Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
A keby si jej povedal pravdu?
No to som si povedal aj pred par dnami ked sa mi ozvala,potil som sa uz ledva jedol.A isiel som s nou von,ale je to peklo v takychto stavoch:/
Ja uz sa bojim ze sa mi trebars ozve teraz alebo o par dni a mam z toho take uzkosti ,ze to sa neda opisat.Uz mam problem ist aj do prace ,este ze mam este raz tam ist a mat dovolenku.Ale len doma nejsom schopny nikam ist.Ako jej to mam vysvetlit alebo co,ze nejdem von s nou alebo podobne,fakt som zufaly,nevidim v takomto zivote perspektivu.Konecne mam to v co som uz ani nedufal ze moze byt a BAAAC!
Som zosrany a v depresiach a stavoch ako male dieta.
Dufus, je uplne normalne, ze si takto zareagoval! Kazda zasadna zmena - pozitivna alebo negativna vyvolava zhorsenie psychickych problemov, najma ak zostalo nieco nedoriesene. Urcite neutekaj, lebo to bude este horsie, ked sa s tym vyrovnas, bude urcite fajn.
Vazne uz neviem ako dalej,zijem poctivo,nerobim nic zle,udrzal som si pracu,co ma najviac tazilo.Dostal som sa z tazkych depresii a paniky,kde som mal problem aj jest.A opat je to spat,ked by som mal byt najviac stastny ze sa mi podarilo rozbehnut vec so zenou .O com som uz nedufal.Kedy si curva zvyknem na tento svet atd.stale si vsetko beriem velmi zodpovedne,az som sa uz asi naozaj presvedcil ze tento zivot nie je pre mna a svet.A mal by som to asi ukoncit.Ved takto nikdy nebudem mat partnerku po svojom boku,ktoru milujem a je uzasna,ked sa bojim a mam z toho depresie,a stale nad tym premyslam a myslienky sa nedaju zastavit,a uz trpi aj telo:(
Chcem sa spytat ci to niekto zazil,a co mam robit.
Naskytol sa mi vztah so zenou ktoru dlhe roky tajne milujem.A som teraz z toho v uplnej depresii a panike,a pritom by to malo byt naopak a tesit sa zo sance,ze sa s nou stretavam atd.
Som v koncoch,som spat v tych najtazsich stavoch ake som mal davnejsie,ale zase mam od toho utekat ako volakedy od inych,ja uz nechcem!Ale na druhej strane zazivam neskutocne stavy,bojim sa aj ze mi bude volat,bojim sa ist von,do prace atd.
Uz opat rozmyslam ze takyto zivot je na nic a myslim na samovrazdu:/
Ahojte, všetci aj ty Tatiana prajem skoré uzdravenie , ja ked som brala atb aj mne bolo horšie brala som ale na hnačku a kázal mi na tri dni všetky iné lieky vasadiť kým tá najhoršia neprejde, potom som brala ako som mala a pomali sa to zlepšilo, lebo vtedy mi bežné kúpené lieky na hnačku nepomohli musela som atb brať. Prajem teda ešte raz skoré uzdraveni!
oprava: Ked sa citis zle fyzicky, citis sa horsie aj psychicky.
Tatiana, ja som este atb nebrala, odkedy beriem ad, ale raz pocas tohto obdobia som mala crevnu virozu. Pocas choroby sa mi vyrazne zhorsili uzkosti aj somatizacie, tak to mozno suvisi aj s oslabenim imunity, alebo, ked sa citis fyzicky zle, citis sa horsie aj fyzicky - tak to funguje aj u zdravych ludi. Mne bolo v poslednych dnoch tiez horsie, ako poslednych niekolko mesiacov, zacinajuce uzkosti som len tak-tak zvladla, vdaka tomu, co som sa naucila pocas terapie, ale velmi som sa bala, aby som zase nezazila atak. Dost ma to zneistilo, ale na druhej strane aj povzbudilo, ze dokazem uzkost zvladnut vlastnymi silami uz v zaciatkoch. Ale podari sa mi to vzdy? Drzim nam vsetkym palce, nech je uzkosti cim menej!
No ráno mi môj obvoďák do telefónu povedal, že alebo to zvládnem alebo mi dá odporučenie na psychiatra, pretože to s jeho liečbou nijako nesúvisí... no ale darmo mi bude rozprávať, keď viem, že súvisí... ľudia mne je od rána príííšerne... tak ako mi bývalo v najhorších od časoch, neuveriteľne sa od rána trasiem, slabá som, že ledva si zuby umyjem...a to mám teraz ešte plus, že mám malého, takže žiadne ležanie a ľutovanie sa... psychiatrička má dovolenku, tak mi neostáva iné, len brať tie ATB, zaťať zuby a ideme ďalej, nejako sa s tým nanovo popasovať :(
ZDRAVY ale pokiaľ viem, tak Zoloft je antidepresívum, nie? Tam je to normálne...
IVANKA ďakujem ti... neskôr k večeru mi to trochu ustúpilo, ale začali ma strašne bolieť ladviny... normálne som musela vstať, čo ma išla šlaktrafiť v posteli a teraz som si dala Ibalgin... večernú dávku Zinnatu som vynechala a ráno volám doktorovi... toto mi bol čert dĺžny! v živote ma obličky neboleli, ale toto je peklo!