Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Nuz zrejme moje prispevky v tejto teme su prihlboko pochovane, preto znova pripominam, ze su rozne prirodne doplnky bez skodlivych ucinkov a navykovosti, ktore riesia tieto problemy
Synteticke ako frontin(alprazolum, utlmujuca chemikalia, navykova, ina "oblbovak)
renlafaxin(SSRI tj serotionin zachycujuca)
seroxat(tiez SSRI a navykova) sa daju nahradit doplnkami ako 5-HTP, co je polotovar na serotonin, SAM-e co zvysuje hladinu serotoninu a inych neurotransmiterov a
St Johns Wort, ktory je s spravnych davkach tak isto SSRI plus zvysujuci aj norpinephrine, a GABA
Tiez doplnky cholinov(lecitin), vitaminy B, najma zmes stress B, L-DOPA na zvysenie dopaminu, a samozrejme GABA, ktory dne priamo predavaju ako doplnok, ktory prechadza cez mozgovu krvnu barieru.
Co komu chyba sa teda da priamo doplnit prirodenymi neskodnymio latkami.
Vacsina nedostatkov je zo zvysenej spotreby(stress) a zleho travenia, kde sa potrebne latky na vyrobu neurotransmiterov absorbuju nedostatocne.
Travenie si treba napravit, lebo inac vedie k hromade problemov a to nielen nervovych, ale znizenej imunite, regeneracii a dokonca skracuje zivor a zrychluje starnutie.
Samozrejme to iste plati na spravnu stravu, lebo vacsina ludi ma velmi nespravne skladby stravy. Hlavne zeny, co sa snazia schudnut....
Ahojte všetci..
Dúfam,že sa s novým rokom aj máte trošku lepšie aspoň o kúsok aj ked malinký-ja sa snažím aj ked nieje každý deň ružový..
Teraz mám ešte aj strach väčší mám nastúpiť po 9rokoch doma s deťmi do práce neviem prečo sa toho bojím ked v určitom kútiku duše som strašne šťastná že konečne vypadnem aj ja niekde inde ako byť doma a stále sa strachovať že my niečo je že niekde neprejde a to je to hlavné čo ak tam fakt nedôjdem sama??? bože tá myšielka my kazí všetkú radosť bojím sa toho!!:-(
idem síce pracovať do kancelárie k bratovi ale aj tak neviem ako to zvládnem ako zvládate ostatný pri tejto chorobe pracovať- asi musíte však??
Mne to inak psychologička poradila ísť medzi ludí začať pracovať a ten strach sám prejde lebo takto sedím doma a ked sa bojím presť tak proste nejdem lebo nikde nemusím ale do práce proste si nedovolím neísť a ono sám ten strach porazím tým že tam prejdem... ach prepáčte že to tu píšem ale musím to zo seba dostať deťom doma to darmo porozprávam, manžel ma vypočul a povedal že ved čo blbnem prejdem ved sa teším...HM ale to malé škaredé "ale čo ak?!" je tu stále...
neurologička mi na posledy dala aj frontín ale ja som ho nejedla bolo mi dobre nebolo ani tŕpnutie ani nejaké krútenie bolo celko fajn tak som si povedala načo...aký máte na to názor ? dakujem za prečítanie a odpovede.
Ďakujem veľmi pekne, sorry za prispevok pod tym dost mi to blbne, keď si to tu dám obnoviť odošle mi posledné písané..
Rena23 Ďakujem veľmi pekne, mám 24 a trvá to už dva roky, s tým že už ani jeden deň neni dobrý, nepoznáš nejakého dobrého terapeuta z BA alebo okolia? :)
Ja som zo stredneho Slovenska, ale pisali sem uz aj ludia z BA, tak skus pozriet napr. sem: www.zdravie.sk
alebo tiez:
www.zdravie.sk
to je sice o soc. fobii, ale urcite by Ti vedeli poradit
Rena23 Ďakujem veľmi pekne, mám 24 a trvá to už dva roky, s tým že už ani jeden deň neni dobrý, nepoznáš nejakého dobrého terapeuta z BA alebo okolia? :)
potockova, nevzdavaj sa, je to len prechodne horsie obdobie sposobene tazkou zivotnou okolnostou. Samotne lieky Ti nepomozu, skus si najst terapeuta, ktorý Ta naucí zvládat nie len Tvoju chorobu, ale aj traumy, ktore zivot prinasa. Drzim palce! :-)
Zdravím všetkých,
neprečítala som si všetky príspevky, ale mám taktiež podobné problémy.. Rada by som sa len podelila o svoje skúsenosti. Začalo to pred dvoma rokmi, keď som skoro odpadla, odvtedy mi začalo bývať postupne každým dňom strašne zle, nonstop bledá, pocity na odpadnutie, to strašné točenie hlavy, slabosť, nikde som nemohla ísť sama, strach, vysoký pulz.. začal sa kolotoč vyšetrení, pobyt v nemocnici, okrem nálezu na mozgu (ževraj to neni zatiaľ nič vážne, len musím chodiť pravidelne na MR). takže neostávala nič iné len psychika, testy na tetániu mi ani nemohli dokončiť lebo som pri nich skoro odpadla, ale to čo stihli zatiaľ urobiť ju potvrdilo. Pol roka na AD Coaxil a Frontin, Frontin som si mala dávať len keď je veľmi zle, po pol roku keď som si dala prvú tabletku Frontinu som konečne pocítila neskutočnú úľavu, dávala som si ho fakt len sem tam, nechcela som sa tým dopovať. Na vlastnú žiadosť som vysadila po 6 mesiacoch lieky aj keď som sa stále necítila najlepšie ale bolo to určite lepšie .. Po vysadení som sa cítila fajn, vedela som zvládať bežné veci, prácu, dovolenka v Afrike, všetko super, až kým neprišla v rodine smrť 30 ročného človeka, čo nikto nečakal, od toho pohrebu sa začalo zas všetko zhoršovať a teraz v tom lietam úplne. Nežijem, prežívam každý deň, mám pocit že ja už ani na nič iné nemyslím, len to v hlave stále dokola rozoberám, že to ovládlo mňa.. Keď si dám teraz Frontin už ani nepríde úľava, neviem asi mi to už nezaberá alebo to je na mňa slabé.. U lekárky som nebola,.. To by bolo niečo ku mne..
Prajem všetkým veľa veľa pevných síl a samozrejme verím za všetkých že raz to bude to čo kedysi, že raz to budem znova JA..
Zdravím všetkých,
neprečítala som si všetky príspevky, ale mám taktiež podobné problémy.. Rada by som sa len podelila o svoje skúsenosti. Začalo to pred dvoma rokmi, keď som skoro odpadla, odvtedy mi začalo bývať postupne každým dňom strašne zle, nonstop bledá, pocity na odpadnutie, to strašné točenie hlavy, slabosť, nikde som nemohla ísť sama, strach, vysoký pulz.. začal sa kolotoč vyšetrení, pobyt v nemocnici, okrem nálezu na mozgu (ževraj to neni zatiaľ nič vážne, len musím chodiť pravidelne na MR). takže neostávala nič iné len psychika, testy na tetániu mi ani nemohli dokončiť lebo som pri nich skoro odpadla, ale to čo stihli zatiaľ urobiť ju potvrdilo. Pol roka na AD Coaxil a Frontin, Frontin som si mala dávať len keď je veľmi zle, po pol roku keď som si dala prvú tabletku Frontinu som konečne pocítila neskutočnú úľavu, dávala som si ho fakt len sem tam, nechcela som sa tým dopovať. Na vlastnú žiadosť som vysadila po 6 mesiacoch lieky aj keď som sa stále necítila najlepšie ale bolo to určite lepšie .. Po vysadení som sa cítila fajn, vedela som zvládať bežné veci, prácu, dovolenka v Afrike, všetko super, až kým neprišla v rodine smrť 30 ročného človeka, čo nikto nečakal, od toho pohrebu sa začalo zas všetko zhoršovať a teraz v tom lietam úplne. Nežijem, prežívam každý deň, mám pocit že ja už ani na nič iné nemyslím, len to v hlave stále dokola rozoberám, že to ovládlo mňa.. Keď si dám teraz Frontin už ani nepríde úľava, neviem asi mi to už nezaberá alebo to je na mňa slabé.. U lekárky som nebola,.. To by bolo niečo ku mne..
Prajem všetkým veľa veľa pevných síl a samozrejme verím za všetkých že raz to bude to čo kedysi, že raz to budem znova JA..
diagnoza Depresívne epizódy google :)