Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Rena, lenze mam pocit, ze sme sa praveze nejako nevracali do minulosti.. skor to bolo vsetko len take povrchne by som povedala.. no uvidime.. inak, ta dynamicka sa mi paci.. popozeram:-)
Ja mam velmi dobru skusenost s dynamickou, ta sa snazi prist na to, co sposobilo Tvoje psychicke problemy, konkretne ake potlacene emocie. Vracia sa do minulosti, az do ranneho detstva a patra, ake psychicke traumy si zazila a nespracovala. Ked na to prides, naucis sa ich emocionalne prezit a tym sa ich zbavit. Podobne aj sucasne zazitky, takze ziadne potlacenie = ziadna uzkost. :-) Casto sa riesi aj cez analyzu snov. Robite nieco take? Inak, dve sedenia je velmi malo (minimalny pocet je 25, ale malokto zostane len pri tomto pocte). Je normalne, ze sa citis zmatena, lebo sa zacinas rypat vo veciach, ktore Ti asi nie su prijemne, ale presne to Ti pomoze. :-)
Rena, ja neviem aky je to typ.. isla som na odporucanie jednej znamej, ale ta ma iny problem.. len viem, ze nie je taka, ktora hovori ako to zvladat, ked to na Teba pride.. cele je to take zvlastne, naozaj..
Usmev, na aky typ terapie chodis?
krút.-jana - super pristup, drz sa! :-)
ahojte:-)
Tani, uplne presne Ti rozumiem.. citala som Ta tu, zakazdym som mala chut zareagovat, ale vzdy som nejako otalala.. aj ja som mala obdobie, ze som mala pocit, ze to mam vsetko pod kontrolou, ze som bola taka spokojna, vyrovnana a tiez zrazu bum, sme tam kde sme boli na zaciatku.. minuly tyzden bol hrozny, ani sa k nemu nejdem radsej vracat..
medzitym som vsak absolvovala 2 terapie, ale neviem co mam k tomu dodat, som z toho uplne zmatena.. bola taka zvlastna a cely ten pristup je taky zvlastny.. no uvidime co bude dalej..
teraz mi zacina skola, tak uz ma chyta riadny strach a obava, ze ako to zvladnem.. upokojujem sa tym, ze mam pred sebou posledny rocnik, tak je mojim snom ho doviest uspesne do ciela a potom riesit co dalej..
drzte sa!:-)
Ahojte, dakujem za odpovede, aj ja beriem antibiotiká, aj som vstala obriadila deti povedala si som dnes sama s nimi a zajtra sa ide už do školy, navarila musím ísť nekukať sa na krútenie, aj ked si občas poležím to si u nás už na to aj detičky zvykli nechať ma poležať a fungujem dalej teraz chceme prebehnúť aspoň okolo domu lebo vyšlo kuk :-) trošku slnko, ale ako zajtra prejdeme do tej školy jáj s menším4 ročným odprevadiť toho staršieho ide už do 3tej... Tatino bude v robote, ale chcem to zvládnuť- musím a hotovo nie?! Dnes tatinko išiel na ciklo maratón ako že mal včera narodky..tak treba aj jemu vypnúť z práce..chápem, tak ideme nech nezačne pršať zase...páá držte sa a pekný zvišok dňa.
Jáj Jani ešte k tej hlave - kedysi ma bolievala častejšie, keď som denno-denne prežívala úzkostné stavy... teraz už je to skôr výnimočne (ak som to ovšem práve nezakríkla :D )
krút.-jana - mozno Ti je lepsie, lebo si znizila tie lieky.
Ahoj Jani... ja som na tom podobne... v pondelok aj dnes ledva prejdem po byte ... posledné dni celkovo registrujem výrazné zhoršenie, čo pripisujem jednak novým životným okolnostiam, na ktoré si musím zvyknúť - čo chvíľu potrvá, jednak počasiu (na môj brutálne nízky tlak je toto peklo), jednak antibiotikám a celkovo zápalu priedušiek, ktoré mám ... takže také neveselé dni mám, ale ja si stále vravím hlavu hore, ideme ´dalej... napríklad dnes som sa zobudila, točil sa celý svet a bolo mi jasné, že je to na prd... no tak som vstala, obriadila dieťa a dala som sa do upratovania a keď to neprešlo, tak som sa rozhodla vysmažiť cukinu :-) vôbec to nepomohlo, nič mi neprešlo, ale šak kašlať na to ... hlavne, že je poriadok a navarené ;o) ...