Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

ada 06

Ahoj Tani,

no maly ma vyse styroch rokov. Strasne by chcel surodenca, ja sama viem,ze potrebuje niekoho. Ale sucasne sa bojim. Preto sa snazim zo vsetkych sil, aby som sa z toho dostala.

Ada.

tatiana26

ADI a koľko má staršie dieťatko, keď plánujete druhé? Bude to pre teba vôbec únosné? Ja si to neviem´predstaviť, by som bola v hrozných stavoch, lebo ja keď nespím aspoň 6 hodín že dobre a vkuse, tak sa to čoskoro prejaví na mojom stave... takže vstávať celé mesiace takto, uf... k nám prišlo bábo 18 mesačné a ´dalšie bude v podobnom veku, čiže tomuto najhoršiemu sme sa vyhli :D

JANI no presne viem, o čom hovoríš, aj ja veľakrát počujem - od mojej mamy - veď sa musíš premôcť, nemysli na to ... a pod... akože beriem to tak, že jednoducho nevie o čom hovorí...

tatiana26

ADI a koľko má staršie dieťatko, keď plánujete druhé? Bude to pre teba vôbec únosné? Ja si to neviem´predstaviť, by som bola v hrozných stavoch, lebo ja keď nespím aspoň 6 hodín že dobre a vkuse, tak sa to čoskoro prejaví na mojom stave... takže vstávať celé mesiace takto, uf... k nám prišlo bábo 18 mesačné a ´dalšie bude v podobnom veku, čiže tomuto najhoršiemu sme sa vyhli :D

JANI no presne viem, o čom hovoríš, aj ja veľakrát počujem - od mojej mamy - veď sa musíš premôcť, nemysli na to ... a pod... akože beriem to tak, že jednoducho nevie o čom hovorí...

krút.-jana

Ahojte všetci.. renka ďakujem, ale inak sa nedá..musím ísť ďalejvšetci mi to stále hudú do hlavy, nekukaj na to krútenie choj aj tak prekonaj sa, ale niekedy je im to lahko povedať a pre mňa horšie urobiť(občas si porevem, pokričím ) a potom idem. Aj dnes som zvládla aj ked ťažšie cestu do školy s obidvomi mojimi chlapcami ale zvládla som a to je pre mňa hlavné, teraz som síce vyčerpaná trochu idem si lahnúť kým sa trošku pohrajú a zase zajtra sa to budem snažiť zvládnuť prejsť a ešte k tomu aj na kontrolu k dr. mám ísť čo som brala antibiotika...tak idem načerpať silu, a skúsiť ísť ešte večer na terapetuickú prechádzku(môj názov) spojenú s kavíčkou s kamarátkou to mi poradila ako na výborné odreágovanie maja psychologička nesedieť 24hod doma v jednom kolotoči. Ale naučiť sa vypínať a nerobiť na 300% už len na 90% chichi aj som dnes tak spravila periny počkali práčka tiež a operie sa kým si pospím no nie?! držte všetci..lebo už sa mi dáko marí aj písať páá

ada 06

Ahoj Tatiana,

dakujem za povzbudenie. Moj problem ja ale vtom, ze ja si vobec neverim. Kym som bola tehotna, myslela som si, ze to vsetko zvladnem, vsak vsade sa pise, ze dieta spi 16 - 20 hodin denne. Lenze moj syn spal asi tri hodiny v noci, potom bol permanentne kazdu hodinu hore a hodinu plakal. Po dvoch mesiacoch som si myslela, ze toto sa uz ani neda zvladnut, ale dalo sa. A v porovnanim s panickou poruchou to bola prechadzka ruzovou zahradou. Ja som to mala vsetko tak zidealizovane, ake to bude uzasne, vobec som nepomyslela na to, ze aj moje dieta bude obcas chore, ze moze mat aj nieco vaznejsie. A tak, aj pocas toho jeho nespania, som stale bolana nete a hladala som, preco stale place. Zhanala som vsetky mozne informacie o tom, ako sa da pomoct, ako dieta utisit, kolko by malo papat, pit, ci moze aj vodu... lebo moja vtedajsia pediatricka bola toho nazoru, ze deti maju pit len mliecko a aj to len kazde 3 hodiny. No ale nas maly bol stale strasne smadny. Ale ona o vode nechcela ani pocut. Vsak nepocuvala ani ten neutichajuci plac od smadu. Lenze na to, ze je smadny som prisla az po nejakom case. No bola to hroza.
Ja sa bojim, ze to zase nezvladnem. Sice som uz svojzivot prehodnotila, uz nerobimvsetko na
300%, ale aj tak. Aj tak mam dni, kedy sa mi toci hlava. Mne sa hlava toci pri prudkych pohyboch od detstva. Teraz mi na neurologi povedali, ze mam dost krivu krcnu chrbticu, ale nikto s tym nic nerobi. Mam cvicit. Ale to mi nepomaha. A ked sa meni pocasie, tak ako v tychto dnoch, no to je katastrofa! Ja som ako na hojdacke.
V kazdom pripade, tu terapiu skusim, ved za to nic nedam, ked sa mi to bude pacit, o to lepsie. Ja uz urobim cokolvek, len nech sa tej PP zbavim.

Dakujem a pekny den,

Ada.

tatiana26

ADI na terapiu nepotrebuješ žiadne doporučenie, akurát teda za niektorú sa platí ... ale to je individuálne a treba sa dohodnúť priamo s terapeutom... je terapia individualna a skupinová... Individuálna je, že si tam s terapeutom sama, zväčša raz za týžden, za dva...

Čo sa týka tých liekov, tak viem, že niektoré baby tu mali deti a brali aj AD, ale dôležité je nebrať lieky prvé 3 mesiace tehotenstva, potom sa už nejaké minimálne dávky môžu... to len na povzbudenie :-)

ada 06

Ahojte,

prednedavnom som tu pisala, ako by sme chcelis manzelom druhe dieta, ale beriem Seroxat. Snazim sa ho snizovat, idem na to naozaj velmi pomaly, trva mi to uz devat mesiacov. Znizujem davky po malych ciastkach vzdy po mesiaci - dvoch. Lenze teraz som asi mesiac uz na 2,5mg. Zo zaciatku mi bolo dobre, ale teraz asi dva tyzdne sa mi dost toci hlava. Ja uz neviem, ci je to tymto pocasim, lebo ja som mavala vzdy nizky tlak, po porode sa mi trosku zlepsil. Vysoky som mala, len v case, ked mi zacalo byvat zle, a kym mi zabrali lieky.
Mne lieky predpisuje neurologicka, ta ma lieci od zaciatku, uz asi tri a pol roka. Ja by som ale chcela vyskusat nejaku terapiu, lebo lieky same minaizaj asi nepomozu. Ked viem, ze mam vsetko pod kontrolou, je mi dobre, ale akonahle sa objavi nieco, co neviemhned vyriesit, uz mam obavy. A tohoto sa chcem zbavit. Ja som bola vzdy velmi silna, so vsetkym som si vedela poradit, brala som si toho na plecia az prilis vela, lebo tak som sa citila potrebna, ze nieco robim, co je vidiet, v skole som robila skusky v priebehu tyzdna, vsetci sa mi zdoverovali so svojimi problemami, no nakoniec neviem vyriesit vlastne.
Viete mi poradit, tie terapie, co tu Rena pisala, su pristupne komokolvek? Alebo musim mat odporucanie od lekara? A este jedna vec, ako to prebieha? Je tam viac ludi, alebo tam budem sama. raz som citala o regresnej terapii, ze tiez pomaha, ale trosku sa toho bojim. A zase som pri tom, ze sa bojim.
Ja by som chcela prestat brat lieky uplne, ale neviem, ci sa to da, ked ich beriem uz tak dlho. Moja doktorka tvrdi, ze, ked zvladnem 2,5mg,to uz nemusim brat vobec nic.

Dakujem a prajem Vam pekny vecer,

Ada.