Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

rena23

Usmev :), mam z Teba radost, si na najlepsej ceste, len tak dalej!!! :-)
S tym dedkom mi je to luto, aj ked neviem, o co ide, mozno nie je vsetko stratene, aj zazraky sa obcas deju. Drzim palce!

simon22

Zuzka bola som sa pozriet na tej stranke, ale ked si chces stiahnut tu knizku, tak musis poslat sms. a ja z anglicka nemozem. tak to je problem. rada by som si to stiahla.tak musim najst nejaky iny sposob. ale dakujem za radu a za to ze si mi hned odpisala. a este by som sa spytala ci ma fajcenie a alkohol nejaky vplyv na pp. citala som nieco ale chcem si to potvrdit ludmi co s tym maju skusenosti. -:)))))

usmev:)

ahojte vsetci!!:-)
v prvom rade sa ospravedlnujem, ze pisem s miernym casovym odstupom, ale chcela som napisat az ked bude po tomto tyzdni, lebo som cakala ako zvladnem urcite situacie, aby som vam dala vediet..
v druhom rade sa vam chcem velmi, velmi pekne podakovat za vsetky prispevky - Rena, Ivanka, Zuzka a spol.. ste uzasne, mam vas hrozne rada, skutocne si vas velmi vazim!!:-)
Ivanka dakujem za pochopenie aj za prispevok, pekne si ho napisala:-) co sa tyka masazi - nechodim na ziadne, ale velmi sa mi ziada, mam na ne dokonca jednu poukazku, ale stale som tam nebola.. pokusim sa to v blizkej dobe napravit, lebo kolkokrat mam vyslovene chut a tuzbu ist na taku riadnu odreagovaciu masaz:-) a celkovo pohyb.. pisala som to tu velakrat, ze co sa tyka pohybu som clovek pomerne dost pasivny.. ale tak aspon doma sa snazim troska cvicit, ked ma to chyti, velmi rada tancujem, tak aj to, v letnom pocasi je to pestrejsie, tam sa vzdy da nieco najst, teraz je to uz troska horsie, lebo som citliva na tieto prechodne obdobia, staci, ze ma prefukne (co sa uz aj stalo) a hned chodim casto cikat a pod..
Zuzka, Tebe tiez velmi pekne dakujem za prispevok, normalne uvazujem ci Ty nie si skryta terapeutka alebo psychologicka:-) uprimne sa Ti priznam, zakazdym, ked si ale ten prispevok precitam prvykrat, mam pocit akoby si uz nevedela co je to mat PP a akoby si nas, ktori ju este stale tak intenzivne pocitujeme ani nevedela pochopit.. pises to s takym uzasnym nadhladom, ze ake lahke je v skutocnosti pochopit tu pointu PP a ako krasne sa s tym da pracovat.. len vies, ked som tu pisala tie prispevky som sa mala uplne strasne a vtedy vsetky tieto veci su take nepochopitelne.. clovek by sa aj snazil, ale staci, ze len vstane zo stolicky a take busenie, staci, ze ma nastupit do MHD, ale uz len vidi prichadzat autobus a ma hrozne zavraty (to iba take priklady, ktorych by som mohla napisat fakt vela), ze jednoducho takym slovam ani nedokaze uverit.. nevie ako na to, lebo tie neprijemne a silne stavy ho prekvapia aj v tych najbeznejsich situaciach.. to su tie najnepriejmnejsie stavy, kedy sa vam tak prudko pohorsi - psychicky, ale aj fyzicky a vy jednoducho nevladzete..
dakujem vsak Panbozkovi a mojim anjelickom straznym, ktori na mna neustale davaju pozor za to, ze sa to zlepsilo (obrovske klop-klop).. ja sa vam musim pochvalit - cely minuly tyzden som zvladla, vsetky pisomky, chodenia do skoly (ani raz som sa nicomu nevyhla), cesty MHDa pod!!!:-) ale co je najlepsie - ten predmet, na ktorom som mala zakazdym atak som zvladla, ale co viac - ja som z neho bola odpovedat (a to som noc pred tym mala take stavy, ze ja urcite nepojdem, ako sa vyhovorim, take busenie, ale chcela som sa prekonat!)!!!:-) a zvladla som to!!!:-) urcite boli situacie (aj napr. tato odpoved), kedy prislo busenie alebo velakrat, ked idem po schodoch sa mi tak strasne rozbucha srdce alebo pride mensi atak, ale to sa neda porovnat tomu co bolo predtym!!!:-) normalne som na seba taka pysna, po tej odpovedi som mala chut vyskocit na plafon, vlastne aj cely tyzden, kazda pisomka zvladnuta a pod, velka radost zavladla:-)
buduci tyzden je vsak este narocnejsi, tiez mam z neho strach, ale snazim sa neriesit.. nejako uz len bude a ked bude zle, tak sa to posnazim nejako zlepsit..
ale co sa musim tiez pochvalit - snazila som sa neustale pracovat na mysleni (mam dokonca nove 2 knizky o pozitivnom mysleni a tychto veciach), fakt je velmi dolezite a aj ked je to velmi tazke, da sa to! len na to treba cas.. vela casu a urcite to nepojde zo dna na den, co uz viem:-)
takze toto su tie uzasne a krasne novinky minuleho tyzdna, ktore ma tak strasne hreju pri srdci..
teraz nieco velmi, velmi, velmi smutne.. moj dedko sa ma strasne zle, velmi sa mu zhorsil jeho stav, strasne sa o neho bojime, bojime sa toho najhorsieho.. skoro cely dnesny den som preplakala, mam teraz pred svojimi dnami, tak mozno aj tym som taka precitlivela, ale jednuducho sa mi neustale hrnu slzy do oci, strasne mi je to luto.. zazili sme spolu nadherne chvilky, planovali sme si nasledujuce leto ako spolu stravime, skoro kazde leto travime par tyzdnov spolu, dokonca sme sa planovali nastahovat vedla seba, lebo keby nahodou, aby sme ho mali blizko seba, keby nieco potreboval.. proste aj teraz ako toto pisem placem.. to sa neda zastavit, lebo spominam na tie pekne chvilky a na tie plany a tak strasne ma to mrzi, co sa stalo:-( nicim sa neviem ukludnit, je to uzasny clovek, mam ho tak rada, nikdy ho nechcem stratit!! bojim sa aj o rodicov, aj ti sa velmi trapia (asi ako kazdy) a to ma tiez velmi boli.. ani neviem co viac mam k tomu napisat, chce sa mi iba plakat, hrozne to boli, hrozne..

zuzanama

Sinon22, klikni na link v mojom predchadzajucom prispevku (lamky), tam mas jednu knihu na stiahnutie. Je to len jedna z mnohych, mozno ti este niekto iny da konkretny tip.
Na to co bude necakaj so strachom, to je najlepsie, co mozes urobit. Ak si vycerpana, relaxuj a dychaj hlavne pravidelne, do brucha 6-3-6-3, pri ataku dychaj do sacka. Citaj tuto temu dozadu, pripadne ine temy, napr. uzkost. Prajem vsetko dobre.

zuzanama

Sinon22, klikni na link v mojom predchadzajucom prispevku (lamky), tam mas jednu knihu na stiahnutie. Je to len jedna z mnohych, mozno ti este niekto iny da konkretny tip.
Na to co bude necakaj so strachom, to je najlepsie, co mozes urobit. Ak si vycerpana, relaxuj a dychaj hlavne pravidelne, do brucha 6-3-6-3, pri ataku dychaj do sacka. Citaj tuto temu dozadu, pripadne ine temy, napr. uzkost. Prajem vsetko dobre.

simon22

Zuzanama dakujem velmi za tvoje rady. som rada ze som tu nasla ludi, ktori vedia pochopit ake to je. teraz mam dobre obdobie ale je to hrozne zit v strachu a cakat kedy to pride. a na to ze mam panicku poruchu neprisli anglicki lekari ale ja sama. dost ma to trapilo tak som obehala na internete co sa dalo. az som si to nasla sama. hlavne tie priznaky mi pomohli, hned som zistila o co ide.a este poprosim o ake knihy ide a kde by som si ich mohla stiahnut. na vianoce idem na slovensko tak ked sa bude dat tak si kupim. len mi prosim poradte ake knihy, ale nie v anglictine, v slovencine to bude lepsie. velmi, velmi dakujem. :-))))

zuzanama

Rena, abstaky su abstaky, nechcem o tom pisat. Len tolko: Bolo to hrozne a nikomu neodporucam vysadzovat lieky len tak. Bola som na teme uzkost, necitala som to tam vyse mesiaca. Ty podla toho, co tam pises, beries lieky este kratko, konzultuj to vysadzovanie so svojim lekarom, mozno je to len predpisovac liekov, ale vsak skus sa o tom otvorene porozpravat.

zuzanama

Rena, brala som AD vyse roka , asi 15 mesiacov. Vysadila som ich sama. Neodporucam nikomu, bolo to hrozne a ani som nevedela ako na to, len som to skusila, podarilo sa to az na druhykrat, lebo prvy raz mi bolo strasne, ale to boli abstinencne priznaky, nie pp.

zuzanama

Simon22, viem ako o com hovoris, tiez som bola v angl., ked som ochorela. Mas stastie, ze prisli na to, co ti je, ja som sa musela vratit domov, aby som sa zacala liecit a aby mi vobec urcili diagnozu. Mna ti angl. doktori na pohotovosti a neskor aj GP zasobili antihistaminikami na tri roky dopredu a pritom som v tom case nemala ziadnu alergiu :-)
Ak sa bojis AD-ciek, skus si na nete najst na tie tvoje nejake referencie, trochu popatraj. Zatial skus toto
www.lamky.net
Mne konkretne tato kniha velmi nepomohla pri pp, ale je tam aspon nieco. Niektori ju velmi chvalia, mozes si ju stiahnut a mas to hned. Ak citas v anglictine, skus si zohnat nieco tam. Hladaj nieco , z Kongitivno behaviorálnej terapie (KBT), alebo skus google, zadaj svoju diagnozu aj v anglictine, moznosti je vela. Neviem ako si na tom, ci si das poslat na uk knihy zo Slovenska objednane cez internet, alebo si ich das niekomu doniest, alebo si ich kupis, ked prides domov na Slovensko, alebo zozenies inak sama, ked budes na Slovensku. Urcite s tym nieco rob, nenechaj to tak. Neviem ako tam funguju psychoterapeuti, obavam sa vsak, ze sukromny by ti vedel skor pomoct, ved vies ako to tam chodi. Skus sa najskor spytat svojho GP.
Ja sa este opytam mojej sestry, ona zije v Londyne, ak bude nieco o tom vediet, este ti napisem.
Poznam tu bezmocnost a ten strach, ked si tam a chora, s touto pliagou panikou na krku. Drz sa.