Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahoj Tatiana,
mávam často zápaly a beriem niekedy (teda väčšinou) Zinnat 500mg 2x denne.Zo začiatku mi bolo prvé 2dni po ňom hrozne,ale prešlo to.
Lekár ma upozornil,že pacienti užívajúci AD sa môžu cítiť horšie (je to skoro u každého),ale malo by ti to postupne ustúpiť,ak nie treba sa určite poradiť s lekárom!!!
Tým,že sa musia v prípadoch ako som ja antibiotiká meniť,aby mali vôbec účinok,tak ich mám vyskúšaných zopár,ak mi dajú napr.ciprofloxacín sandoz 500 idem sa zbesniť...sucho v ústach,pocit na vracanie,odpadnutie,stále hnačky,nechuť do jedla...jediné teda čo môj organizmus (po 2dňoch) znesie okrem zinnatu je obyčajný penicilin 500...,samozrejme každý z nás znáša lieky inak,ale čo mám info pacienti čo užívajú AD majú skúsenosť podobnú ako ja.
Ty však môžeš byť výnimkou a znášať hnusný ciprofloxacín lepšie ako zinnat,výnimka predsa potvrdzuje pravidlo...
Držím palce a skoro sa uzdrav!!!pa
Ahoj Tatiana,
mávam často zápaly a beriem niekedy (teda väčšinou) Zinnat 500mg 2x denne.Zo začiatku mi bolo prvé 2dni po ňom hrozne,ale prešlo to.
Lekár ma upozornil,že pacienti užívajúci AD sa môžu cítiť horšie (je to skoro u každého),ale malo by ti to postupne ustúpiť,ak nie treba sa určite poradiť s lekárom!!!
Tým,že sa musia v prípadoch ako som ja antibiotiká meniť,aby mali vôbec účinok,tak ich mám vyskúšaných zopár,ak mi dajú napr.ciprofloxacín sandoz 500 idem sa zbesniť...sucho v ústach,pocit na vracanie,odpadnutie,stále hnačky,nechuť do jedla...jediné teda čo môj organizmus (po 2dňoch) znesie okrem zinnatu je obyčajný penicilin 500...,samozrejme každý z nás znáša lieky inak,ale čo mám info pacienti čo užívajú AD majú skúsenosť podobnú ako ja.
Ty však môžeš byť výnimkou a znášať hnusný ciprofloxacín lepšie ako zinnat,výnimka predsa potvrdzuje pravidlo...
Držím palce a skoro sa uzdrav!!!pa
Rozhodne sa porad s lekarom ci reakcia je spravna. mne na zaciatku brania zoloftu bolo teda paradne zle a vsetky psichycke problemy sa niekolko nasobne zhorsili, ale lekar povedal ze to musim vydrzat.
Ahojte, prosím vás bral niekto z vás ATB zinnat? Lebo ja odvčera beriem každých 12 hodín 500mg a už včera večer mi bola divne a dnes proste od rána rozbehnutá úzkosť... a čítam tam, že nežiadúce účinky sú poruchy nervového systému, najmä závraty... tak teraz neviem ,či zaťať zuby a vydržať alebo volať doktorovi, či to prejde, či to neprejde... no kokos ale riadne mi je zle... nielen že mám ťažký zápal priedušiek, ale ešte plus aj toto, fakt neviem, čo robiť...
Ahojte všetci aj ty ivanka aj tatiana aj zuzana aj ostatný, áno znížila som lieky ale len na polovičky večernú z jednej tabletky tak mi kázala aj psychologička a potom po 2týždňoch môžem zase aj tú rannú zase na polovicu a tie polovice brať aj 3 týždne a potom mi zase povie ako.. Zatial sa to dá sú dobré aj horšie dni ale konečne je aj tých dobrých viacej!!!!!Držím všetkým palčeky nech je aj vám.
PS: inak krásne príspevky rada to tu čítam a dozvedám sa nové a nové veci a rady dakujem za to.
Krásny víkend.
Ahoj úsmev,
ako som si prečítala tvoj príspevok,tak som pochopila,že ten chalan v skutočnosti vlastne nie je tvoj priateľ,ale skôr iba známy.Takéto veci sa fakt neoplatia povedať ľuďom o ktorých vieš,že sú zákerní,klebetní a nakoniec by ti to viac ublížilo ako pomohlo.
Ja som ti odporúčala povedať mu to,ale to som si myslela,že je to človek tebe blízky...ja som na začiatku tiež povedala o mojej chorobe iba rodine a fakt blízkym priateľom,ale dnes by ma už nerozhodilo ani keby to riešili iní...JEDNODUCHO som prišla v živote do bodu,kedy mi nezáleží čo si myslia,tí tzv.zlí,zákerní...,lebo TÍ budú o človeku aj tak vždy hovoriť len,aby mu čo najviac ublížili,uškodili a takých mám v paži,ale to sa naučíš postupne a pochopíš to časom...si mladučká...život ťa naučí ignorovať takýchto hajzlíkov.
MAJ SA PEKNE A PRAJEM KRÁSNY VÍKEND VŠETKÝM!!!
dzulika, ja by som svoje ataky popisala ako slabost az mravencenie ruk a noh, neskutocny strach a hrca v hrdle, ze som mala pocit, ze mi zvnutra opucha hrdlo, ze sa urcite hned teraz zadusim, k tomu hyperventilacia, ktora to vsetko len zhorsovala a zrychleny tep, srdce som si doslova pocula. Pisem ti to preto, lebo ja som to mala trochu ine ako usmev, len aby si nebola prekvapena, ze to moze prebiehat aj inak.
Usmev, nemusis nikomu hovorit o svojej psychickej poruche, mas pravdu, vela ludi to nepochopi. Niektori dokonca sami trpia a nepriznaju si to ani sami pred sebou. Upne postaci, ked povies, "ano, som citlivejsia, ako vacsina ludi, ak sa to niekomu nepaci, nie je to moj problem, vdaka ze si ma upozornil, skosim sa polepsit :-)"
usmev:)
dakujem za odpoved...precitala som si clanok, je velmi poucny a docitala som sa tu ze na stanovenie diagnozy su potrebne aspon 4 ataky za mesiac...ja som mala 3 ataky uz neviem aka bola doba trvania medzi nimi a po nich som mala vlastne strach vychadzat von (kazdy atak sa spustil vonku).teraz je to uz lepsie, obcas sa u mna objavi tento nepokoj alebo predatak ale nastastie sa nerozvinie.bud sa do niecoho pustim aby som sa odreagovala a nemyslela na atak alebo ked uz viem ze to mozno nezvladnem tak si dam tabletku.zivot ma zacin bavit ale este stale viem ze dokazem byt ina,ze sa nepotrebujem obmedzovat touto chorobou,pretoze napr.pokial mam ist na nejake vzdialenejsie miesto alebo niekam kde to nepoznam...tak sa citim byt neista a po ceste (vacsinou v aute som dost nepokojna)ale vzdy to prejde a nerozvija sa to dalej, nakoniec to dopadne dobre.myslite ze som na spravnej ceste?s vami moju chorobu rozoberam ako s prvymi teda okrem mojho lekara takze neviem aky mate priebeh choroby vy ale citam tu ze mate vacsinou silnejsie a slabsie chvilky,ktorym moc dobre nerozumiem pretoze neviem aky maju priebeh a aky je medzi nimi rozdiel.mohol by mi to prosim niekto vysvetlit?bola by som velmi vdacna...dakujem a prajem vam vsetkym vsetko dobre
dzulika, pripadne si precitaj toto, fajn clanok a dobre je tam popisany priebeh;-)
primar.sme.sk