Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte všetci.. Ako sa držíte? nejako nepíšete, ja by som sa chcela opýtať to krútenie mi trošku prechádza aj tie strachy a búšenie sú trošku menej časté aj ten strach chodiť von ako chodím na terapetuické prechádzky( tak som si ich nazvala ja ) ale sú dni ked sa mi točí velmi ako napríklad včera a to neprejdem ani von len po byte doma ale chcem sa opýtať aj vás bolieva často hlava mňa nonstop každý deň ak nie každý tak raz za týždeň ma nebolí je to hrozné, tabletky som znížila už všetky na polovicu a niekedy ten betaserc24 -na krútenie už ani nejem myslým že zbitočnosť a xanax tak ako mi kázala dr, postupne po 2týždňoch vždy menej a menej už len ráno momentálne...
To, ze si vybrala prave Teba, urcite nebola nahoda, ocividne jej za to stojis, tak hlavu hore! :-) A aspon mas motivaciu vyliecit sa - to je uz polovica uspechu! Musim koncit- drz sa a daj vediet, ako napredujes. :-)
:) dakujem ti,neveril som ked som sem zacal pisat,ze sa nieco take stane,ale normalne som mal na tvari teraz usmev.
Je to tak podobne,vlastne mne to podvedomie vytvorilo tento stav aky zazivam teraz,plus si neverim asi,a myslienky co jej mozem ja dat vo vztahu,so mnou by zazivala len starosti atd.vela chlapov po nej ide,a vsimam si reakcie okolia plus domyslam daleko daleko do buducna veci uz,ako ich nezvladam pri takychto stavoch a pod...
Takato liecba je beh na dlhe trate (min. pocet sedeni 25), takze dnes to nevyriesime, ale aspon prva pomoc, co pomaha mne - zastavim sa a snazim sa poriadne si uvedomit, coho sa bojim, co ma ohrozuje atd. nerozmyslat, len precitit ten pocit a potom sa z toho vypisem, ked to dam na papier, uzkost vacsinou zmizne, ale vraj pomaha aj kreslit, spievat, hrat na hudobny nastroj - cokolvek, cim das volny priechod emociam. Nie som sice terapeutka, ale, podla toho co pises, by som tipovala, ze Tvoje podvedomie takto reaguje, pretoze mas z nejakeho dovodu pocit, ze si stastny vztah nezasluzis, nemozes dovolit ap. (to je mimo kontroly rozumu) mozno na nieco prides a aspon trochu prekonas, kym sa Ti naplno rozbehne terapia. Vela mozu povedat aj sny. Bola by skoda, keby si prisiel o taku spravnu zenu - budem Ti drzat palce! :-)
Diky moc,hlavne sa teraz musim dostat z tychto sialenych stavov,a prezit zajtrajsiu sichtu.A ozvem sa tam.
A pravdepodobne poviem aj jej ak sa ozve ze je mi zle atd.
Inak sa to neda...
Toto je kontakt na skoliace centrum, ktore vydava certifikaty, takze by Ti mali vediet niekoho odporucit nech si odkialkolvek (uz som to tu pre niekoho zistovala).
kusaj. :-)
Česká 7a,
831 03 Bratislava - Nové Mesto
Mobil:0910 517 853
Mobil:0905 103 494
E-mail:sipp@sipp.sk
tomasovych@pnpp.sk
Ja som sa k tejto terapii dostala nahodou, ale so skupinovou a KBT sa neda vobec porovnat - urcite minimalne pre depresiu a uzkostne poruchy. Snazi sa vyriesit pricinu, takze, ak mas dobreho terapeuta, sa podla mna, mozme aj uplne vyliecit -mne naozaj velmi pomohla. Podstata je odhalenie potlacenych emocii, ktore nam problemy sposobuju a naucit sa zvladat (prezivat) tie sucasne, aby nerobili sarapatu este ked budeme na dochodku. :-D Prezivaj naplno vsetko, co citis, aj ked sa Ti to nepaci alebo mas strach.
rena,bol som uz na skupinovej terapii v minulosti,teraz som len na liekoch,co aj tak prd pomaha.
Sam bojujem mal som taketo problemy uz s pracou ako som spominal,a bojim sa uz teraz vsetkeho,aj ze o nu pridem,ze odpadnem teraz v robote atd.Uz sa to rozbehlo.
Urcite by som tu terapiu skusil co spominas,lenze u mna to trva aj tyzden totalneho chaosu ked nie viac.
Hod mi sem prosim ta link alebo kde sa mam na nich kontaktovat,budem ti vdacny.
Dufus, chces sa na par tyzdnov pobavit alebo chces seriozny vztah? Predpokladam, ze to druhe. V tom pripade jej to aj tak raz budes musiet povedat. Nemusis jej to naservirovat hned cele - skus len nieco naznacit a uvidis, ako zareaguje. Inak, neviem ci si niekedy chodil na terapiu - ja chodim pol roka na psychodynamicku a uz som sa celkom slusne naucila taketo situacie zvladat. Su metody, ako sa to da zvladnut.
Nemyslim si ze to je spravne,zdrava zena ked sa to dozvie,co prekonavam uz roky,myslis ze sa potesi sprave ze som vlastne taykto clovek...
A este na zaciatku spoznavania sa,alebo vztahu.
Len viem ze ak sa nejako nevykrutim skoncim na psychiatrii,a ak aj zaklamem mozno tiez,lebo neznesiem to ze som opat zlyhal,a ta moja sprosta chora hlava opat zvitazila.A vysledkom bude to co som ja keby som tieto problemy nemal nechcel.
Ona ziari vosnku stastim a ja sa prekonavam vobec aby som sa doma najedol.potom.
"Normalny"clovek by s takou osobou bol v siedmom nebi a ja uplne naopak.