ho bude menej, tým to asi bude telo horšie znášať... aj keď si myslím, že ho neberieš tak veľmi dlho, aby to muselo byť veľmi zlé :) držím palce...
Čo sa týka otehotnenia, tiež som chcela vysadiť AD kvôli tomu, ale do pol roka sa mi to vrátilo a kým mi našli AD? ktoré mi sadli, tak som prežila peklo ... (tu detailne popisované v téme Úzkosť) ... a už nikdy viac... okrem toho sú tieto veci dedičné... a ja nechcem byť zodpovedná za to, že sa moje dieťa bude takto trápiť... takže aj toto je jeden z dôvodov (nie ale jediný), pre ktorý sme sa rozhodli deti neplodiť a nerodiť, ale iba si osvojiť... akože my sme si vždy chceli AJ osvojiť, AJ biologické mať, ale tak proste budú len osvojené, pre nás je to v pohode... a čo sa týka svedomia to tiež bude viac v pohode pre mňa...
Dobry den pan Julius,
rada by som Vas poprosila o Vas nazor na Seroxat. Beriem ho uz skoro tri roky, najprv som mala asi dva roky ku nemu aj Ansilan, teraz som uz rok a pol bez Ansilanu. Seroxat som brala najprv 20mg, potom asi rok a pol 10mg, no a teraz asi pol roka postupne vysadzam, teraz som momentalne na osmine z tabletky, t.j. cca 2,5mg. Strasne by sme chceli s manzelom druhe dieta, ale ja sa stale obavam Seroxatu. Musim ho vysadit uplne, alebo uz by som aj mohla otehotniet? Stale beriem Magne B6, co asi nie je problem pri tehotenstve. A este jedna vec, ked uz budem uplne v poriadku zvladat 2,5mg Seroxatu, ako mam pokracovat vo vysadzani? Doktorka mi kazala este na zaciatku vysadzania, aby som si davala liek obden, ale to nebolo dobre riesenie, lebo po asi 10 dnoch mi prislo poriadne zle. Tak ste mi poradili tuto metodu zoskrabovania, ktora je, zda sa, velmi uspesna aj pri inych ludoch, nie len pri mne.
Dakujem Vam za Vas cas a prajem Vam pekny den,
Ada.
AJ ja jem xanax a chcem ho vysadiť už jedávam len polovičku z jednej ráno a večer..kým ma zoberie dr nová až na 23septembra ma objednala má volné tak kolko asi podla vašich rád mám znižovať a úplne ich odstrániť a nejesť? mala som predtým 1 ráno a 1 večer-xanas sr 0,5mgteraz vlastne zjem 1za deň lebo jem len polky. Ďakujem za rady ja beriem xanax len pol roka necelí.
Rebeka: Benzo obsadzuju receptory v celom tvojom tele ukladaju sa v tkanivach v tukoch a hlavne v mozgu.Tam sposobuju emocne a hlavne funkcne zmeny.Mozog si zvykne na otupenost/mozgova hmla/a clovek straca realitu.Niektory pacienti sa stazuju na problemy iba s lavou castou svojho tela.Tam pocituju rozne syndromy.Zavisi to od obsadenia benzo viac pravej,alebo lavej hemisvery mozgu.Mala by si zacat pomaly znizovat davku o 10% kazde 4 tyzdne kvoli abstinecnym priznakom.Bude to peklo ale urobis pre seba to najlepsie.Xanax ti uz nepomaha a tak sa ho zbav.Drzim palce.
Ahoj Rebeka: pri ziskani tolerancie na Xanax a vsetky benzodiazepiny pri dlhodobom uzivani vznikaju paradoxne a nevysvetlitelne symptomy.Nas mozog reaguje uplne inac pod vplyvom drog.Vznikaju rozne bizardne stavy.Posielam ti niektore:
- aggression - Agresia
- anxiety - Úzkosť
- agoraphobia - Agorafobie
- apathy - Apatia
- ataxia - Ataxia
- breathlessness - Dýchavičnosť
- chest discomfort and tightness - Hrudný diskomfort a tesnosť
- choking - Prehltnutie
- constipation - Zápcha
- convulsions (muscle usually) - Kŕče (svaly zvyčajne)
- dental pain - Zubná bolesť,bolest celuste.
- depersonalisation - Depersonalizácia
- depression - Depresia
- derealisation - Derealizace
- diarrhoea - Hnačka
- distortion of body image, misperceptions - Skreslenie obrazu tela, nepochopenie svojho tela necitlivost
- dry, itchy skin - Suchá, svrbiaca kožná
- "electric shock" feelings throughout the body - "Elektrický šok" pocity po celom tele
- dysphoria - Dysfória
- excitability - Vzrušivosť
- fasciculations - Fascikulace
- flushing - Návaly
- formications - Formications
- head sensations - Hlava pocity
- heart palpitations - Búšenie srdca
- hyperacusis - Hyperacusis
- hypersensitivity to stimuli - Precitlivenosť na podnety
- hyperosmia (sensitive sense of smell) - Hyperosmia (citlivé čuch)
- hyperpyrexia (overheating) - Hyperpyrexia (prehriatie)
- hyperventilation (overbreathing) - Hyperventilácia (overbreathing)
- insomnia - Nespavosť
- intrusive thoughts - Doterne myšlienky
- irrational rage - Iracionálne zlosť
- irritability - Podráždenosť
- jumpiness - Poskakovanie
- metallic taste - Kovová chuť
- nausea - Nevoľnosť
- nightmares - Nočné mory
- obsessions - Posadnutosť
- panic attacks - Záchvaty paniky
- perceptual disturbances and distortions - Percepčných porúch a narušenia
- photosensitivity - Citlivosť na svetlo
- psychotic symptoms (usually transient and - Psychotické príznaky (zvyčajne prechodná a
confined to rapid withdrawal) obmedzený na rýchle stiahnutie)
- restlessness - Nepokoj
- seizures (on abrupt discontinuation) - Záchvaty (o náhlom vysadení)
- sensory disruption - Zmyslové poruchy
- scalp burning - Pálenie pokožky
- sore tongue - Bolesť jazyk
- sweating, night sweats - Potenie, nočné potenie
- tinnitus - Hučanie v ušiach
- tremor - Tremor
- vomiting - Zvracanie
- weakness, "jelly legs" - Slabosť, "želé nohy"
- weight gain - Zvýšenie telesnej hmotnosti
Ahojte, Tatiana no skoré vyliečenie a hlavne polepšenie aj tebe aj mne sa akože včera marilo a točilo ale boli sme doma pre ten hnusný dážď a búrky tak sa dalo vydržať, mne je hlavne aj špatne ked sa mení počasie.