Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Janka trpím podobnými problémami ako ty. Prečítala som si všetky tvoje príspevky. Tiež mám dve deti. Mňa tieto závrate prepadávajú aj doma. Aké si brala lieky, aké AD? Liečila si sa aj u psychiatra ?
Ahojte, neštastná ja AD už neužívam skoro 3mesiace aj viac a je my oveľa ale oveľa lepšie síce som brala xanax sr 0,5 2x denne ale už nič len vitamíny ako magnéziu a minerálne látky momentálne všetko na prírodnej báze a chodím na terapie k psychologičke raz do mesiaca , inak denne musím absolvovať podla pokynov psychologičky prechádzku aspoň kus sama( ja to volám terapeutická moja prechádzka) nieje to vždy lahké ako si si tu už prečítala s mojich príspevkov aj od iných nielen odo mňa mnohí majú väčšie skúsenosti s touto chorobou ja ešte stále nemám vyhraté a vlastne nemám stanovenú žiadnu diagnózu stále chodím po vyšetreniach momentálne ma čaká v januári Temp vyšetrenie( vyzuále mozgové potenciáli vo Zv)lebo som už bola snáť na všetkom od mgr, rongene, ctčku, aj 2krát, ušnom, očnom, tetanickom teste, krvných nespočetných testoch ... atd. a stále mi nezistili z čoho mám to hrozné krútenie.
Snažím sa s telých možných mojich síl myslieť pozitývne nieje to však stále jednoduché, sú dni ked si porevem sú dni výborné ale to máme snád všetci... ja som sa rozhodla nevzdať a bojovať je to hrozneeee ťažké určite mi dajú všetci za pravdu čo sem píšu a musím bojovať mám dve deti a manžela ja mám 32 rokov a chcem dalej normálne žiť už som takto stratila oplakávaním 3roky v pondelok idem zase na sedenie k psychologičke tak uvidím ako napredujem a čo nové ma zase naučí bojovať....
Tak sa všetci držte a píšte mne to pomáha
ked si tu prečítam vaše príspevky a viem že niesom sama s takým trápením a vaše rady.
zuzanama a da sas uzkosti a paniky dostat? Lebo ja v to prestavam verit. Ak by sme mohli o tom blizsie popisat lebo ja som v podstate na zaciatkoch
Ak tak sa mi ozvi na mail efina@inMail.sk
prežívam to isté čo ty kudlanka, a Jana. Mávam závrate, motanie hlavy, slabosť nôh. AD mi nezabrali. Koľko máš rokov? Ja 37. Napíše voľakto ako sa dá týchto príznakov zbaviť bez užívania AD.
ahojte,nikdy som sem nepisala ale dnes citim ze to sem chcem napisat ,isla som do lekarne sama a vsetko v pohode a zrazu mi zacalo byt hrozne zle,nohy mi isli snad aj sami od seba ledva som prepltala,hlva akoby nejake tlaky vobec som si ju necitila srdce mi busilo ako snad este doterz nie a myslela som bud odpadnem alebo mam porazkumv lekarni to na mne videeli tak ma zobrali do kancelarie dali ma lahnut,pod nohy mi dali nejaky balik a mala som vkabelke magne co nosim stale a jednu AD aj ked som uz rano mala ,no dali mi pit boli moc mile a ochotne zaco im velmi dakujem ,zostarla som snad o 20 rokov co mi uz aj dvaja ludia povedali a ja sa chcem vzchopit,bozeeeeee prosim pomoz mi ,dufam ze raz za par rokov si to tu najdem a precitam a budem uz zdrava a potom sa len usmejem ,MA NIEKTO NIECO PODOBNE ZE MU DOSLO TAK SPATNE MIMO DOMOVA A AKO TO RIESIL ???Vzdy si v meste hovorim ked sa motam vydrz a opakujem si jedno slovo krutavájanka neviem preco to mi jedine utkvelo v pamäti.mam sa rada ,mam sa rada taka aka som..vyplakala som sa atrocha je lepsie
Zuzka veľmi pekne ďakujem.
Janka, precitaj si
korzar.sme.sk
www.dennystaci
mail.fntn.sk
zoznam stacionarov
www.opora-vz.com
Ahojte všetci aj nový aj starý pisatelia ...sa toho tu popísalo nestíham čítať, ale prečítala som dôkladne všetko. Ďakujem za príspevky vždy ma nadchnú a posúvajú ma ďalej dúfam,že aj ostatných.
Zaujalo ma v príspevku od zuzany -denný stacionár v nemocnici čo to ako sa tam dostala? ak bude mať čas napísať díkes..
Inak ja už prejdem lepšie von aj do TESCA čo je u mňa ale naozaj veľké VAUUUU som nadmieru spokojná zo sebou aj ked je stále tu to hnusné "ale bojím sa trochu čo ak zase sa začne točiť" že padnem späť a budem zase čakať na niekoho kým pôjde so mnou von s deťmi, do obchodu atd. včera mi mal starší syn oslavu bola som v kuse v jednom kole od rána varenie, upratovanie návštevy atd tak sa my tak po dlkšom čase točilo že som si dala normálne velkú dávku magnézia, tŕpli my nohy a točilo sa my ako dávno nie a bola som rada že sú už všetci preč a máme doma pokoj.. musela som si poležať asi 1hod. a potom bolo dobre.. ale hlavné bolo že sa všetkým lúbilo a dobre sa najedli a aj tortička sa synovi páčila a chutila nedala som znať že my je zle nech mu nepokazím radosť. a dnes my je fajn a som velmi šťastná že som to zvládla aj dnes obehnúť mesto síce s maminou ale ani raz som sa o ňu nepodoprela a ešte sme boli aj na kávičke...
Tak sa držte všetci a píšte
Sorry za preklepy, ale ved vy uz sa v tom zorientujete, zdravim vsetkych.
Mila Bucka, ja mam tiez 45 rokov.Je pravda, ze panickou pruchou trpia vacsinou mladsi ludia, ale co narobis, vidis, ze to postihuje aj nas starsich.
Ty od nas ziadas diagnozu, ale ako viem, nik z nas tu nie je lekar, mozme len podla priznakov typovat. Mohla by to byt uzkostno depresivna porucha, ale to je siroky pojem, dolezite je, ze si nasla tuto stranku, si tu spravne. Prekvapuje ma, ze nemas, ako pises diagniozu. Mozno ti to ten tvoj psychiater nepovedal, ale urcite ti do karty nejaku napisal, ked beries antidepresiva. Nekazal ti prist na kontrolu? Brat 10 mesiacov AD, len tak bez dalsieho postupu a kontroly, to sa mi nezda, Mozno si to zle pochopila, urcite chod za nim znovu, pripadne navstiv noveho, Aj branie AD +é mesiacov jednu tabletku denne, tiez sa mi to nezda... AD sa obycajne beru tak, ze ti nasadi najprv nizsiu davku a potom sa zvysuje, potom isty cas si na sutalenej davke a po upraveni stavu sa mozu zacat znizovat a neskor vysadit. ja neviem, to chces cely zivot brat jednu tabletku denne a cakat na zazrak? Predpokladam tiez, ze si nedostala tie lieky na rok dopredu, takze ti ich musi niekto predpisovat. Asi obvodna? ked nechodis k psychiatrovi...
Neviem, mne vzdu AD predpisovala psychiatricka a podla toho, ako som sa citila, mi menila davkovanie. Ked som sa citila viac depresivne, prihodila mi Wellbutrin.
Bucka, hned zajtra chod k psychiatrovi, necakaj, neboj sa, daj sa trochu do poriadku, nerozmyslaj nad tym, ze preco, aky to ma vyznam a ci mas na to chut, jednoducho to urob a ak si netrufas ist k doktorovi sama, poziadaj niekoho, nech ta odprevadi. Psychiatra ziadaj, nech ta posle dalej, v najhorsom aj do nemocnice, hoci to je krajne riesenie, ja odporucam vsetkym denny stacionar, lenze ak mas problem vyjst von, to je narocne, lebo tam musis ist kazdy den. Mozem sa vsak mylit, mne napriklad nerobilo problem tam chodit, aj ked rano sa mi tam vonec nechcelo, ked som tam dosla, uz bolo fajn.
Este by ma zaujimalo, kedze tvoj doktor povedal, vraj prechod, znizena funkcia stitnej zlazy, to je normalne..., ci si bola na vysetreni stitnej zlazy a ci je to ozaj prechod, lebo to nie je normalne, brat na toto cipralex, jednu tabletku...