Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahoj cony..
SI fakt dobrá ked ideš sama s deťmi korčulovať ja sama velmi nechodím s deťmi von a to ma najviac trápi, stále volám niekoho s nami na šťastie je manžel doma má dovolenku do 3.1. to máš veľké plus teš sa s toho.. Aj ked už sama prejdem s nimi dosť aj do školy aj k lekárovy dajme tomu ale na sánkovačku a korčulovanie stále niekto ide s nami neviem ísť s nimi sama je my zle od strachu že sa mi točí hlava a nepohnem sa potom ked som s nimi s manželom je to ok ani sa mi nepokrúti hlava..neboj aj ja som s toho na nervy kedy to už prejde..
U terapeutky to asi u mňa prebieha takto.. spítala sa ma prvý krát čo ma trápy-ja som povedala to krútenie halvy a že nič my podla dr nieje a ja sa bojím chodiť sama von lebo sa my celý svet krúti a chcem s tým niečo robiť! ona si to pozapisovala pozrela si moju kartu od dr a dala mi taký návrch že prechádzky aj ked len malé sama dajme tomu okolo domu prvý krát a zapisujem si pocity a číslujem to ona mi to potom skontroluje a pochváli ma vždy a tak potom porozoberáme napríklad deti a tak uvidíš.. Držím palce maj sa pekne
Ozaj ja jem zatial len vitáminy ako napríklad 2x 1šum magnézium a stresplex vitamíny iné nič...
Jana dakujem za podporu, to fakt nebude potrebny vymenny listok od januara? Prislo mi to strasne blbe ked si hocikde chcela ista cakat pred obvodnou medzi chorymi ludmi, i ked ti nic nebolo, len si chcela ist k odbornemu lekarovi. Tak sa na to spytam mamy, ona je sestricka, zatial mi to nespominala.
Dnes sa necitim dobre, som sama s detmi, poobede vypadneme korculovat ale strasne sa mi neche, zoberiem aj ocina, uvidime. Najradsej by som bola s mamou, ale ona sluzi dnes. Manzel v praci. Nerozumiem tomu, preco mi je zasa horsie, ved uz tak pekne sa to upravovalo, po lete som myslela ze prestanem aj s AD uplne a bude dobre. No teraz citim znova, ze mam cele telo napate a neviem co s tym, hlupe myslienky prichadzaju neustale. Prsote na prd.
Mam problem ze mam 4-5 malych hrciek na predlakti, preto idem zajtra k lekarovi a chirurgovi a strasne moc sa bojim co povedia, neviem preto spavat a proste mam panicky strach z vysledkov a z toho celeho. Mam pocit ze to vsetko to navodilo spat. Neviem si pomoct, strasne sa bojim kazdeho prejavu mojho tela, hned myslim na najhorsie hoci nechcem na to mysliet. Prave preto si myslim, ze by mozno pomohla ta terapia. Janka a ko to tam prebieha, ked ty tam uz chodis, ako to vyzera? Pride mi cudne hovorit o osobnych problemoch s cudzim, tak neviem, hm. Dakujem za vsetky prispevky, drzte sa.
Rena23 - ano viem, uz sme tietp veci spolu zoparkrat riesili. Ale ako som tiez uz zoparkrat spominal mne ziadne AD nezabrali tak ako by mali--> neprijemne vedlajsie ucinky prevysovali pozitivny efekt lieciva. Dokonca mi potvrdila aj moja doktorka, ze sa to niektorym ludim stava - proste su rezistentny.
Viem, ze ty mas velmi dobre skusenosti s dynamickou terapiou a som rad, ze sa ti dari "ovladat" tvoje myslienky podvedomie. Pises, ze ked to na teba ide vies si pomoct sama. Toto sa mne vobec nedari, respektive, pokial ide o obavne myslienky a katastroficke ocakavania - toto zvladam. Ale sustavne tlaky v oblasti zaludka, tocenie hlavy, paltenie usi, atd... toto sa proste neda ovladat myslienkami alebo sugesciou. Zrejme niekde robim, chybu a preto sa mi nedari zatocit s tym, ale bojujem s tym najlepsie ako viem. Mozno moja psychologicka, aj napriek tomu, ze je to super clovek, ma nevie naviest tym spravnym smerom a pomoct mi. Proste citim, ze moj vegetativny nervovy system je v neustalom napati a je tieto emocie neviem zo seba dostat ani s jej pomocou. Mozno by to fakt chcelo zmenu terapeuta.
Vies poradit niekoho kto ma fakt dobre referencie a vysledky s uzkostou ? Viem, ze kontaktov na psychologov je plny internet, ale nemam chut klopat na vsetky dvere a skusat donekonecna - potrebujem niekoho kto vie ako na to.
Dik
PS : ešte pre cony podla mňa papierik-výmenný lístok už od nového roku nepotrebuješ ale aj ja som sa toho hambila a nebolo to nič proste som prišla povedala som chcem výmenný lístok k psychologičke a bolo nikto sa ma na nič nepýtal prečo začo načo..doniesla mi ho sestrička von pred ambulanciu ani dnu som nebola a bolo ok...
Sama som si vybrala akú som chcela psychologičku( najskôr som jej napísala cez meil -skúsila som čo bude zač, a potom som sa k nej objednala a je fajn)Nezabúdla predstavte si - napísala mi aj na vianoce pozdrav čo ma strašne potešilo a to už svedčí o dobrom človeku ktorému určite záleží na svojich pacientoch....
Ahojte všetci..
Lara ja neberiem teraz žiadne lieky už 6mesiacov asi ani adčka, naposledy som bola minulý týždeň na kntróle u neurologičky lebo ma čakajú vyš. teraz v januáry ako mgr, očné ušné lebo idem na vyš. TEMP( mozgové potenciálya ich činnosť do zv) ale bolo mi zle začalo mi tŕpnuť brada lícne kosti tak som ako vždy spanikárila a dostala som sa k nej ked to už prešlo dala mi samozrejme adčka ale ich neberiem povedala že je to na mne frontín nepotrebujem sa zase na niečo navyknúť a potom mi bude horšie.. mne sa krúti hlava pomerne už 3-4roky ale ako som prestala jesť tie tabletky všetky je to o 89% super dobré sú dni ked je to 100% fajn ale sú stále aj zlé dni ale to dáko prežijem už som si na to troštičku zvykla a chodím aj na terapiu k psychologičke pokecáme usmerní ma ako čo robiť ked mám chodiť na prechádzky a snažím sa...začala som veľa čítať knihy, rôzne romantické ale aj o rodinách a aj na pozitívne myslenie ako napr. aj Tajomstvo...
Niko 666 ahoj ja som ti skúsila napísať meil ale dáko mi nejde ako mi bude fungovať pošlem ti hned ja mám prestne to čo píše aj rena aj cony, aj lara asi všetci čo sem prispievajú ved na to si sem píšeme aby sme si poradili a povzbudili sa aspoň mne to pomáha a rada si prečítam všetky príspevky.. tak sa držte všetci....
Rena ahoj vies opisat prosim ta tie terapie?ávü som si to vedela predstavit.treba k psychologovi sprievodku ?AK ano od koho?alebo si mozem sama vybrat koho chcem a bez papiera?dik
Vevi:Tak aspon nie som sama :)).Ved aj ja som na skole uplne spokojna,neviem,co ma to zase pochytilo pred tym mesiacom.Ale uz je to lepsie,som sa dnes vratila z chaty..prezila som to:D a bolo super,dost mi to pomohlo.Snazim sa na to nemysliet vobec,kazdy den chodim na prechadzky,ked slniecko svieti,tak uplne super.Dufam,ze coskoro budem zase fit,lebo toto nie je zivot s PP,ved to poznas urcite.Tak aj tebe drzim palce,dobre robis,ze si to nepripustas..Treba bojovat najviac ako sa da.To jedine pomaha :)
Ahoj, som tu nova, hoci s PP a uzkostou pojujem uz druhy rok. Vsetko sa to zacalo v roku 2008 pred vianocami, ked som bola placliva, nevladala som nic robit, stale som chcela len plakat a byt s mamou, starat sa o deti som robila len preto, ze som musela, manzel nechapal a ja som stale len plakala.
Tazko sa mi dychalo, no po vysetreniach bolo vsetko v poriadku. V januari som dostala raz v noci tetanicky zachvat, trpnutie, volali sme pohotovost, no pani doktorka odmietla prist, ja som samozrejme s manzelom dostala smrtešlny strach, deti spali vedla, zavolala som mamu - sestricku, aby zostala s detmi a manzel ma zobral do nemocnce. Tam sa moj stav zhorsil, kym sme museli cakat na lekara. Pohotova sestricka prisla na to co mi je a hned mi dala dychat do sacku. Vtedy mi uz trpla cela tvar aj cele telo som mala v krcoch. Po minute mi bolo lepsie, dostala som infuziu a poslali ma domov. Druhy den som cely den prespala.
No odvtedy sa neviem zbavit uzkosti a strachu zo smrti.
Beriem stale seroxat, hoci pol roka uz len polku denne, vysadit uplne sa bojim, hlavne teraz, ked sa moj stav znova akoby zhorsoval.
Po zacati uzivania seroxatu mi bolo skoro ihned lepsie, zabrali super, prisiel utlm a pokoj, citila som sa velmi dobre.
S osobou psychiatricky moc spokojna nie som, nedava ziadne rady, len si ma vypocuje a nic.
Tu by som sa chcela spytat ako to prebieha u psy&chologicky na terapiach, mozno by mi to pomohlo, ale neviem si predsgtavit co sa tam robi a ako casto, ako dlho to trva.
Momentalne mam nejake zdravotne tazkosti a uz si namyslam to najhorsie, mam panicky strach, co mi povie lekar a vecery su hrozne nepokojne. Zajtra ci pozajtra idem k lekarovi na vysetrenia, dufam, ze bude vsetko ok.
Dnes som zacala brat velke davky magnezia, mam pocit ze ho mam malo, lebo rozne dalsie priznaky o tom nasvedcuju. Bolo by dobre keby to zabralo.
Velmi som sa rozpisala prepacte, som rada, ze som vas nasla a hlavne dufam, ze je to tu o tom, aby sme sa podrzali, bohuzial uz som bola aj na fore, kde ma to tahalo dolu, lebo kazdy vsetko videl tak negativne.
Prosim poradte, da sa z toho vyliecit???? Chcem zit znova ako predtym, bez strachu! Dakujem za kazdu dobru radu.
myself, ja som to sem uz viackrat pisala - mala som podobne priznaky + mnozstvo dalsich. pomohli mi AD + terapia, ale myslim, ze najma terapia. Caka ma posledne sedenie - som uplne bez priznakov a ked "to na mna ide" uz si viem pomoct aj sama.
Lara 1 - asi ta nepotesim ale ja mam podobne problemy ako ty (tocenie hlavy) permanentne uz tri roky a je uplne jedno ci som bral nejake antidepresiva alebo nie. Momentalne ziadne AD-ecka neberiem a je to dokonca o nieco lepsie ako ked som ich bral - a to som vystriedal asi 6 druhov a nic nezabralo. Mne sa fakt polepsilo ked som prasky vysadil, lebo uz som bol z tych pokusov taky vystaveny a frustrovany az so si z toho uhnal fobiu na lieky. Po psychickej stranke mi je teraz fakt lepsie, lebo viem, ze sa mi ta hlava toci preto, lebo sa mi aj tak v kuse toci a nie preto, ze prasky v mojom tele robia nieco s cim telo nesuhlasi.
TO ALL :
okrem tocenia hlavy - malatnosti, palenia usi a tvare mam este aj brutalne tlaky v oblasti zaludka prechadzajuce do obcasnych ale intenzivnych krcov - kvazi zaludocna neuroza a este busenie srdca v tej istej oblasti (solaris plexus).
Takmer som zabodol, moja diagnoza je uzkostna porucha (panicka porucha)
A teraz otazka za sto, stretli ste sa niekto s tym, ze by mal jeden clovek vsetky tieto neprijemne prejavy alebo v tom bude aj nieco ine - napr neurologicky problem ? K psychiatrovi nejdem, lebo ked som jej volal tak mi povedala, ze na to mi moze dat iba nejake AD - a to ja odmietam.
Mate niekto skusenosti s podobnymi "srackami" ? Neviete odporucit nieco co by tieto prejavy zmiernilo az uplne odstranilo ? Budem velmi vdacny za akukolvek radu odporucanie (len prosim nepiste Komplex B alebo MagneB6, caj z lubovnika a pod - to mam odskusane, nepomaha :(()
Dakujem vsetkym